iPhone 6s Plus vs Galaxy Note 5: Speed test

Samsung και Apple είναι εδώ και χρόνια οι δυο μεγαλύτεροι αντίπαλοι στα smartphones, και από πέρσι με την έλευση του iPhone 6 Plus έγιναν και στο κομμάτι των phablet. Τα παιδιά από το PhoneBuff πήραν iPhone 6s Plus και Samsung Galaxy Note 5 για να δουν ποιο από τα δυο είναι πιο γρήγορο.

Σε αντίστοιχο speed test με OnePlus 2 και LG G4, το Samsung Galaxy Note 5 είχε βγει πρώτο, αλλά τι γίνεται με το iPhone 6s Plus;

Το Samsung Galaxy Note 5 τα πήγε πολύ καλά στην αρχή στο άνοιγμα των βασικών apps, ωστόσο όταν μιλάμε για gaming apps και πιο βαριά apps το iPhone 6s Plus πήρε την πρωτιά. Φόρτωσε ακόμη και websites πιο γρήγορα από το Galaxy Note 5.

Το iPhone 6s Plus κατάφερε να κρατήσει ανοιχτά τα apps, ενώ το Note 5 έπρεπε να φορτώσει ξανά τις εφαρμογές, κάτι που είναι ενδιαφέρον από την στιγμή που το Note 5 έχει μνήμη RAM 4GB, το 6s Plus έχει 2GB RAM (και dual-core setup).

iPhone 6s Plus vs Galaxy Note 5: Speed test, iPhone 6s Plus vs Galaxy Note 5: Speed test

iPhone 6s Plus vs Galaxy Note 5: Speed test, iPhone 6s Plus vs Galaxy Note 5: Speed test

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

86 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς

Απαπαπαπα! Άκρα του τάφου σιωπή , στον κάμπο βασιλεύει !! 🙂

VasilisA3

Καταπληκτικό το iPhone 6s. Πότε θα έρθει το Note 5 Ευρώπη να το χτυπήσω. Είναι τέρας το άτιμο.

Αλέξανδρος

Που φτάσαμε…….. το iphone να κρατάει ενεργές εφαρμογές στο background και το Samsung όχι.
Τι να πω.. Sammy κάτι πρέπει να γίνει. Τα 4gb ram είναι άχρηστα, είναι λες και έχει 2

Tenerife

“Το μεγάλο ή το μικρό;”
“Το μεγάλο βέβαια. Α, και κόκα κόλα.”
“Έτοιμος. Ένα μεγάλο ποπ κορν και μία κόκα κόλα, 5 ευρώ. Καλή διασκέδαση!”
“Ευχαριστώ!”

Marios

Βραβω στην Apple γιατι το 6s εχει 2 gb ram και καταφερνει να κρατησει τα apps ανοιχτα ενω το Note εχει 4 gb ram και δεν τα κραταει ανοιχτα.

Kostas

εγω με το edge+ γιατι δεν εχω τετοια θεματα με τσ προγράμματα??ανοιγουν ολσ ετσι οπως τα άφησα

Themazerunner

Γιατί;δεν σου αρέσει;θέλεις επαναληπτικο γύρο;
ότι είχαμε να πούμε τα είπαμε σε προηγούμενα άρθρα…ξύνεσαι για replay;

Samwise

Στο edge+ η διαχείριση της ram είναι σαφώς καλύτερη κρατώντας τος εφαρμογές στο backround ανοιχτές.Τώρα τι σκέφτονταν εκει στη σάμμυ για το note 5 άγνωστο.Εδώ έβγαλαν sd και ir blaster για να βάλουν γυαλί.Note 3 και ξερό ψωμί!

Nio

Απαράδεκτο από την Samsung. Και κάνανε την πατάτα στο note κιόλας.
4gb ram άχρηστα.???

Mary

Τι; συνέβη αυτο στο note 5; Φιάσκο! Αφού η Samsung βγάζει τα καλυτερα κινητά με τους 8 πυρήνες τα 4gb ram και την Qhd οθόνη, που μας έπεισε, ότι πρεπει ένα κινητο να τα έχει οπωσδήποτε! …Ακόμη κι ας μην δουλεύουν όπως πρεπει…

Λευτερης

Για να εξηγουμαστε, το iPhone ΔΕΝ αφήνει ανοιχτές τις εφαρμογές στο παρασκήνιο απλα τις παγώνει. Για παράδειγμα αν στο Note θες να αποσυμπιεσεις ενα μεγαλο αρχείο ή ενω φορτώνει μια σελιδα θες να κανεις κάτι άλλο, οι συγκεκριμένες διεργασίες θα ολοκληρωθούν ενω εσύ κανεις αυτό το κάτι αλλο. Στο iPhone, εσείς οι ειδήμονες που τα κατεχετε, για δοκιμαστεί αυτό που είπα και ελάτε να μου πείτε τι ανακαλυψατε. Η apple έβαλε 2 γιγα Ραμ στα καινούργια iPhone για να τραβανε το iOS 9 και την αντιγραφή του multiwindow που περιεχει. Δε δικαιολογω τη samsung η οποία προφανως, για να εξαλείψει το lag που το android μπορεί να εμφανίσει λόγω της προτεραιότητας που δίνει στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ multitasking, έβαλε πιο επιθετική διαχείρηση ram στον kernel. Γι αυτό οτι και να λέτε το Note είναι κινητό για να κανεις δουλεια, ενω το iPhone για να μπαινεις στο facebook.

dark_master

Ρε παιδιά τι αναπαραγάγετε? Καταρχήν το ξέρουμε ότι τα Samsung σε Note 5,S6,S6+ κάνουν force close τις εφαρμογές…. τώρα το ανακαλύψατε? Τόσοι χρήστες στα threads το αναφέρουν, η ίδια η Samsung το είχε παραδεχτεί στο S6… ΠΟΥ είναι το νέο?

https://www.ibtimes.co.uk/samsung-acknowledges-galaxy-s6-has-serious-memory-problem-1499473

Επίσης σε ένα παλιότερο test που δημοσιεύσατε εδώ το Μ9 ανοιγε εφαρμογές γρηγορότερα από το S6, γιατί λοιπόν δεν ανεβάζετε σύγκριση με το Μ9 που ήταν γρηγορότερο σε θέμα multitasking?

https://techblog.gr/mobile/galaxy-s6-vs-iphone-6-vs-htc-one-m9-speed-test-5463/

Themazerunner

Nα πούμε τα πράγματα με το ονομά τους λίγο γιατί μερικοί μπερδέυουν τα bugs με τις πραγματικές ικανότητες μιας συσκευής. -Το NOTE5 τρέχει πιο γρήγορα τις εφαρμογές και όταν πάει να ανοίξει το game λογω μεγαλύτερης ανάλυσης per pixel και inch που έχει να διαχειριστεί κρατάει πισω 1-2 δευτερόλεπτα.Η ανάλυση φυσικά διαχειρίζεται και στο λειτουργικό απλά τα γραφικά εκεί είναι ελαφρύτερα.Για καθυστέρηση 1-2 δευτερόλεπτα δεν θα αγόραζα ποτέ ένα κινητό με ξεπλυμένη οθόνη και χρώματα για κανέναν λόγο.NOTE 5 EDGE PLUS οθονάρες πάει και τελείωσε.&- -Το κινητo΄στο βίντεο έχει memory leak στο task proccess.Το οποίο δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να παγώνει τις εφαρμογές εκεί που τις αφήνεις.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ειναι multitasking real!!!Να ξέρουμε τι λέμε… Βάλτε το iphone 6s να τρέξει 5 εφαρμογές realtime και αν το κάνει σφυρίξτε μου…android rules.Εκεί τα 4 ram ΜΕΤΡΑΝΕ!;όπου η apple για το splitview(2 εφαρμογές) το 1 Ram το έκανε 2. -To memory leak ειναι bug και δεν έχει σχέση με τα 4 ram που έχει το κινητό.Το καταλαβαίνουν όλοι αυτό.Συνεπώς είναι προς επίλυση(bug-fix).Όταν φτιαχτεί ελάτε να ξανακανετε το test με ίσους όρους.Εκέι να δείτε ΠΟΣΟ θα θερίζουν τα 4 ram. -Η Samsung ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ να έχει αφήσει memory leak οπως έχει ειπωθεί ήδη… Συνέχεια »

anergos13

Oταν το ενα τηλεφωνο ειναι μια κατηγορια απο μονο του και με τις δυνατοτητες του σου λυνει τα χερια δεν ασχολεισαι με το αν ειναι δεκατο δευτερολεπτου πιο αργο απο τον εκπροσωπο του lifestyle…

