Πατέντα της Apple θα μετατρέψει ολόκληρη την οθόνη των iPhone σε fingerprint reader

Πατέντα οθόνη iPhone fingerprint reader, Πατέντα της Apple θα μετατρέψει ολόκληρη την οθόνη των iPhone σε fingerprint reader

Η Apple κατοχύρωσε πατέντα για μια μέθοδο που επιτρέπει σε ολόκληρη την οθόνη των iPhone να είναι ένας μεγάλος αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Ονομάζεται Acoustic pulse coding for imaging of input surfaces και χρησιμοποιεί τον ήχο για να αναγνωρίσει μια εικόνα, όπως ένα δαχτυλικό αποτύπωμα.

Μετατροπείς ήχου οι οποίοι είναι τοποθετημένοι πάνω στην οθόνη στέλνουν σήματα κάθε φορά που αναγνωρίζουν πίεση πάνω στην οθόνη. Στην συνέχεια “μεταφράζοντας” την αντανάκλαση αυτών των σημάτων ήχου το σύστημα αναγνωρίζει το δαχτυλικό αποτύπωμα ή όχι.

Η παντέντα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο σύστημα έχει πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους κλασσικούς fingerprint sensors. Τα απατούμενα μέρη του συστήματος μπορούν να τοποθετηθούν στις άκρες της επιφάνειας της οθόνη και η πιστοποίηση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων να γίνει πιο γρήγορα από έναν κλασσικό fingerprint reader.

Σημαντικό είναι ότι με αυτή τη μέθοδο, ολόκληρη η οθόνη μπορεί να γίνει αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων και δεν θα είμαστε αναγκασμένοι να πιέζουμε το δάχτυλό μας σε ένα συγκεκριμένο σημείο (βλέπε Huawei Mate 20 Pro) ή σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια (βλέπε το επερχόμενο Xiaomi Mi 9).

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisN9

άρα θα κάνει ότι θα κάνει το S10 στον επόμενο μήνα που θα βγει, απλά με διαφορετική ονομασία.

Panos

Γιατί ντε και καλά να δώσω το δακτυλικό μου αποτύπωμα στην Apple/Google και κάθε τυχάρπαστη εταιρεία η οποία με τη σειρά της μάλλον το πουλάει στις εκάστοτε υπηρεσίες ασφαλείας για να στήσουν μία παγκόσμια βάση δεδομένων με τα δαχυλικά μας αποτυπώματα; Φακέλωμα με τη συγκατάθεση μας, για χάρη της μεγαλύτερης ευκολίας να ανοίγουμε το κινητό…

Agnostos13

@VasilisN9:
Αν κάνει ακριβώς το ίδιο φαντάζομαι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα η Samsung στο να πουλήσει συσκευές.
Μήπως είναι άλλη τεχνολογία;

bill

@panos σιγουρα δεν περιμενουν τις εταιριες που βγαζουν κινητα για να παρουν το αποτύπωμα σου

@agnoste κλασσικα…
τοσα χρονια τι κανει δλδ η αππλε?
βαζει οτι κ οι αλλες εταιριες απλα 2 χρονια μετα
σιγα το νεο

Agnostos13

@bill:
Άλλο λέω…
αν έχει πατεντάρει την συγκεκριμένη τεχνολογία η Apple δεν μπορεί να την πουλήσει η Samsung χωρίς άδεια ακόμα και αν η Apple την βγάλει μετά από 10 χρόνια στην αγορά…
Γι αυτό υποθέτω οτι είναι άλλη τεχνολογία η μία από την άλλη…ασχέτως αν έχουν ίδιο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.