Πατέντα της Xiaomi για foldable αλά Galaxy Fold με pop-up selfie

Xiaomi, Πατέντα της Xiaomi για foldable αλά Galaxy Fold με pop-up selfie

Η Xiaomi καταχώρησε μία νέα πατέντα για foldable συσκευή, η οποία μοιάζει αρκετά στο αρχικό Galaxy Fold αλλά χρησιμοποιεί pop-up selfie. Η ομοιότητα με το foldable της Samsung δεν είναι μόνο στον τρόπο που κλείνει η οθόνη, καθώς διπλώνει προς τα μέσα, αλλά και στην εξωτερική οθόνη της συσκευής.

Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως το foldable της Xiaomi έχει αρκετά μικρή εξωτερική οθόνη, με μεγάλα bezel στα πλαϊνά και ακόμη μεγαλύτερα στο πάνω και το κάτω μέρος. Όμως, στο εσωτερικό βλέπουμε πως η οθόνη προσφέρει μία χορταστική εμπειρία θέασης, με καμία οπή ή notch να χαλάει την εμπειρία.

Xiaomi, Πατέντα της Xiaomi για foldable αλά Galaxy Fold με pop-up selfie

Αυτό συμβαίνει γιατί η Xiaomi φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να ενσωματώσει pop-up selfie στη συσκευή της, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί και από τις δύο οθόνες. Επίσης, βλέπουμε πως ο μηχανισμός φιλοξενεί δύο αισθητήρες. Από την άλλη όμως, αφού χωράει η selfie σε μηχανισμό pop-up, ποιος ο λόγος να έχουμε τόσο μεγάλα bezel;

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά πάντως, βλέπουμε τριπλό σύστημα κάμερας, αλλά και hinge σχεδόν ίδιο με αυτό του αρχικού Galaxy Fold. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι πρόκειται για παλιά πατέντα, αλλά η εταιρεία την καταχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ κοινοποιήθηκε μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
AtiX

Τώρα σοβαρά, κατέθεσε τέτοια πατέντα με τέτοια bezel που ακόμα και τα παλιά Sony θα ντρεπόντουσαν?
Πατέντα για την πατέντα δηλαδή μπας κάνουμε τους fans να χαρούν και να φωνάζουν inovetion…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Redmi Xiaomi

Redmi Pad SE 8.7: Δείτε renders και βασικές προδιαγραφές

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Redmi Pad SE 4G στην Ινδία στις 29 Ιουλίου και μαζί του περιμένουμε να κυκλοφορήσει το Pad SE 8.7.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Flip: Με μεγάλη εξωτερική οθόνη και μπαταρία 4.780 mAh

Η Xiaomi μπαίνει στην αγορά των αναδιπλούμενων flip-style με το Mix Flip που έχει μεγάλη εξωτερική οθόνη και τεράστια μπαταρία.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Με πιο λεπτό και ελαφρύ σώμα, SD 8 Gen 3 και κάμερα περισκοπίου 5x

Τα αναδιπλούμενα στην Κίνα εξελίσσονται πολύ γρήγορα αδυνατίζοντας σε μέγεθος και προσφέροντας πιο ισχυρά chipset, κάμερες και μεγαλύτερες μπαταρίες.

Gear Redmi Xiaomi

Το Redmi Pad SE 4G έρχεται στις 29 Ιουλίου

Το Redmi της Xiaomi παρουσίασε το Redmi Pad SE τον περασμένο Αύγουστο με μόνο συνδεσιμότητα Wi-Fi.