Themazerunner

@Λευτερης,dark_master,anergos13 +1
Ακριβώς έτσι.

azriel84

Προφανώς και το Android έχει καλύτερο (πλήρες) multitasking σε σχέση με το “έξυπνο” αλλά περιορισμένο multitasking του iOS. Πρέπει όμως να σκεφτούμε πως συγκρίνουμε διπύρηνο με 2GB με οχταπύρηνο στα 4. Επίσης τόσα χρόνια μόνο για memory leaks και άθλια διαχείριση μνήμης διαβάζω στα Android… σε 8πύρηνα με 4GB LPDDR4 RAM φτάσαμε και ακόμα τα ίδια, πόσο δύσκολο είναι να το φτιάξουν αυτό δηλαδή; Όταν φτιάχνεις ένα εργαλείο σαν το Note και ζητάς τα ίδια λεφτά με το iPhone, φροντίζεις τέτοια βασικά πράγματα να τα έχεις ΟΚ από την αρχή.

Αργυρης

Καλα ειστε σοβαροι εδω μεσα καποιοι;Ειναι δυνατον να λετε οτι το iphone δεν εχει real multitasking απο τη στιγμη που στο βιντεο ανοιξε ολες τις εφαρμογες ακαριαια και στο 2ο γυρο ενω το note 5 με 4gb εκανε ρεσταρτ σ ολες τις εφαρμογες;το δατε το βιντεο μερικοι ή απλα μπηκατε για να γραψετε οτι να ναι!Αυτο με τα downloads που σταματαει δε ξερω αν ισχυει σιγουρα για το 6ς αλλα μονο και μονο που η διαφορα στο multitasking ειναι τεραστια λιγη αξιοπρεπεια μερικοι μη λετε οτι θελετε!Το iphone φετος τα ξεπερασε ολα και με 2gb ram και με 2 πυρηνες…ανοιξτε τα ματια σας και δειτε την αληθεια!

orfeas

Παντα η σαμμυ ειχε θεματακια με τη ram στις ναυαρχίδες της. Είναι χαρακτηριστικό οτι μετα απο 6μηνη χρηση οποιασδηποτε καλης συσκευης samsung αγορασεις, θα βγαζει προειδοποιητικα για την υπερβολικη χρηση της RAM. Είναι ενα θέμα στο οποιο σιγουρα πρεπει να εστιασει σε επομενες συσκευες της. Κ εν πασει περιπτωση ας πεταξει αυτο το ui να ειναι και πιο ελαφρυ και stock το λειτουργικο.
Αναμφισβητητα και το iphone 6s plus εχει δυνατοτητες αλλα μιλαμε για υποδιπλασια αναλυση σε οθονη, η οποια παρολα αυτα κατα τα δικα μου ματια παραμενει πολυ καλη. Ελαχιστες ειναι οι λειτουργιες οι οποιες εκμεταλλευονται ολα τα pixel της οθονης του note 5. Ειναι καθαρα επιλογη του καθενος. Αν θες υπερτιμημενο σταθερο σε λειτουργια iphone η αν θες εναν ποκετ υπολογιστη με τα ψιλοκολληματα του.

akis

εγώ βλέπω και τα 2 φοβερα….!!!!!

είμαι ευχαριστημένος και με το galaxy s6 που εχω, δεν νομίζω πως θα πήγαινα στο 6S επειδή έχω και το 6 plus…

flash

1. As you can see the 6s plus handles multitasking perfectly with the having all the apps READY TO GO on the background.
2. But in the second lamb, for what ever reason, (NOTE4) doesn’t keep all the apps open in the background despite 4 GB of ram!

azriel84

@Αργύρης

Δεν έχει πλήρες multitasking όπως το Android. Πληροφορίες παρακάτω:

https://developer.apple.com/library/ios/documentation/iPhone/Conceptual/iPhoneOSProgrammingGuide/BackgroundExecution/BackgroundExecution.html

Όπως προανέφερα έχει ένα “έξυπνο” αλλά περιορισμένο multitasking για να εκτελεί απρόσκοπτα κάποιες βασικές εργασίες στο παρασκήνιο, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση το πλήρες multitasking του Android. Εξ’ου και η ταχύτατη απόδοση με υποδεέστερα specs. Όλα εξηγούνται στο τέλος…

gt-i9506

τωρα τι να πεις δεν σωνεται η κατασταση με λεξεις κινηταρα το note 5 αλλα τα 4gb τι ρολο βαρανε αν δεν μπορουν να κρατησουν τις εφαρμογες σε αναμονη και κλεινουν? ενταξει οκ βεβαια τετοιο τεστ ιν ρεαλ λαιφ δεν γινεται οποτε σε καθημερινη χρηση το Note 5 ειναι σαφως ποιο γρηγορο απο το Iphone 6s plus αλλα ρε samsung απο τα 4 γιγα δεσμεύεις τα 2.5+ για το συστημα για να κανει το αυτονοητο? και δεν το κανει? ελπιζω να φτιαχτει με καποιο update

Darth

ενα λέω μόνο….. σκεφτείτε… μόνο σκεφτείτε.. το note να φορούσε…………. cm rom και οι τα σκουπιδα της samsung…

Mpidis

Δεν έχει βγει καμιά ανακοίνωση από την Samsung για αυτό το θέμα? Πάντως σε ταχύτητα το note 5 είναι πιο γρήγορο. Και γω θα το ήθελα με cm αλλά + και τις λειτουργίες του s pen.

chris

Εντελώς χαζό αυτό με το Multitasking της Samsung. Κάνει ακόμα και ένα Lenovo των 150€ να διχειριζεται πολυ καλυτερα τις ανοιγμένες εφαρμογες.
Βλέποντας και τα δύο, μπορώ να πώ πως το πιο γρηγορο και πραγματικά multitasking το έχει το BB 10OS

txds

παιδια , οταν λετε πραγματικο Multitasking εννοειτε να βγαινεις απο μια εφαρμογη και αυτη να συνεχιζει να δουλευει?

Kalex1999

Πιο cm ρε Darth .. Σκέψου να φορούσε iOS 9 τροποποιημένο στα μέτρα Hardware !! 😜😜

Σωκράτης

Λευτέρη η ημιμάθειά είναι χειρότερη απο την αμάθεια.. αυτά που γράφεις δεν ισχύουν όταν βγαίνεις από 1 εφαρμογή κ εκκρεμεί κάποια διεργασία είτε αυτή είναι πλοήγηση GPS είτε είναι μουσική ειτε μία εφαρμογή που κατεβάζει κάτι η οτιδήποτε άλλο συνεχίζεται κανονικά στο background…

όταν όμως τελειώσει αυτό που πρέπει να κάνει και η εφαρμογή μένει αδρανή τότε την παγώνει..

θα ήταν πολύ πιο εύκολο τεχνικά να το κάνουν έτσι ώστε όταν βγαίνεις από μια εφαρμογή απλά να τρέχει στο παρασκήνιο πάρα αυτό που έχουν κάνει..

