Jupiter Research: Το 2019 το 20% των κινητών θα είναι Phablets

Το Phablet με το πέρασμα του χρόνου αποτελεί μια επιλογή για όλο και περισσότερους χρήστες, αν και ακόμα υπάρχει μια μεγάλη διχογνωμία απόψεων σχετικά με την χρησιμότητα τους. Ο κύριος λόγος είναι, όπως καταλαβαίνετε, το μέγεθος της οθόνης καθώς Phablet θεωρείται από 5.6 έως 6.9 ίνσες.

Σύμφωνα όμως με την Jupiter Research, ο αριθμός πωλήσεων των Phablet θα αλλάξει στην επόμενη πενταετία. Σύμφωνα με τις εταιρίες το 2013 πωλήθηκαν περίπου 1 δισ. smartphones απ’ τα οποία μόνο τα 20εκ ήταν Phablets.

Τι είναι όμως αυτό που θα σπρώξει τους καταναλωτές στην αγορά κινητών με μεγαλύτερη οθόνη; Ένας λόγος είναι ότι η μεγαλύτερη οθόνη προσφέρει ευκολία στην χρήση multimedia και gaming κερδίζοντας έτσι έτσι ένα μέρος της πίτας των χρηστών. Επίσης οι υψηλές τιμές των μεγάλων tablet θα απομακρύνουν τους χρήστες οι οποίοι θα καταλήξουν στην αγορά smartphones με μεγαλύτερη οθόνη.

Η εταιρία πιστεύει ότι το 2019 το 20% των smartphones θα είναι Phablets, σε αυτό βέβαια θα βοηθήσει και η εισαγωγή νέων μοντέλων απ’ εταιρίες που δεν είχαν μοντέλα Phablets, όπως η Nokia, Acer και άλλες απ’ την Κινέζικη αγορά.

Phablets Jupiter Research 20%, Jupiter Research: Το 2019 το 20% των κινητών θα είναι Phablets

Πηγή: 1, 2

Νίκος Σταθάκης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τομ

Το αξιοπερίεργο δεν ειναι αυτο, καθώς όντως τα phablets εχουν περισσότερη ζήτηση συνέχεια και το βλέπει κανεις αυτο, αλλα το τι θα θεωρείται phablet το 2019. Ξερω γω 6.2 ίντσες σίγουρα μην πω 6.5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.