Phil Schiller: Η αναγνώριση προσώπου στο Android είναι χάλια

Phil Schiller face id android, Phil Schiller: Η αναγνώριση προσώπου στο Android είναι χάλια

Με την έλευση του iPhone X, η Apple ανέβασε τον πήχη όσον αφορά στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και το σύστημα Face ID. Αυτό σημαίνει ότι στο εξής και ο Android ανταγωνισμός θα κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνηση.

Ωστόσο, ο επικεφαλής marketing της Apple, Phil Schiller, θεωρεί ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο ολλανδικό Bright.nl, μιλώντας για την αναγνώριση προσώπου στις Android συσκευές είπε απλά ότι είναι χάλια: “They all stink”. Ο Schiller αναφέρει ότι οι Android εκδόσεις της αναγνώρισης προσώπου δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που δουλεύει το Face ID του iPhone X.

Επιπλέον, επεσήμανε όλες τις λειτουργίες που έχει βάλει η Apple στο home button του iPhone όλα αυτά τα χρόνια, όπως ξεκλείδωμα με Touch ID, πιστοποίηση ταυτότητας με το Apple Pay, ενεργοποίηση της Siri, switch μεταξύ των apps και κλείσιμο εφαρμογών. Συνεχίζει λέγοντας ότι το Face ID έχει αντικαταστήσει όλες αυτές τις λειτουργίες. Η αναγνώριση προσώπου ταυτοποιεί τον χρήστη για το Apple Pay, και όταν ξεκλειδώνει το κινητό, μέσω gestures ο κάτοχος του iPhone μπορεί να κάνει όλες τις λειτουργίες που είχε το home button.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής marketing της Apple, άλλα συστήματα (αναγνώρισης προσώπου) που έχουν δοκιμάσει ανταγωνιστές, δεν έχουν καμία σχέση με το Face ID για το οποίο λέει ότι έχει μια “μοναδική εφαρμογή”.

Από το 2018 λογικά θα δούμε Android κατασκευαστές να εφαρμόζουν συστήματα αναγνώρισης προσώπου στις ναυαρχίδες τους και τότε θα μπορούμε να κρίνουμε κατά πόσο έχουν βάση τα λεγόμενα του Schiller.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
θανασης

ισχύει

Topdim

Ναι κύριε Schiller ότι πείτε…

Μανώλης

ισχύει, όμως για κάποιον που δε θέλει σώνει και καλά να αναγνωρίζει το κινητό το πρόσωπο του τα κινητά με android σου δίνουν και το δακτυλικό αποτύπωμα… 😉

wave

εννοείται.

Vendetta

Κατοχος note 8 και μια χαρα λειτουργει η αναγνωριση προσωπου. Βεβαια δεν διαθετω iphone για να τις συγκρινω. Ομως εχουμε καταντησει για την ασφαλεια του κινητου να χρησιμοποιουνται 3 διαφορετικα ειδη: αποτυπωμα, ίριδα, προσωπο. Ας επικεντρωθουν οι εταιριες σε ενα και ας το τελειοποιησουν…

Χρήστος

Έχει βάλει η apple αυτό το απαίσιο σεμεδακι στην οθόνη του iPhone και θέλει να μας πείσει ότι είναι καλό. Μια αηδία εμφανισιακά είναι

alex

Καλά αυτός τι θα πει..Λογικές τέτοιες δηλώσεις και από τις δύο πλευρές.

Sint

Καλύτερα. Δε χρειάζεται.

Fok

Κι εγώ είμαι ο καλύτερος. Ποιος το λέει; Μα Εγώ.

piko

Kαλα παιδια χρησιμοποιηστε το και μετα θαψτε το.
Ειναι οντως ανωτερο απο οποιοδηποτε συστημα αναγνωρισης προσωπου κυκολοφορει σημερα.
Κατ εμε ως συστημα αναγνωρισης χρηστη χανει μονο απο το touch id 2.
Τωρα ολα τ αλλα οπως ιριδες (που αν φορας γυαλια μυωπιας κανουν 1 ωρα να ξεκλειδωσουν το τηλεφωνο, ή αν εχει χαμηλο φως πουσαρει την οθονη στο τερμα για να σε δει και σου καιει τον αμφιβληστοειδη το βραδυ) ειναι να χαμε να λεγαμε. Εμβρυικο σταδιο ειναι ολα αυτα που αναγνωριζουν προσωπο για το 2017. Εξαιρειται της apple. Σε ενα καλο επιπεδο βρισκονται μονο οι αισθητηρες δακτυλικων και μονο σε ορισμενες εταιρειες. Κ απ οτι φαινεται θα τους παρατησουν …

KnightRider

μαρεσει που λενε μονο για την αναγνώριση προσώπου – εδω εχουν άλλα θεματα πχ bugs που δεν υφίσταται εφόσον ειναι δικο της λειτουργικό

Ακης

Θελω απλα να θυμισω οτι το Lumia 950 XL εχει αναγνωριση ιριδας και λειτουργει κατω απο ολες σχεδον τις συνθηκες.Μονο στο εντονο φως της μερας δυσκολευεται.Και με γυαλια ηλιου λειτουργει κανονικοτατα.Ειναι λιγο αργο στο να ξεκλειδωσει το κινητο αλλα δουλευει.Να θυμισω οτι το κινητο αυτο κυκλοφορησε το 2015!!!Το iphone εχει ουσιαστηκα το KINECT της Microsoft.Ωραιο ειναι που μπηκε στο iphone αλλα ειναι μια αρκετα παλια τεχνολογια.Δεν θελω να κατηγορησω την apple αλλα ουτε και να την επαινεσω απλα εχει πολλα χρονια να παρουσιασει κατι πρωτοποριακο,κατι φρεσκο.Ουτε σε τεχνολογια οθονης που οι OLED οθονες υπαρχουν εδω και χρονια στα κινητα,ουτε σε επεξεργαστες (εχει τωρα μετα απο πολλα χρονια τον πιο γρηγορο που υπαρχει αλλα σε δυο μηνες δεν θα ειναι).Το μονο που εχει ειναι το πολυ πολυ στρωτο λειτουργικο της αλλα το android εχει κανει πολυ σημαντικα βηματα και την εχει φτασει σε πολυ μεγαλο βαθμο.Αρα σε 1 χρονο το πολυ δεν θα εχει απολυτος κανενα πλεονεκτημα σε τιποτα

Jacques

Φωτογραφία βίντεο βρίσκεις εύκολα δάχτυλο όμως οχι. Η microsoft ήταν κάτι χρόνια μπροστά… say hello! Η απλά αντίο προσπαθούν να πουλήσουν και οι χαζοί απλά πιστεύουν μπράβο στον τύπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.