Και ο τρόπος που το περιγράφω είναι πολύ γενικός αν κάτσεις και διαβάσεις θα δεις ότι μπαίνουν σε παραπάνω στάδια οι εφαρμογές από το να τρέχουν η να είναι παγωμένες στο background και πόσο ψαγμένο είναι αυτό που γίνεται ώστε o χρήστης να έχει και multi tasking και να εξοικονομεί πόρους μπαταρία και ραμ χωρίς να χρειάζεται να κλείνει ποτέ τις ανοιχτές εφαρμογές απλά κάνει τη δουλειά και όλα τ’άλλα γίνονται αυτόματα..

Θα έπρεπε να θαυμάζεις τη μελέτη και Την δουλειά που εχει κανει η Apple πάνω στο multi tasking και όχι να την κατακρίνεις…

txds

παιδια οταν λεμε αληθινο multitask εννοουμε να βγαινεις απο μια εφαρμογη και αυτη να συνεχιζει να δουλευει?

pit

Μα είναι δυνατόν το κινητό με τεχνολογία 2012 να ξεφτιλίζει την κινητάρα με τεχνολογία 2015+???
Α ρε θύματα της προπαγάνδας της samsung με τους οκτώ πυρήνες και τα 4 giga ram και ότι άλλη βλακεία θα σκεφτεί αύριο για να σασ πουλήσει. Πίκρα

Λευτερης

@Σωκράτη
Φιλέ πρωτον πριν σχολιασεις την “ημιμαθεια” μου μάθε λιγο να γραφείς σωστα ελληνικα. Δεύτερον αυτό που λες για τις εφαρμογές που συνεχίζουν στο παρασκήνιο, είναι μονο οι εφαρμογές που επιτρέπει η Apple στον κωδικα να συνεχίζουν και όχι “οτιδήποτε άλλο”. Αυτό αφορα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, native εφαρμογές που έχει επιλέξει η Apple, όπως η μουσική που αναφερεις. Την Apple την παραδεχομαι για αρκετά πραγματα, όπως το marketing, αλλά σίγουρα όχι για το λογισμικό της.

forneverarrow

Εδώ προφανώς έχουμε ένα παράξενο ζήτημα. Το Note 5 στο video λειτουργεί πιο αργά και από το S5 μου, που για να κάνει reload εφαρμογή πρέπει να έχω ανοιχτά ταυτόχρονα 5-6 βαριά apps. Άρα υποθέτω ότι πρόκειται για προβληματικό software ή ενδεχομένως να είναι stock το firmware χωρίς να γίνουν τα updates με τα fixes. Εγώ θα ήθελα να συγκρίνουν στα ίσα τις εφαρμογές σε dual window… Εκεί θα έβλεπες ποσό αδύναμο είναι το iPhone σε σχέση με το Note.

jimo

ειμαι φανατικοσ Iphonakias τα θεωρω ανωτερα ! αλλα αυτο το speed test δεν μου λεει τιποτα ! ε και τι εγινε που ειανι το Iphone Ποιο γρηγορο για λιγα δευτερολεπτα ενταξει ειανι γρηγοροτερο με λιγοετα specs αυτο να γινει απλα μαθημα σε οσους θεωρουν τα specs του iphone οτι συμβαδιζουν με πριν 2 χρονια ! απ οεκει και περα και τα 2 ειναι καταπληκτικα κινητα και εχουν φτασει σε πολυ υψηλα επιπεδα δεν υπαρχει λογοσ συγκρισης !! ξεκολειστε μονο μερικο που μασ εχετε πρηξει με την ραμ και τουσ πυρηνεσπου τελικα ειανι αχρηστα

Σωκράτης

Για πες μου μια εφαρμογή που δεν επιτρέπει η Apple να ολοκληρώσει αυτό που πρέπει να κάνει πριν την παγώσει όπως λες γιατί εγώ τόσα χρόνια χρήστης iOS δεν έχω συναντήσει καμία.. Παρόλο που κάνω συνέχεια πολλά πράγματα μαζί..

Και για τα ελληνικά να σε ενημερώσω ότι από όλο το κείμενο τίποτα δεν πληκτρολόγησα.. Δεν θα έμπαινα στον κόπο, φωνητική υπαγόρευση είναι όλο το κείμενο κάτι που σε android όσες φορές προσπάθησα δεν έκανε απλά 1-2 λαθάκια ήταν το λιγότερο που μπορώ να πω τραγικό.. Τεσπα!

Λευτερης

@Σωκρατης
Θες να μου πεις, εσύ που είσαι χρόνια χρήστης iPhone, οτι αν στο safari ανοιξεις μια ιστοσελίδα και πριν φορτώσει, ανοιξεις αλλη εφαρμογή, όταν πας πίσω θα έχει φορτώσει πλήρως; Η αν ανοιξεις ενα παιχνιδι και πριν φορτωσει κανεις την ίδια διαδικασία θα έχει φορτώσει στο παρασκήνιο; Θα σου έλεγα και για file manager αλλά δυστυχώς η πολυαγαπημένη σου apple δεν τους επιτρέπει. Το Note μπορεί να τρέξει μέχρι και 16 εφαρμογές σε σμίκρυνση τη μια δίπλα στην αλλη ( αν χωρούσαν στην οθόνη) οποτε δε νομιζω να υπάρχει αμφιβολία αν αυτό είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ multitasking. Δε σε αδικω όμως. Αν είχες iphone για χρόνια που να ξέρεις τι είναι αυτό. Όσο για την υπαγόρευση, το android ειχε φωνητική υπαγόρευση πριν ακόμη η Apple κλεψει το συρομενο status bar και τα υποτιθέμενα widgets απο τα Android και δουλεύει μια χαρά.

ΚΚ

Και μενα μου κάνει εντύπωση ότι το Note λειτουργική γενικά αργά, που δε δικαιολογείται για επίπεδο του κινητού. Πιο παλιά κινητά και απλά κινούνται πιο γρήγορα. Προφανώς κάποιο θέμα υπάρχει με στο κινητό του ελέγχου. Αναμένουμε να δούμε και αλλές δοκιμές και αν ισχύει τοτε αυτό υπάρχει πρόβλημα γενικότερο.

Marios

Και πως ειναι το real multitasking δηλαδη? Γιατι αποτι γνωριζω σιγουρα δεν υπαρχει ετοιμο στο android απλα το βαζουν οι κατασκευαστες (πχ. touchwiz). Ισα ισα που το Note 5 εχει πιο πολλους πυρηνες και περισσοτερη ram αρα επρεπε ναι ηταν εξισου γρηγορο οταν ανοιγει games και στο να κραταει apps ανοιχτα σε σχεσει με πιο λιγους πυρηνες και πιο λιγη ram απο το iphone. Το iphone με μικροτερη αναλυση και 2πυρηνες και 2ραμ νικαει τους 8πυρηνες και 4ραμ. Μην μου πειτε τωρα πως εχει σχεσει η αναλυση. Ναι εχει αλλα οταν εχεις 8 πυρηνες αντι 2 και 4ραμ αντι 2 νομιζω πως θεωρειτε ισαξιος σε αποδοση.

spiros

Παιδια για τους Α9 samsung η TSMC ? Υπαρχει διαφορα ακομα και αν αυτο δεν φαινεται στη χρηση? Τις γνωμες σας ειδικοι………………..

Νίκος

Παιδιά χειρίζομαι και τα δύο λειτουργικά χρόνια τώρα…το Android είναι κλάσης ανώτερο από το ios…το ios είναι πολύ φτωχό και μικρά επίπεδα παραμετροποιησης…η Apple απλά έκανε το καλύτερο μάρκετινγκ που έχει γίνει ποτέ και έχει κάνει τόσες πωλήσεις και να φαίνεται αυτό το φτωχό κινητό καλό…φτωχό σε κεραίες σε πομπους σε αισθητήρες και σε πολλά άλλα…χάλια μπαταρία και επίσης χάλια εξυπηρέτηση….και τέλος sony for ever…..

