Πατέντα της Apple αποκαλύπτει rollable smartphone

, Πατέντα της Apple αποκαλύπτει rollable smartphone

Τα foldable smartphone έκαναν ντεμπούτο στην αγορά λίγο πριν την εκπνοή του 2019, με την Samsung να φέρνει στις αρχές του νέου έτους το δεύτερο αναδιπλούμενο smartphone το οποίο ακούει στο όνομα Galaxy Z Flip. Το δεύτερο κατά σειρά foldable smartphone της εταιρείας διαφέρει σημαντικά από το Galaxy Fold, σε αντίθεση με την Huawei η οποία έφερε ένα δεύτερο smartphone (Mate Xs) με αυτήν την τεχνολογία το οποίο έμοιαζε με τον προκάτοχο του (Mate X).

Λίγο αργότερα, η TCL παρουσίασε δικά της concept για foldable smartphone και μέσα σε αυτά υπήρχε και ένα πρωτότυπο το οποίο παρουσίαζε ένα smartphone με rollable οθόνη. Μία πατέντα που εντοπίστηκε στο United Stated Patent and Trademark Office (USPTO) αποκαλύπτει ότι η Apple ενδέχεται να φέρει στην αγορά ένα rollable smartphone.

Το πιο σημαντικό αυτής της πατέντας είναι ότι ενσωματώνει “κυλίνδρους” οι οποίοι φιλοξενούν την οθόνη επιτρέποντας ταυτόχρονα το ξετύλιγμα της. Μαγνήτες θα αναλάβουν να κρατήσουν την οθόνη στην θέση της για να μην ζαρώσει ενώ το  περίβλημα ίσως φιλοξενεί μία κανονική οθόνη στην οποία θα υπάρχει το virtual πληκτρολόγιο.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα κυκλοφορήσει η Apple ένα προϊόν το οποίο θα ενσωματώνει μία τέτοια τεχνολογία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.