Pixel 2 XL: Η ελαιοφοβική επίστρωση φεύγει από την οθόνη

pixel 2 xl oleophobic coating, Pixel 2 XL: Η ελαιοφοβική επίστρωση  φεύγει από την οθόνη

Για την Google η κυκλοφορία των νέων Pixel 2, κάθε άλλο παρά καλή ήταν. Ειδικά το Pixel 2 XL, είναι αυτό που έχει παρουσιάσει διάφορα προβλήματα με την οθόνη, με τον ήχο, ενώ παραδόθηκε ακόμη και χωρίς λειτουργικό σύστημα μέσα.

Επιπλέον, κάποιος χρήστης παρέλαβε την παραγγελία του παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είχε την ένδειξη “cosmetic damage” όταν πέρασε για ποιοτικό έλεγχο.

Πολλοί κατασκευαστές αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα όταν βγάζουν στην αγορά τα smartphones τους, όμως στην περίπτωση της Google φαίνεται να είναι πολλά και δεν σταματούν.

Το νέο πρόβλημα αφορά και πάλι στην οθόνη του Pixel 2 XL από την οποία φεύγει η ελαιοφοβική επίστρωση (oleophobic coating). Σχεδόν όλα τα Android smartphones έχουν την συγκεκριμένη επίστρωση στο γυαλί προκειμένου να φεύγουν οι δαχτυλιές πιο εύκολα. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να εμποδίζει την λιπαρότητα των δαχτύλων σας να κολλήσει επάνω στην οθόνη και αν πέσει νερό, να σκουπίζεται πιο εύκολα.

pixel 2 xl oleophobic coating, Pixel 2 XL: Η ελαιοφοβική επίστρωση  φεύγει από την οθόνη

Με τον καιρό η επίστρωση αυτή μπορεί να φύγει από την οθόνη, αλλά κάτι τέτοιο χρειάζεται μήνες ή και μερικά χρόνια, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με το κινητό της Google. Ορισμένοι κάτοχοι του Pixel 2 XL σε Google product forums και Reddit, αναφέρουν ότι το oleophobic coating έφυγε μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες.

Όπως αναφέρει το 9to5Google, ίσως να πρόκειται για πρόβλημα της LG (από την οποία έρχεται η οθόνη), μιας και το ίδιο πρόβλημα είχε προκύψει σε pre-production κομμάτια του LG V30.

Όταν φύγει η επίστρωση, δεν υπάρχει τρόπος να την επαναφέρεις στην αρχική κατάσταση, εκτός αν αλλάξεις την οθόνη του κινητού. Σε μια περίπτωση η Google δέχτηκε να κάνει αντικατάσταση συσκευής στον χρήστη, αλλά σε άλλη όχι.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pazzo

πείτε με χαζό, αλλά εγώ δεν τα πιστεύω όλα αυτά που γίνοντε με το XL.
Στο θέμα της blue screen οθόνη ιδικά, ακόμα και το Note 8 με την καταπληκτική οθόνη του, σε λευκό φόντο μπλεδίζει μόλις το γυρίσεις. οπότε δεν καταλαβαίνω όλο αυτό το αρνητικό μαρκετιγκ..
οκ το ξέρουμε όλοι ότι οθόνη LG < Samsung, αλλά γιατί δεν λένε τα ίδια και για το G6??
σε Youtube πάντως, οι περισσότερο γνωστοί σε hands on, δεν αναφέρουν κάτι, και όσοι αναφέρουν συγκρίνουν το ίδιο φενόμενο και με άλλες Oled συσκευες, οπου καταλαβαίνεις τι μπαρούφες πλασαρουν μερικοί. π.χ https://www.youtube.com/watch?v=ttP9gOswAxc

Μανώλης

όλα αυτά σε συσκευή των 800+ δολαρίων….

giannogeorge

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ειδικά για τα λεφτά που ζητάει.

James

Όταν την ομάδα ανάπτυξης την έχεις νοικιασμένη και το πλάνο σου είναι ό,τι κάτσει, αυτά παθαίνεις…

Παπαροκας tiamat

και το πρωτο πιξελ το ίδιο σκουπιδοτενεκές ηταν με δεκάδες προβλήματα!

mech.al.

Αυτή η επίστρωση είχε φύγει και στο νεξους 5χ μου… Είναι συνιθισμενο να μην κρατάει στα LG για πολύ καιρό, βάλτε από την πρώτη μέρα screen protector…

Lakis

@pazzo δεν πιστεύεις τα screenshots και video που δείχνουν το Pixel να έχει αποσταλεί χωρίς Android και να κολλάει στον bootloader; Συγνώμη αλλά είναι αδιανόητο να συμβαίνει ειδικά στη Google. Όλα αυτά σημαίνουν πολύ κακό quality assurance. Πιθανόν κοιτάνε δειγματοληπτικά κάποιες λίγες συσκευές σε κάθε παρτίδα, και όχι όλες όπως επιβάλλεται σε αυτή τη κατηγορία τιμής.

vangtsog

LG=εγγύηση!!!χαχαχαχαχα

bezilys

Ακούω pixel και το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι πρόβλημα!

Petros

Αυτή η LG εχει ξεπεράσει και την Sony στα προβλήματα αλλά τουλάχιστον βγάζει όμορφα κινητά και όχι πλακάκια μπάνιου

giorgosgek

θα εβαλαν εκεινα τα πανακια που τα περνας και εχεις επιστρωση για κανα μηνα και καλα , αν ισχυουν ειναι απαραδεκτη

bezilys

@Petros χαχαχαχαχα το άκουσαμε και αυτό σήμερα, η Sony εχει από τις εταιρίες με τα λιγότερα προβλήματα σε σχέση samsung, iPhone, pixel, LG κτλ

Ιωάννης jb

Petro.. Το μοναδικό θέμα που είχαν smartphone της Sony είναι που λόγο θερμοκρασίας έκλεινε την κάμερα στο 4k.. Μάλιστα για το 99% των καταναλωτών αυτό δεν ήταν καν πρόβλημα διότι δεν τραβάνε βίντεο 4k για πάνω από 5 λεπτά..
LG = προβλήματα bootloop δεν είναι το ίδιο είναι 100 φορές χειρότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.