παναγιωτης34

Αυτο δεν ηθελε η samsung? Α βγαλει sd removable battery fm κ να βαλει γυαλι να γινει iphone.Το note4 ηταν η τελευταια μεγαλη samsungσυσκευη. Τωρα απομιμησεις υου μηλου.

Αργύρης

@azriel84 Δεν εκατσα να διαβασω ολο αυτο που μ εστειλες και στην τελικη δε με πολυ ενδιαφερει να σ πω την αληθεια δεν ειμαι προγραμματιστης.Σημασια εχει οτι στα χαρτια μπορει η καθε εταιρια να ισχυριζεται οτι θελει οπως πχ ενα πουντο 500 αλογα οτι ειναι πιο γρηγορο απο φεραρι αλλα στην πραγματικοτητα η αληθεια απεχει πολυ!Σημασια εχει να καταλαβεις οτι σε καθημερινη χρηση το iphone θα τα φορτωνει ολα αμεσως αλλα το note 5 θα σ σπαει τα νευρα με το reload.Και τωρα εχει δεν εχει real multitasking τι σημασια εχει αφου δουλευει αψογα και χωρις προβλημα;Το κινητο το εχουμε για να μας διευκολυνει οχι να μας τα κανει πιο δυσκολα! Απο την αλλη εχουμε και τον @Themazerunner ο οποιος σε καθε αρθρο λεει τα δικα του παλι για αναλυσεις κλπ λες και για ολα φταιει η αναλυση και οχι το κινητο!Ξεπλυμενα χρωματα λεει μπλα μπλα κολλημενο μυαλο τελειως!Μιλαει κλασικα με θεωριες χωρις να χει καποια χειροπιαστη αποδειξη! Μετα εχουμε τον @Λευτερης ο οποιος και αυτος κανει θεωριες για ios multitasking χωρις να ξερει ακριβως τι παιζει…Λοιπον για να τελειωνουμε με αυτο το θεμα…Στην πραγματικοτητα σε καθημερινη χρηση, απλοτητα και ταχυτητα το iphone ειναι απλα πιο γρηγορο και πιο αποτελεσματικο!… Συνέχεια »

chris24h@hotmail.com

Εγώ έχω να πω κάτι άλλο. Έχοντας το Samsung Galaxy Note pro 12.2 βρήκα μια ρύθμιση για το πόσες εφαρμογες θες να κρατάει στο back ground. Αν και εφόσον υπάρχει η ρύθμιση αυτή στο Note 5, πρέπει να ενεργοποιηθεί για να ανταπεξέλθει σωστά στη δοκιμασία. Οπότε πρέπει να θεωρούμε άκυρο το αποτέλεσμα τοη test?

παπαροκάς tiamat

Πραγματικα , αυτο να κανει το iphone multitasking και να μη κανει ο βασιλιας των τηλεφωνων ειναι ντροπιαστικο.

Νιωθω σαν πατερας που ανακαλυψε οτι ο υιος του ειναι …. ! (Δε λεω τι ,καταλαβατε!!,προς θεου δε θελω να προσβαλω, απλα θελω να εκφρασω την απογοητευση σαν μεγεθος)

Iraklis

Αργύρης +1000

Iraklis

@Σωκρατης ναι φιλε, ανοίγω το “the verge”, κλείνω το σαφάρι και όταν επιστρέφω έχει φορτώσει. Το iOS επιτρέπει real multitasking σε συγκεκριμένες εφαρμογές για να μη μπορεί ο κάθε μα..ας να σου τρώει πόρους με το bloat του και έτσι να έχουμε το χαλι που έχουν πχ στα Windows με 15000 διεργασίες να τρέχουν στο παρασκηνιο και να σου βιάζουν τον υπολογιστή. Πριν διαδώσετε μια χαζη φήμη καλό ειναι να το επιβεβαιώνετε πρώτα.

giannis

μόλις έκανα το τέστ όσο πιο πιστά μπορούσα σε OnePlus One. Αποτέλεσμα 1.20. Χωρίς να επανεκινήσει καμία εφαρμογή. Με αρκετά χειρότερο επεξεργαστή από του Note και 3γιγα ράμ. Οπότε το πρόβλημα είναι καθαρά του νοτε και όχι του ανδροιδ όπως λένε μερικοί.

Νίκος Z3c

Λοιπόν το ίδιο πρόβλημα το είχε και το S6 όταν κυκλοφόρησε. Με το τελευταίο update έχει λυθεί. Οπότε το συγκεκριμένο test είναι μούφα.Είμαι χρήστης Xperia z3 compact και έχω χρησιμοποιήσει πολλά galaxy φίλων μου. Οπότε μη δίνεται σημασία.Είναι απλά ένα ατυχές test.

flash

@Αργύρης +1000

Bloodmaster

Τι τα θελει τα 4gb ram αμα δεν μπορει να κανει multitascing της προκοπης

Themazerunner

Εχω ανεβασει απο εχθες 3-4 σχολια και δεν εχει ανεβει κανενα.Υπαρχει προβλημα στο blog Κωστα;

Nick

Ξεφτίλα το έκανε το note ο 2 πυρηνος καλά που είναι τα 4 gb ram και αυτός ο exynos που μας τα εχετε κάνει τσουρέκια…αυτό να το βλέπουν κάτι παρομενα φαν μποι της lagsung δεν είναι τυχαίο το όνομα αυτό…

Alex

mazerunner Μαλον θα ειχε error: “this is not an essay no lifer”

VasilisA3

Nick το τερμάτισε Οκ. Το Note 5 είναι πολύ καλύτερο από το iPhone. Το software του iPhone είναι πολύ καλύτερο από του note.

Themazerunner

To iphone δεν εχει πραγματικο Multitasking.Aυτο που κανει το Note 5 αλλα και το iphone ειναι οταν κανεις ελαχιστοποιηση να κρατα την εφαρμογη παγωμενη.Αυτο δεν ειναι πραγματικο Multitasking.Το ιδιο με τα reloads το παθαινε και το iphone 6 λογω 1 ram.Aπο την στιγμη που η apple εβαλε 2 απλα βελτιωθηκε.Εαν ανοιξει καποιος μερικες ακομη(3-4)θα κανει reload και το Iphone 6s.Δεν ανοιγει κανενα κινητο επ’απειρον εφαρμογες χωρις να τις κλεισει στο background. Το note 5 μπορει να τρεξει 5 εφαρμογες realtime(χωρις να τις παγωνει)ταυτοχρονα κατι που ειναι πολυ πιο απαιτητικο απο το συγκεκριμενο “multitasking” και σαφεστατα το iphone Ουτε για πλακα δεν μπορει να το κανει.(εκει ειναι και ο λογος υπαρξης των πυρηνων στο android και η εμγαλη μνημη.)Το NOTE 5 δεν κλεινει τις εφαρμογες λογω ram ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ BUG SOFTWARE.Το προβλημα δηλαδη και οπως λενε μερικοι κινητο 2012 νικαει κανει ρανει με 2 ραμ κτλ…δεν ισχυει.Εαν δουλευε σωστα και λειτουργικα το multi-process στο Note 5 το Iphone δεν θα ειχε καμια τυχη διπλα στο Note 5 με 4 ram. Σιγα σιγα βελτιωνεται με τις καινουριες εκδοσεις αλλα ακομη υπαρχει προβλημα.Το ξερει η samsung οπως εχει ηδη ειπωθει και περιμενουμε μικροαναβαθμισεις αλλα ισως και να επιλυθει στην Μ. To iphone διπλα… Συνέχεια »

Marios

VasilisA3 Αυτη ειναι η αποψη σου φιλε. Καποιος αλλος μπορει να πρωτιμα το iPhone για αλλους λογους. Δεν θα του το επιβαλλουμε κιολλας

