Panasonic: Ανακοίνωσε εύκαμπτες lithium-ion μπαταρίες

Η Panasonic ένας από τους ηγέτες όσον αφορά στην αγορά των μπαταριών για smartphones, ανέπτυξε μια εύκαμπτη lithium-ion μπαταρία, την οποία ανακοίνωσε σήμερα επίσημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα wearables και άλλες συσκευές καθώς το πάχος είναι μόλις 0.55 χλστ.

Σύμφωνα με την Panasonic, η επαναφορτιζόμενη μπαταρία είναι αρκετά ανθεκτική, μπορεί να λυγίσει πάρα πολλές φορές και να διατηρήσει άθικτα τα χαρακτηριστικά της ακόμη και μετά από επανειλημμένες κάμψεις και να επαναφορτιστεί πολλές φορές.

Όσο για το θέμα της ασφάλειας, η Panasonic διαβεβαιώνει ότι η νέα εύκαμπτη μπαταρία είναι απόλυτα ασφαλής να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές που έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα, όπως έξυπνα ρούχα, smartbands και άλλα wearables.

“Η μπαταρία αυτή χρησιμοποιεί το νέο πλαστικοποιημένο εξωτερικό σώμα και εσωτερική κατασκευή που κάνει δύσκολη τη διαρροή ή μη φυσιολογική άνοδο της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων κάμψεων και συστροφών. Αυτό κάνει τη μπαταρία αξιόπιστη και ασφαλή στη χρήση wearable συσκευών και συσκευών που έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα”.

Οι πρώτες αποστολές της νέας εύκαμπτης μπαταρίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2016 και αργότερα θα ακολουθήσει η μαζική παραγωγή. Σκοπός της Panasonic είναι να δημιουργήσει ακόμη πιο λεπτές μπαταρίες που θα μπουν σε συσκευές Internet of Things.

Αυτή τη στιγμή η χωρητικότητα περιορίζεται μόλις στα 60mAh, που σημαίνει ότι (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν προορίζονται για smartphones. Τον επόμενο μήνα θα αποσταλούν και δυο μικρότερα μοντέλα με χωρητικότητα 17.5mAh και 40mAh. Μελλοντικά περιμένουμε η συγκεκριμένη τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί και σε μεγαλύτερες μπαταρίες, ίσως τότε δούμε τα εύκαμπτα smartphones.

panasonic flexible battery, Panasonic: Ανακοίνωσε εύκαμπτες lithium-ion μπαταρίες

panasonic flexible battery, Panasonic: Ανακοίνωσε εύκαμπτες lithium-ion μπαταρίες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChristosT

Παλι με την μπαταρια στο χερι θα μεινουμε…α ρε Samsung ολοι σε πολεμανε…χαχα…ειπα θα ειναι προκομενη για την νοταρα μας αλλα μπα. Με τοσα mha ουτε ξυπνητηρι δεν τροφοδοτεις.

thanoik

Μία είναι η λύση,Casio g-shock Bluetooth.Αλλαγή μπαταρίας σε δύο χρόνια εφόσον το δουλεύεις δώδεκα ώρες καθημερινά https://world.g-shock.com/us/en/ble/

One

Και τα αυτοκίνητα της Tesla με μπαταριές της Panasonic κινούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema featured LG Panasonic

You.gr: Τηλεοράσεις και Euro 2020 – Σήκωσέ τις!

Το Euro 2020 μπορεί να ακυρώθηκε το προηγούμενο έτος λόγω του COVID-19 αλλά φαίνεται πως “τίποτα-τίποτα δεν το σταματά” και ετοιμάζεται να κάνει σέντρα την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Home Cinema Panasonic

Panasonic: Νέα σειρά τηλεοράσεων OLED για το 2021

Η Panasonic συμπλήρωσε τη ναυαρχίδα JZ2000 με τις νέες σειρές JZ1500, JZ1000 και JZ980, με τις τρεις τελευταίες διαθέσιμες σε μεγέθη 65 ιντσών, 55 ιντσών και τη νέα για το 2021, 48 ιντσών.

Reviews featured Hands-on Panasonic

Panasonic TX-65HZ2000 review: Γιορτή για τα μάτια!

Η πιστότητα της εικόνας και χρώματος είναι η καλύτερη που έχω δει ποτέ. Γιορτή για τα μάτια! Ο ήχος; Καλύτερος και από εξωτερικά soundbars.

Cars Panasonic Tesla

Panasonic: Νέα τεχνολογία μπαταριών αναμένεται να βελτιώσει τα Tesla Model 3 και Model Y

Η Panasonic ανακοίνωσε πως θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα των κυψελών της μπαταρίας 2170 κατά 5% με μειωμένη περιεκτικότητα κοβαλτίου.