Η μέση τιμή πώλησης κινητών αυξήθηκε κατά 7%

phones average selling price, Η μέση τιμή πώλησης κινητών αυξήθηκε κατά 7%

Αν έχετε την αίσθηση ότι τελευταία οι τιμές των κινητών είναι αυξημένες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, δεν είναι η ιδέα σας. Τα στοιχεία της GfK δείχνουν ότι η μέση τιμή πώλησης (ASP) κινητών για το τρίτο τρίμηνο του 2017, αυξήθηκε 7% από πέρσι.

Η παγκόσμια ζήτηση είχε μέτρια αύξηση 3% συγκριτικά με την περασμένη χρονιά, αγγίζοντας τα 367 εκατ. κομμάτια παγκοσμίως. Η Λατινική Αμερική συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση (+11%), κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (+9%) ως παραδοσιακά δυνατές αγορές, είδαν πτώση.

phones average selling price, Η μέση τιμή πώλησης κινητών αυξήθηκε κατά 7%

Η Δυτική Ευρώπη ήταν ο προορισμός για 30.9 εκατ. κινητά, με πτώση 7% από την ίδια χρονική περίοδο πέρσι. Ωστόσο, τα έσοδα αυξήθηκαν μιας και η μέση τιμή πώλησης αυξήθηκε κατά 11%. Ένα στα οκτώ smartphones, που πουλήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο, είχε τιμή από 900 δολάρια. Πέρσι μόνο ένα στα δεκαέξι είχε αυτή την τιμή.

Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη συνολικά αγόρασε 22.3 εκατ. κομμάτια (αύξηση 9%) με την μέση τιμή να ανεβαίνει κατά 26%. Αυτό σημαίνει μια τεράστια μετάβαση σε αγορά high-end μοντέλων.

Η Λατινική Αμερική είχε αύξηση πωλήσεων 11%, η οποία οφείλεται κυρίως στην υψηλή ζήτηση στην Βραζιλία. Μέση Ανατολή και Αφρική είδαν επίσης αύξηση πωλήσεων και μέσης τιμής πώλησης.

phones average selling price, Η μέση τιμή πώλησης κινητών αυξήθηκε κατά 7%

Ακόμη και η Κίνα, από την οποία προέρχονται πολλά budged-friendly brands, είχε σημαντική αύξηση της τάξης του 15% στην μέση τιμή πώλησης. Κατά την διάρκεια του τριμήνου πωλήθηκαν 117 εκατ. κινητά στην συγκεκριμένη αγορά.

Όσο για την Νότια Κορέα, οι πωλήσεις σημείωσαν 15% πτώση φτάνοντας στα 16.4 εκατ. κομμάτια.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση της GfK.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ar78

Ki όσο υπάρχουν samfans και ifans τόσο θα ακριβαινουν. 2.500 θα φτάσουν οι τιμές και οι οπαδοί θα πανηγυρίζουν χαρούμενοι επειδή η εταιρεία βγάζει αλλά εμεις κάνουμε έρανο για έναν καφέ.

bezilys

@Ar78 τα είπες όλα!

NtinosMD

Καλα εδω εγχωρια αυξηθηκαν οι τιμες και δια νομου επισημα ….

Αντώνης

@Ar78 φίλε καλύτερα δεν μπορούσες να το περιγράψεις!!!

dimz

Εδώ το Pixel 2 64GB έκανε σήμερα ντεμπούτο λίγο πάνω από €900, και πάνω από χιλιάρικο το 128άρι, κι ούτε καν η XL έκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.