Themazerunner

To iphone δεν εχει πραγματικο Multitasking.Aυτο που κανει το Note 5 αλλα και το iphone ειναι οταν κανεις ελαχιστοποιηση να κρατα την εφαρμογη παγωμενη.Αυτο δεν ειναι πραγματικο Multitasking.Το ιδιο με τα reloads το παθαινε και το iphone 6 λογω 1 ram.Aπο την στιγμη που η apple εβαλε 2 απλα βελτιωθηκε.Εαν ανοιξει καποιος μερικες ακομη(3-4)θα κανει reload και το Iphone 6s.Δεν ανοιγει κανενα κινητο επ’απειρον εφαρμογες χωρις να τις κλεισει στο background.
Το note 5 μπορει να τρεξει 5 εφαρμογες realtime(χωρις να τις παγωνει)ταυτοχρονα κατι που ειναι πολυ πιο απαιτητικο απο το συγκεκριμενο “multitasking” και σαφεστατα το iphone Ουτε για πλακα δεν μπορει να το κανει.(εκει ειναι και ο λογος υπαρξης των πυρηνων στο android και η εμγαλη μνημη.)Το NOTE 5 δεν κλεινει τις εφαρμογες λογω ram ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ BUG SOFTWARE.Το προβλημα δηλαδη και οπως λενε μερικοι κινητο 2012 νικαει κανει ρανει με 2 ραμ κτλ…δεν ισχυει.Εαν δουλευε σωστα και λειτουργικα το multi-process στο Note 5 το Iphone δεν θα ειχε καμια τυχη διπλα στο Note 5 με 4 ram.
Σιγα σιγα βελτιωνεται με τις καινουριες εκδοσεις αλλα ακομη υπαρχει προβλημα.Το ξερει η samsung οπως εχει ηδη ειπωθει και περιμενουμε μικροαναβαθμισεις αλλα ισως και να επιλυθει στην Μ.

Γιάννης

@Nick
So, is the new Apple iPhone 6S Plus currently the best smartphone on the market? Not really. The S6 models from Samsung are still one step ahead of the new iPhone. The 6S Plus is still one of the best smartphones, and certainly the best iPhone; and the most expensive.
notebookcheck.net
Γιατί τόσο κομπλεξ με την Samsung ρε Νίκο? Τι κινητό έχεις? Μάλλον κανένα Sony…

Themazerunner

To τεστ ειναι ακυρο απο ολες τις πλευρες.Συγκρινει μια λειτουργια που δεν εχει bug με μια που εχει.
Αυτο δεν ειναι βιντεο συγκρισης αλλα βιντεο αναδειξης προβληματος.Το Iphone δεν εχει πραγματικο multitasking και οι πυρηνες των android με τα 3 και 4 ram εκει αποσκοπουνε.Εαν καποιοι δεν γνωριζουν απλα μην αναλωνονται στο ιδιο παραμυθι 2 cores και 1-2 ραμ.
To iphone 6 παθαινε το ιδιο με το 1ram.Το Note 5 δεν κανει reload λογω ελλειψης μνημης(που αφηνουν καποιοι να εννοηθει)αλλα λογου bug στο software.Το Iphone 6 εκανε reload λογω ελλειψης μνημης.Απλα και κατανοητα.Oσο περισσοτερη μνημη τοσο το καλυτερο σε ολα τα λειτουργικα.Οποιος δεν ξερει απλα συνεχιζει το γνωστο marketing…
Το Note 5 ειναι ενα κινητο στην κατηγορια του και μοναδικο.Οθονη αναλυση χρωματα,δυναμη,ευελιξια στο λειτουργικο,καμερα,σενσορες κ.α το καθιστουνε ενα και μοναδικο.Καμια σχεση με το Iphone.

Themazerunner

To iphone δεν εχει πραγματικο Multitasking.Aυτο που κανει το Note 5 αλλα και το iphone ειναι οταν κανεις ελαχιστοποιηση να κρατα την εφαρμογη παγωμενη.Αυτο δεν ειναι πραγματικο Multitasking.Το ιδιο με τα reloads το παθαινε και το iphone 6 λογω 1 ram.Aπο την στιγμη που η apple εβαλε 2 απλα βελτιωθηκε.Εαν ανοιξει καποιος μερικες ακομη(3-4)θα κανει reload και το Iphone 6s.Δεν ανοιγει κανενα κινητο επ’απειρον εφαρμογες χωρις να τις κλεισει στο background. Το note 5 μπορει να τρεξει 5 εφαρμογες realtime(χωρις να τις παγωνει)ταυτοχρονα κατι που ειναι πολυ πιο απαιτητικο απο το συγκεκριμενο “multitasking” και σαφεστατα το iphone Ουτε για πλακα δεν μπορει να το κανει.(εκει ειναι και ο λογος υπαρξης των πυρηνων στο android και η εμγαλη μνημη.)Το NOTE 5 δεν κλεινει τις εφαρμογες λογω ram ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ BUG SOFTWARE.Το προβλημα δηλαδη και οπως λενε μερικοι κινητο 2012 νικαει κανει ρανει με 2 ραμ κτλ…δεν ισχυει.Εαν δουλευε σωστα και λειτουργικα το multi-process στο Note 5 το Iphone δεν θα ειχε καμια τυχη διπλα στο Note 5 με 4 ram. Σιγα σιγα βελτιωνεται με τις καινουριες εκδοσεις αλλα ακομη υπαρχει προβλημα.Το ξερει η samsung οπως εχει ηδη ειπωθει και περιμενουμε μικροαναβαθμισεις αλλα ισως και να επιλυθει στην Μ. To iphone διπλα… Συνέχεια »

b16bkostas

Σωστα το Note 5 εχει real multitasking και τρωει περισσοτερα ραμ

για να καταλαβουν ολοι στο χρονομετρο στο note μπορει να τρεχει απο πισω και να μετραει το χρονο με φορτομενα τα γραφικα του ρολογιού κλπ

στο iPhone μπορει να το κλεινει ολο και να το βγαζει απο την μνημη και να κραταει μονο ότι την στιγμη που εκλεισε ηταν στα 2 δευτερόλεπτα όταν ξανα ανοιγει τσεκαρει την ωρα του συστηματος και κανει την αφαιρεση και βρισκει ποσο πρεπει να δειχνει το χρονομετρο…

όμως το αποτέλεσμα που βλέπουμε εμεις είναι ιδιο

αρα δεν εχει σημασια η εστω δεν εχει παντα..

παρολα αυτά θα προτιμουσα να παρω το note 5 νομιζω για την τιμη σου δινει πιο πολλα πραγματα ώστε να λες “αξιζε” που εδωσα τοσα λεφτα

Nick

Κυρ Βασίλη τι το τερμάτισα; λέω ότι είδα. Όσον αφορά το android άμα δεν σου αρέσει πάρε windows η iPhone και επειδή πολλές φορές σε έχω δει να γράφεις για κάτι tizen θέλω να σου πω κάτι που ξέχασες η δεν ξέρεις δεν τρέχει apk αρχεία και κάνεις δεν θα ασχοληθεί να φτιάξει εφαρμογές αλλά και παιχνίδια και αν το κάνουν θα είναι πληρωμενα και προεγκατεστημενα από την lagsung πολλές προσπάθειες έχουν γίνει στο παρελθόν όπως της Firefox os το Ubuntu αλλά έχουν πατωσει για τον ίδιο λόγο με το tizen και επησεις το android και το tizen είναι Linux τεσπα και που ασχολήθηκα να απαντήσω σε ένα άτομο με παροπιδες πολύ είναι…

Γιώργος

Το Note είναι εργαλείο και το καλυτερο phablet της αγοράς μέχρι να βγει το επόμενο. Όποιος το βριζει μάλλον δεν έχει πιάσει ποτέ Note στα χέρια του ή είναι φανατικός κάποιας β’ διαλογής εταιρείας android με μέτρια και κάτω προιόντα και χαμηλές πωλήσεις και το ζηλευει.

