Πατέντα για τα “νεκρά” σημεία των αυτοκινήτων ανέπτυξε μία 14χρονη

Όλοι όσοι έχουν πάρει δίπλωμα οδήγησης θα έχουν ακούσει από τον δάσκαλο τους να κάνει αναφορά στα νεκρά σημεία του αυτοκινήτου από τα οποία ο οδηγός δεν έχει οπτική επαφή με τον κόσμο γύρω του. Τώρα, μία 14-χρονη βρήκε έναν τρόπο για να λύσει αυτό το πρόβλημα. Με την τοποθέτηση μίας κάμερας στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου από την πλευρά του συνοδηγού και ενός μικρού projector στο εσωτερικό κατάφερε να προβάλει σε ζωντανή ροή τα αντικείμενα σε εκείνο το σημείο.

, Πατέντα για τα “νεκρά” σημεία των αυτοκινήτων ανέπτυξε μία 14χρονη

Η μικρή εκτύπωσε σε 3D ένα εξάρτημα το οποίο προσαρμόστηκε στον projector για να γίνει η εικόνα πιο καθαρή και έπειτα στοίχισε τον πυλώνα του αυτοκινήτου με ένα retroreflective ύφασμα το οποίο αντανακλά την εικόνα μόνο στον οδηγό.

Ήθελα να βρω έναν τρόπο να απαλλαγούμε από αυτά. Μόλις ξεκίνησε να οδηγάει και ο μεγαλύτερος μου αδερφός, ο Carter, έτσι ήταν ένα μεγάλο ζήτημα ασφάλειας.

Φυσικά, η πατέντα της μικρής Alaina Gassler έχει περιθώρια βελτίωσης καθώς η απεικόνιση μέσω του βίντεο δεν είναι τόσο καλή με αποτέλεσμα να μην ταιριάζει με την εικόνα που υπάρχει δεξιά και αριστερά από τον πυλώνα. Το επόμενο βήμα θα είναι η αλλαγή σε LCD οθόνες το οποίο θα δώσει καλύτερη εικόνα σε συνθήκες υψηλού φωτισμού.

Hyundai και Kia έχουν ήδη καταθέσει παρόμοιες πατέντες ενώ την ίδια ιδέα έχει και η Continental. Η Toyota από την άλλη το 2017 παρουσίασε ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί καθρέφτες για να “εξαφανίσει” τον πυλώνα που βρίσκεται στο δεξί και αριστερό μέρος του αυτοκινήτου. Μαζί με αυτές υπάρχουν πατέντες και από την Jaguar και την Land Rover ωστόσο καμία από όλες αυτές δεν έχει ενσωματωθεί στα αυτοκίνητα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι γίνεται κάποια προσπάθεια τελειοποίησης του συστήματος.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.