Πανίσχυρο spyware λογισμικό εντοπίστηκε σε iPhone συσκευές

spyware, Πανίσχυρο spyware λογισμικό εντοπίστηκε σε iPhone συσκευές

Η εταιρία ασφαλείας Lookout, σε έρευνα της εντόπισε πανίσχυρο spyware λογισμικό το οποίο στόχευε iPhone χρήστες. Η εφαρμογή “μεταμφιέζεται” ως βοηθητική εφαρμογή παρόχων και μπορεί να καταγράψει κρυφά συνομιλίες, φωτογραφίες, video, επαφές και την πραγματική τοποθεσία του χρήστη live. Επίσης μπορεί να ενεργοποιηθεί απομακρυσμένα ώστε να ‘ακούει’ τις συνομιλίες των χρηστών. Αν και δεν υπάρχουν σημάδια ως προς το ποιοι ήταν οι στόχοι του spyware.

Το spyware λογισμικό αναπτύχθηκε αρχικά ως Android εφαρμογή με την ονομασία Exodus, αλλά βρήκε το δρόμο του και στα iPhone. Ο developer κατάφερε να περάσει τον έλεγχο της Apple, χρησιμοποιώντας εταιρικά πιστοποιητικά τα οποία υπάρχουν για εφαρμογές που διανέμονται εσωτερικά σε διάφορες εταιρίες και σε καμία περίπτωση δεν προορίζονται για κυκλοφορήσουν στο ευρύ κοινό.

Τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, καθώς πριν μερικούς μήνες το TechCrunch είχε ανακαλύψει αρκετές εφαρμογές που εκμεταλλεύονταν τέτοιου είδους πιστοποιητικά για να παρακάμψουν τους αυστηρούς κανόνες της Apple όσον αφορά την δημοσίευση νέων εφαρμογών.

Τέλος, η Lookout δημοσίευσε επίσημα τα ευρήματα της και η Apple ανακάλεσε άμεσα το πιστοποιητικό του δημιουργού της εφαρμογής και την αφαίρεσε από το App Store καθώς και θα αχρηστεύσει κάθε εφαρμογή που εγκαταστάθηκε χρησιμοποιώντας το εν λόγω πιστοποιητικό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

Αποκλείται, Fake news.. Τα iphone και τα mac είναι ασφαλή και δεν χρειάζονται αντιβίρους..

bill

ωπππ που ειναι οι οπαδοι της αππλε να μας πουνε τι εγινε εδω που σε καθε παρομοιο αρθρο βγαζουν χολη για το αντροιντ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.