flash

@Γιώργος Καλύτερο της αγοράς θεωρείται αυτό που είναι και πιο γρήγορο της αγοράς σε όλα και στο video μένει πίσω το ”καλύτερο”! Επιπλέον το καλύτερο doesn’t keep all the apps open in the background despite 4 GB of ram!

giannis

Θα προσπαθησω να εξηγησω με απά λογια (γιατι τεχνικος δεν ειμαι ) πως λειτουργει το multitask στο android και ειδιοκτερα στο note και γιατι τετοια συγκριτικα δεν εχουν νοημα. Στο note λοιπον εστω οτι ανοιγεις 4 εφαρμογες στη σειρα. Ας τις αριθμησουμε Α1,Α2,Α3,Α4 (για λογους ευκολιας θα δεχθουμε οτι με 3 εφαρμογες η μνημη γεμιζει). Ανοιγουμε λοιπον: Α1, Α2, Α3, Α4. Με τη μνημη γεματη ηδη στην Α3 η εφαρμογη Α1 “σκοτωνεται” για να χωρεσει η Α4. Αυτο φαινεται ευκολα αν παμε στο Task manager(με long press του home button) οπου θα δουμε οτι η καρτελα με την Α1 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ανοιγουμε λοιπον την Α4. Εδω ολοκληρωνεται ο πρωτος γυρος του speed test. Στο δευτερο γυρο ξαναανοιγουμε απο την αρχη ας δουμε τι συμβαινει Α1 Η Α1 εχει φαει kill στο τελος του πρωτου γυρου και η μνημη ειναι γεματη. Τωρα τρωει Kill η αμεσως παλιοτερη, η Α2 για να φορτωσει απο την αρχη η Α1. Α2 Το συστημα σκοτωνει την Α3 για να φορτωση απο την αρχη η Α2 Α3 Το συστημα σκοτωνει την Α2 για να ανοιξει απο την αρχη την Α3 Α4 Το ιδιο. Αυτο συμβαινει και οι οποιες εξαιρεσεις εχουν να κανουν με τον κωδικα της… Συνέχεια »

Alex

Δυστυχως το Android ειναι μια αποτυχια και μιση… Κριμα γιατι ειναι ευχρηστο λειτουργικο σε σχεση με την μλκια το ios. Το θεμα ειναι οτι υστερει αρκετα σε σχεση με το ios. Google ΞΥΠΝΑ

giannis

Κοινως και για να ολοκληρωσω ειναι πιθανον αν στο τεστ ανοιγοταν μια εφαρμογη λιγοτερη ή μια με μικροτερες ram απαιτησεις τοτε το note να μην εφτανε στο σημειο να αρχισει να κανει kill και το αποτελεσμα να ταν διαφοετικο. Γι αυτο δεν εχουν νοημα αυτα τα τεστ. Οτι υπαρχει memory leak ομως ειναι φανερο. Το note 3 μου ανοιγει πολυ περισσοτερες εφαρμογες πριν αρχισει τα kill

Aργυρης

@giannis Ωραια δεχομαι την εξηγηση σου και τωρα ρωταω σαν αμορφωτος χρηστης εγω ασχετα με τις εταιρειες…ποιο multitasking θα σε βολεψει να κανεις πιο γρηγορα τη δουλεια σου; του ios ή του samsung; Και αυτο που λες για το samsung δεν ισχυει απολυτα γιατι καποιες εφαρμογες οπως και κατι αλλες δικιες του της ανοιξε αμεσως οποτε παιζουν και καποια αλλα απο πισω εκτος απο αυτα που προανεφερες.Στο αλλο που προανεφερες για το το κινητο σου το one plus 2 αν θελεις και εχεις ορεξη κανε το τεστ για να το δω με τα ματια μου και στειλτο μου με εμαιλ να το δω.Και αν ισχυει το δεχομαι! @Νίκος Z3c Σ’αυτο εδω το ονομα ειδα το πιο γελοιο σχολιο.Ο τυπος ακυρωσε ολοκληρο τεστ με την αποδειξη οτι δοκιμασε τα galaxy s6 των φιλων του και ειδε οτι πανε καλα…Και τι κινητο εχει κυριες και κυριοι; Sony xperia z3 compact δλδ ενα midrange.Kαι το συγκρινε με το S6 και που λογικο να του φαινεται πιο γρηγορο αφου μιλαμε για τεραστια διαφορα!Γι’αυτο εγραψα μια εκθεση απο πανω για να εξηγησω οτι θα θελα εδω μεσα να σχολιαζουμε ολοι,να λεμε τις αποψεις μας δεν εχω θεμα να βλεπω διαφορετικες αποψεις αλλα οχι αερολογιες! Δεν… Συνέχεια »

Λευτερης

@Αργυρης Φιλέ έχω πτυχίο και ενα μεταπτυχιακό απο πανεπιστημια, το ενα εδώ το άλλο στην αγγλια στον προγραμματισμό, και θα μου πεις εσύ οτι λέω θεωρίες χωρίς να ξέρω τι συμβαίνει; Για πες μου εσύ που ξέρεις να καταλάβω τοτε. Απλα έχω βαρεθεί να βλέπω ατομα άσχετα με την τεχνολογια να λένε οτι θέλουν γιατί κάπου το έχουν ακούσει η έτσι λέει η εταιρεία που θαυμάζουν. (για να εξηγουμαι, σχετικοί δεν είναι αυτοι που σπούδασαν κάτι σχετικό γιατί υπαρχουν ατομα που ξέρουν περισσότερα απο μένα χωρίς να έχουν σπουδάσει αλλά αυτοι φαίνονται οτι έχουν διαβάσει απίστευτες ώρες και οτι το αγαπούν το θέμα. ). Στη ζωή μου είχα smartphones απ ΟΛΕΣ τις επώνυμες μάρκες. Η πραγματικότητα είναι οτι το Note έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες απο το iPhone και ειδικα στο multitasking. Ναι έχει αδικαιολογητα επιθετική διαχείριση RAM αλλά μπορεί να κανει πραγματικό multitasking με το multiwindow στο οποίο μπορείς να μεταφέρεις δεδομένα απο τη μια εφαρμογή στην αλλη το οποίο είναι εντυπωσιακό για κινητό και πολύ χρησιμο. Πλεον δεν μπορεί να ισχυριστεί κανεις οτι είναι άχρηστα features γιατί σιγά σιγά η Apple τα υιοθετει (multiwindow, widgets, μεγάλες οθόνες και παει λέγοντας). Αυτό που θέλω να πω είναι οτι το Note… Συνέχεια »

Agnostos13

Σχολια απο “εξειδικευμενους αναλυτες”:
-To iPhone 6S Plus εχει χαμηλοτερη αναλυση απο το Note 5 για αυτο ειναι πιο γρηγορο στο ανοιγμα εφαρμογων…
-To iPhone 6S Plus δεν εχει πραγματικο multitasking οπως το Note 5 γι αυτο ειναι πιο γρηγορο στην εναλλαγη εφαρμογων…
-Το iPhone 6S Plus εχει κλειστο-περιορισμενο λειτουργικο ενω το Note 5 το γνωστο bloatware και ειναι λογικο να εχει πιο smooth αισθηση…
-Αυτα τα test ειναι πληρωμενα απο την Apple για να ριξουν λασπη στην Samsung, ενα πραγματικο Note 5 δεν θα μπορουσε να ειναι πιο αργο απο απο ενα iPhone (μου το εχει πει και ο ξαδερφος μου που τα ειχε και τα δυο… τι θα πει δεν εχουν κυκλοφορησει ακομα;)

Εν κατακλειδη: το Note 5 ειναι καλυτερο σε εναν παραλληλο κοσμο που δεν ισχυουν ολα τα παραπανω…και γιατι εχει 8πυρινο επεξεργαστη, μεγαλυτερη ram, καλυτερη οθονη και καμερα…και δεν ειναι Apple…και γιατι σε λιγο θα εχει τη μιση τιμη απο το iPhone…

vasilist

Κρίμα και για τις 2 εταιρείες, και μην τα μπερδεύεται δεν έχει να κάνει με android vs ios αλλά Samsung vs ios γιατί έχω το zenfone 2 με 4 GB ram και κρατάει τα πάντα ανοιχτά δείτε και βίντεο στο YouTube παίζεις game και το συνεχίζεις μετά από δύο μέρες από εκεί που ήσουν με όλα τα apps ανοιχτά.
Αν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο να πούμε είναι ότι το iPhone μπορεί και συναγωνίζεται με το note 5 που έχει διπλάσια spec και άχρηστη αξιοποίηση του android από την Samsung.

