Περικάρπιο μετατρέπει το χέρι σας σε πληκτρολόγιο ή ποντίκι

Περικάρπιο, Περικάρπιο μετατρέπει το χέρι σας σε πληκτρολόγιο ή ποντίκι

Ένα πρωτοποριακό περικάρπιο από την CTRL-Labs υπόσχεται να αλλάξει την εμπειρία σας, καθώς μετατρέπει το χέρι σας σε πληκτρολόγιο ή ποντίκι. Μέσα από ένα μικρό demo βίντεο βλέπουμε το περικάρπιο σε δράση, με τον χρήστη να το χρησιμοποιεί αρχικά ως πληκτρολόγιο σε μία κενή επιφάνεια.

Οι κινήσεις μετατρέπονται σε γράμματα, σα να γράφετε σε πραγματικό πληκτρολόγιο, ενώ για τυχόν λάθη υπάρχει το AI να διορθώνει τις προτάσεις σας. Στη συνέχεια του βίντεο βλέπουμε το περικάρπιο να λειτουργεί ως ποντίκι σε AR περιβάλλον, ώστε ο χρήστης να μπορεί να προηγηθεί στα μενού με την ευκολία του χεριού του. Όπως μας ενημερώνει ο δημιουργός, Pascal Bornet, θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούμε, αλλά και να προσφέρει καλύτερη εμπειρία σε παιχνίδια AR και VR.

Η CTRL-Lab δημιουργήθηκε το 2015, ενώ πλέον αποτελεί κομμάτι του Facebook. Η εταιρεία στοχεύει σε μαζική παραγωγή του εν λόγω περικαρπίου μέχρι το 2024. Ο τρόπος που δουλεύει είναι ότι μεταφράζει τις κινήσεις του χεριού ή των δαχτύλων, βάση των δονήσεων που κάνει η κάθε κίνηση. Θεωρητικά βέβαια, θα μπορούσε να βρει πολλές λειτουργίες, αλλά πρέπει να περιμένουμε το τελικό προϊόν για να έχουμε μία καθαρή εικόνα.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Το θέλω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.