Πέντε συμβουλές για γρήγορο WiFi σε όλο το σπίτι

, Πέντε συμβουλές για γρήγορο WiFi σε όλο το σπίτι

Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε το WiFi μας με τις συμβουλές που ακολουθούν για να έχουμε την καλύτερη δυνατή ταχύτητα και να μπορούμε να δουλέψουμε πιο αποδοτικά και να διασκεδάσουμε με μεγαλύτερη άνεση. Στον πραγματικό κόσμο, το WiFi δεν μας δίνει πάντα την απόλυτη ασύρματη ελευθερία που θα θέλαμε. Το αντίθετο μάλιστα καθώς πολλές φορές τα πράγματα καταλήγουν να είναι ανυπόφορα αργά. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα κάνουν το WiFi στο σπίτι να πηγαίνει πιο γρήγορα.

1. Γρήγορο check στη σύνδεση του WiFi

Οι χρήστες του Internet ανεξάρτητα από το αν έχουν εμπειρία ή όχι, παρατηρούν πολύ γρήγορα εάν η κάλυψη του WiFi είναι καλή ή κακή. Το σίγουρο είναι ότι η σύντομη εξέταση της κατάστασης της σύνδεσης, είναι ένα πολύτιμο πρώτο βήμα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν χρήσιμα εργαλεία για την ανάλυση της ποιότητας του WiFi.

2. Η ιδανική θέση του modem router

Ο router σας βρίσκεται πολύ μακριά από το καθιστικό ή από το σημείο όπου περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας; Ίσως είναι ακόμη και στο υπόγειο; Αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει προβλήματα με την εμβέλεια ή την ταχύτητα του WiFi. Πριν βγείτε έξω να αγοράσετε έναν νέο router, βελτιστοποιήστε τη θέση του υπάρχοντος router. Η καλύτερη επιλογή είναι μια ελαφρώς ανυψωμένη θέση, όπως πάνω σε ένα ντουλάπι ή ένα τραπέζι. Αυτό και μόνο μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στη λήψη. Εάν ο router διαθέτει εξωτερικές κεραίες, δοκιμάστε να τις τοποθετήσετε υπό διαφορετικές γωνίες μέχρι να βρείτε το σημείο που να αποδίδει καλύτερα και να βελτιώνει τη λήψη.

, Πέντε συμβουλές για γρήγορο WiFi σε όλο το σπίτι

3. Τα χαρακτηριστικά του modem router

Αν τελικά πρέπει να αντικαταστήσετε τον παλιό σας router, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το νέο μοντέλο θα πρέπει να υποστηρίζει σίγουρα από το πρότυπο WiFi ac. Το νέο πρότυπο είναι ουσιαστικά ταχύτερο από το WiFi n. Επιπλέον, ένα τμήμα του WiFi n, αυτό της ζώνης 2,4 GHz, είναι εξαιρετικά υπερφορτωμένο σε πολλές μεγάλες αστικές περιοχές. Το WiFi σας αυξάνει την ταχύτητα πηγαίνοντας στη ζώνη των 5 GHz του προτύπου WiFi ac. Αλλά προσέξτε: Ο router σας, αλλά και οι δέκτες WiFi, όπως είναι τα smartphones, οι φορητοί υπολογιστές ή τα tablets, πρέπει να υποστηρίζουν το νέο πρότυπο ac, ειδάλλως η συγκεκριμένη ρύθμιση του WiFi δεν θα λειτουργήσει προς όφελος σας.

4. WiFi repeaters

Εάν το ασύρματο σήμερα του router σας, πρέπει να περάσει περισσότερους από τρεις ή τέσσερις τοίχους ή ακόμα και πολλαπλούς ορόφους σε ένα μεγαλύτερο σπίτι, τα εμπόδια αυτά, θα κάνουν το WiFi όλο και πιο αργό μέχρι και την πλήρη αποσύνδεση. Στις μικρές αποστάσεις, δηλαδή από το ένα δωμάτιο στο άλλο, μπορεί να βοηθήσει μία συσκευή ενός WiFi repeater που ουσιαστικά αναμεταδίδει το σήμα. Σε μεγαλύτερα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες ωστόσο, ένας repeater δεν μπορεί να καταφέρει και πολλά πράγματα επειδή οι τοίχοι και οι οροφές είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό το ασύρματο σήμα.

5. Powerline adapters

Αν θέλετε να καλύψετε μεγαλύτερους χώρους με WiFi γρήγορα και εύκολα, μπορείτε να το πετύχετε με τους προσαρμογείς Powerline. Η λύση Powerline βασίζεται στην έξυπνη τεχνολογία που επιτρέπει να χρησιμοποιούν οικιακές ηλεκτρικές καλωδιώσεις σαν ένα μακρύ καλώδιο δεδομένων. Αυτό προσφέρει ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα: Δεδομένου ότι πρόκειται για ενσύρματη λύση, οι τοίχοι και οι οροφές από οπλισμένο σκυρόδεμα δεν αποτελούν πλέον εμπόδια για το WiFi. Οι προσαρμογείς Powerline WiFi σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε ένα σημείο πρόσβασης υψηλής ταχύτητας WiFi το οποίο θα λειτουργεί με την πλήρη ταχύτητα της σύνδεσης σας στο Internet σε οποιαδήποτε πρίζα.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φρανκ

Θα ήθελα να ρωτήσω αν παίζει κάποιο ρόλο το αν το σπίτι έχει μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα για να αγοράσω powerline

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα, δεν παίζει κανένα ρόλο στα περισσότερα. Λειτουργούν το ίδιο και σε μονοφασικό και σε τριφασικό.

Στέλιος Καλλέργης

Τα powerline σε τριφασικό ρεύμα μερικές φορές μπορεί να μην δουλέψουν. Τα απλά φθηνά powerline θέλουν να είναι στην ίδια φάση.Καποια ακριβά υποστηρίζουν την τριφασικοτητα… βαραίνουν την τσέπη όμως.καλο είναι αν μόνοι μας δεν ξέρουμε αν οι πρίζες που θα χρησιμοποιηθούν είναι στην ίδια φάση,να καλέσουμε ηλεκτρολόγο.Καθε σπίτι και κάθε χώρος έχει τις δικές του ανάγκες και απαιτεί τις σωστές λύσεις και επιλογές. Μην αγοράζετε προϊόντα ακριβά επειδή σας το προτείνει η διαφήμιση ή ο κάθε πωλητής. Καλέστε έναν τεχνικό,δεν κοστίζει τίποτα και θα σας απαλλάξει από τον πονοκέφαλο. Καμμία περίπτωση δεν μοιάζει με την άλλη. Η εμπειρία του τεχνικού είναι η καλύτερη επιλογή από την κάθε διαφήμιση ή τις γνώμες του κάθε άσχετου.

Agnostos13

Τα devolo υποτίθεται οτι είναι σχεδιασμένα για να παίζουν και σε τριφασικό.
Πάντως αν έχεις διαφορετική φάση είναι αρκετά πιθανό να έχεις πρόβλημα απόδοσης.
Καλό είναι να κάνεις ένα ερώτημα στην εταιρεία πριν πάρεις κάποιο μοντέλο ωστέ αν δεν σου παίζει να έχεις «πάτημα» να το επιστρέψεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.