Don mitso mou

Ρε Γιάννη τα πιστεύεις αυτά που λες; Τα τεστ δεν γίνονται ανάλογα με ποιον τρόπο βολεύει τον καθένα. Γίνονται πάνω στο maximum work load. Σαν να κάνουν δυο τύποι κόντρα με τα αυτοκίνητα τους και ο χαμένος να λεει, δεν ισχύει γιατί αν είχα βγάλει τις πόρτες, τα καθίσματα και ότι άλλο, θα κέρδιζα.

nt.z

Με διαφορα το πιο χαζοτεστ.
Απο εκει κ μετα Δείτε το ίδιο τεστ με άλλες ναυαρχίδες. Καλυτερο σκορ κ από τους δύο. Όσο για το note5 αυτό είναι κατάντια.Το έκαναν σαν το iPhone όχι μόνο βγάζοντας κάρτα μνήμης κ αποσπωμενη μπαταρία, αλλά κ το έκαναν ίδιο κ στη μειωμένη ισχύ.

tarif16

ο ένας κάνει ανάλυση εκ βαθέων,ο άλλος κοντεύει να βγάλει τα πτυχία του για να αποδείξει ότι ο γάιδαρος πετάει,άλλος μιλάει για ζήλια,άλλος μας λέει ότι ο φτωχός δεν πρέπει να μιλάει….!!!???
εγώ θα σας πω το εξής απλό.
όλοι μας,μα ΟΛΟΙ μας έχουμε γούστα και δυνατότητες αγοράς.χαρείτε ο καθένας αυτό που παίρνει.για να κάνουμε μια επιλογή,θα πει ότι μας ευχαριστεί,στο μέτρο του δυνατού βέβαια.
οι συσκευές οι ακριβές,λίγο πολύ είναι κοντά σε επιδόσεις.δόξα το θεό,υπάρχουν πολύ γρήγορες συσκευές πλέον για όλα τα βαλάντια.
μην ψάχνετε αν είναι ένα δεύτερο πιο γρήγορη η μια από την άλλη.υπέρ και κατά έχουν όλες και τέλεια δεν είναι καμία…αποδεικνύετε από τα επόμενα μοντέλα.
αυτά τα λίγα φιλικά….μην πάρετε τίποτα προσωπικά από αυτά που έγραψα,δεν γνωρίζω κανέναν,ούτε έχω πρόθεση να προσβάλω,απλά θεωρώ,ότι κάποιοι θεωρούν τις συσκευές τους οικογένεια και είναι λάθος!!!

giannis

Don mitso
Θα σε ρωτουσαν εσενα η εμενα οι του phonebuff ποσες εφαρμογες θα ανοιξουν; δεν υπαρχει συγκεκριμενο procedure γι αυτα τα τεστ που λεει θα ανοιξεις ΑΥΤΕΣ τις εφαρμογες. Και κυριως εμεις που ειμαστε θεατες δεν ξερουμε τα κριτηρια επιλογης τους.

@Αργυρης
Τι δουλεια που κανω απο τα note μου μονο με ipad pro 12.9 ισως μπορω να την κανω. Δεν υπαρχει κινητο με τις software δυνατοτητες και την φυση του multitask των note. Και μονο οποιος κανει επαγγελμστικη δουλεια με το note μπορει να με καταλαβει.
Το note ειναι ενα τηλεφωνο γι αυτους που ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ. Εινι αδικο α χαραμιζεται σε test αν ανοιγει γρηγορα το angry birds η το temple run.

εμπορικα ανταγωνιστης του 6s plus ειναι το s6 edge+

Λευτερης

@ Agnostos13
Αυτό που λέμε φίλε είναι οτι το NOTE σου προσφερει μια πολύ καλύτερη οθόνη σε ανάλυση και ποιότητα, κάτι που ζοριζει το hardware και συνεχίζει να είναι εξίσου γρήγορο στο άνοιγμα των εφαρμογών.(η διάφορα ηταν λιγοτερη απο δυο δευτερόλεπτα στον πρωτο γύρο και αυτό αντιστοιχούσε σε άνοιγμα 10 εφαρμογών περιπου, που αν εξαιρέσεις τα παιχνίδια που εκεί παιζει μεγαλυτερο ρολο η ανάλυση, το Note άνοιγε πιο γρήγορα τις υπόλοιπες εφαρμογές). Οποτε ναι θα προτιμούσα μια καλύτερη οθονη και να ανοίγω τις καθημερινές μου εφαρμογές γρηγορότερα και ας περιμένω κάποια δέκατα παραπανω στα παιχνίδια. Το smooth και το multitasking προφανώς δεν ξέρεις ακριβως τι σημαίνουν οποτε δεν μπαίνω καν στον κόπο.

Don mitso mou

Έτσι για να κάνουμε και πλάκα και αναφορικά με το πιο πρόσφατο άρθρο στο tech blog, to pornhub ανοίγει πιο γρήγορα σε note 5 ή iPhone 6s Plus?
Sub question. Το πενάκι του note 5 προσφέρει μεγαλύτερη διαδραστικότητα ;

shadgr

Πώς μπορούμε να μιλάμε για “¨πραγματικό multitasking” σε μια συσκευή μπαταρίας που δεν βγάζει τη μέρα; Η υλοποίηση της apple που το κινητό όταν είναι κλειστό έχει μηδαμινή απώλεια μπαταρίας, σε αντίθεση με το android που το κλείνεις το βράδυ και το πρωί είσαι μέχρι και 10 κάτω, είναι μακράν η καλύτερη!!!
Για κινητά μιλάμε.. Αν πρόκειται να αποσυμπιέσεις ένα αρχείο και μετά ταυτόχρονα να χρειαστεί να πας να κάνεις άλλες δουλειές (έλεος δηλαδή), τότε καλύτερα αγαπητοί να πάρετε έναν υπολογιστή.
Οκ, έχω και τα 2 λειτουργικά και βλέπω τα θετικά και αρνητικά.
Το ios με κουράζει και η υλοποίηση της samsung έχει πάαααρα πολλά θεματάκια.
Μην εθελοτυφλούμε λέγοντας ότι φταίει η συγκεκριμένοι συσκευή. Και γω χρήστης νοτε 3 & 4 ήμουν για αρκετό καιρό.

giannis

Εκανα το τεστ ετσι για δοκιμη. Στον πρωτο γυρο το note 3 μου χανει με 15 δευτερολεπτα διαφορα.στον δευτερο γυρο ειναι πιο γρηγορο και απο τα 2 χανωντας τελικα για 13 συνολικα δευτερολεπτα.
Κατι συμβαινει με το 5αρι

Πέτρος

Επειδή βλέπω σχεδόν σε όλα τα post που αφορούν την Apple,να κράζουν όλοι για τις τιμές,θα ήθελα να σας πω δυο λόγια για να σταματήσει πια αυτή η γελοιότητα.Η Apple δεν φτιάχνει προϊόντα για τους Έλληνες καταναλωτές με τους μισθούς των 400 ευρώ.Σταματήστε να κράζετε τις τιμές.Θα το πω απλά: στα @@@ της η Apple αν θα πουλήσει στην Ελλαδίτσα και στην κάθε Ελλαδίτσα.Νομίζετε πως από την Ελλάδα εξαρτάται?Ξέρετε τι μισθούς έχουν στο εξωτερικό?Αν δεν ξέρετε ψάξτε να μάθετε.Ο κατώτερος μισθός στην Αμερική είναι 1500$.Ένας μέσος μισθός είναι τα 2500-3000$ το μήνα.Δεν σας λέω άλλα νούμερα για συγκεκριμένες ειδικότητες γιατί θα ζαλιστείτε.Και αν υπολογίσετε πως οι εταιρείες κινητής δίνουν φοβερές επιδοτήσεις για 24μηνα συμβόλαια, τότε καταλαβαίνετε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των Αμερικανών μπορεί πολύ άνετα να πάρει ένα iphone.Ακόμα και το πιο ακριβό μοντέλο.Ακόμα και να μην είχαν επιδοτήσεις και αγόραζαν σκέτη συσκευή και ας υποθέσουμε ότι θα είχε και την ίδια τιμή που έχει στην Ελλάδα πχ το iPhone 6s Plus 128 GB (1100euro),πείτε μου εσείς,αν βγάζατε 40 και 50 χιλιάδες ευρώ το χρόνο πως θα σας φαινόταν σαν τιμή?Το αν είναι κάτι ακριβό ή φθηνό εξαρτάται από το πόσα βγάζει ο καθένας.Για κάποιον που βγάζει 5000 το χρόνο,ναι… Συνέχεια »

Νικος

Πέτρο δεν κραζουμε την Apple γιατί είναι απλα ψηλές οι τιμες. Το S6 edge+ της Samsung κανει 869 ευρώ στις μεγάλες αλυσίδες και μιλάω για τα 32 gb. Απλα έχει την καλύτερη οθόνη στην αγορά τετραπλασιας ανάλυσης απο το iphone, 4 gb lpddr4 Ram, τεσσερεις αισθητήρες περισσότερους απο το iPhone,τον καλυτερο οδηγό ηχου στην αγορά, 16 αρα κάμερα ίσως την καλύτερη στην αγορά και παει λεγοντας. Απο τον άμεσο ανταγωνιστή της Samsung, δλδ την Apple, θεωρώ απαραδεχτη την τιμολόγηση και να παρουσιάζει οθόνη για παράδειγμα με το ίδιο ppi που είχε το iphone 4. Αυτά φιλικά παντα

Agnostos13

@Λευτερης:
[Το smooth και το multitasking προφανώς δεν ξέρεις ακριβως τι σημαίνουν οποτε δεν μπαίνω καν στον κόπο.]

Φυσικα και δεν ξερω τι σημαινουν… Ειναι πολυ επιστημονικα για εμενα αυτα! Ευχαριστω που δεν μπαινεις σε τοσο εξειδικευμενα θεματα που δεν μπορω να κατανοησω…

viel

επιδη ακουω για το multitasking του ios ας σας πω πως δουλευει!
το ios οταν τρεχει μια εφαρμογη στο foreground και την ελαχιστοποιησεις (δλδ την πας στο background) τοτε ΑΝ εχει προγραμματιστει να τρεξει κατι στο background τοτε θα το κανει. δλδ η παλια εφαρμογη θα τρεχει αυτο που εχεις προγραμματισει και η νεα που θα ανοιξεις θα τρεχει στο froreground. με απλα λογια θα εκτελει multitasking οπως καποιοι το θεωρητε. αν μια εφαρμογη δεν εχει προγραμματιστει να τρεχει κατι στο background τοτε θα παγωσει απο το συστημα και δεν θα τρωει πορους απο το συστημα (cpu. gpu ,active memory). το να προγραμματισεις κατι στο background γινετε απο native εφαρμογες(music, download, update κτλ) και απο τον developer με τα ιδια API και με το NSThread. το NSThread ειναι οταν ο developer δινει ενα νεο thread να τρεξει σε ενα νεο πυρηνα στο background! οποτε το ios εχει πραγματικο multitasking (για εσας που θεωρηε αυτο ultitasking) οταν χρειαζετε και μονο. οταν δεν χρειαζετε κανει την καλυτερη εξηπηρετηση πορων

Σωκράτης

Λευτέρη ναι αυτό θέλω να πω όταν ανοίγω ένα Λίνο και βγω άμεσος κ μπω σε άλλη εφαρμογή όταν επιστρέψω η σελίδα θα είναι ήδη φορτωμένη.. Το ίδιο ισχύει και με τις εφαρμογές που δοκίμασα τώρα..

Σωκράτης

Συγνώμη link ήθελα να γράψω αντί για Λίνο.. Iraklis@ Το ίδιο λέω και εγώ σε λάθος άτομo αναφέρεσαι.. Τέλος γιατί το έχουμε κουράσει και Δεν πρόκειται να ασχοληθώ αλλό Δεν υπάρχει αληθινό η ψεύτικο multitasking που γράφετε όλοι υπάρχει το απλό και το εξελιγμένο το απλό συνεχίζει να τρέχει πράγματα τα οποία δε χρειάζονται στο παρασκήνιο και είναι αυτό που έχει το Android για αυτό χρειάζεται ατελείωτη ραμ για να μπαλώσει τα σπασμένα.. και το εξελιγμένο καταλαβαίνει πιο κομμάτι της εφαρμογής πρέπει να δουλεύει στο παρασκήνιο και ποιο όχι και εξοικονομεί πόρους και μπαταρία.. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να είναι γραμμένες και οι εφαρμογές κατά αυτόν τον τρόπο γι αυτό και η Apple έχει δώσει στους developers τα κατάλληλα εργαλεία για να φτιάχνουνε τις εφαρμογές τους κατά αυτόν τον τρόπο και για να ανέβει η εφαρμογή στο store περνάει από έλεγχο για να τηρεί τις προδιαγραφές.. Ενώ στο Android ανεβάζει καθένας ό,τι θέλει χωρίς τους αυστηρούς ελέγχους που έχει Η Apple γι’αυτό στο Android οι περισσότερες εφαρμογές είναι κακογραμμένες.. Στο τέλος όμως αυτό που μετράει είναι ότι ο χρήστης δεν καταλαβαίνει διάφορα με το υποτιθέμενο αληθινό multi task και ταυτόχρονα χωρίς να κάνει τίποτα εξοικονομεί μπαταρία κ… Συνέχεια »

Γιαννης

https://www.youtube.com/watch?v=t5KgLNhKB5Y
Παιδια δειτε μετα το 6.00 ότι το z5 δεν εχει πρόβλημα στο να κρατησει τις εφαρμογες ανοικτες όπως ακριβως το iPhone ενώ φαινεται ότι το note 5 εχει πρόβλημα στο συγκεκριμενο τομεα.κριμα γιατι το note χρειαζεται να δουλευει αψογα σε τέτοιες λειτουργιες :/

Γιαννης_Λ

Βλεπω κατι κατεβατα κειμενα απο καποιους εδω μεσα και απορω τι στο καλο γραφουν…
Καταλαβετε το παιδια το 6s plus ειναι πιο γρηγορα απο το Note 5…. ειτε σας αρεσει ειτε οχι.
Και δεν μιλαμε για μια διαφορα 5 δευτερα που ενταξει σιγα… αλλα για πανω απο 10 που ειναι αισθητη παρολα αυτα και τα 2 κινητα ειναι δυνατα, απλα μην βγαινετε και κραζετε μερικοι για τα 2 Gig RAM και τον dual core CPU παταει τον 8πυρινο και τα 4 giga ram και με διαφορα γι αυτο σταματηστε τον πολεμο των specs….
O καθενας συγκρινει βλεπει και αποφασιζει τι παιρνει….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.