Pixel 4 vs iPhone 11 Pro: Φωτογραφίες από τις κάμερες των δύο smartphone

, Pixel 4 vs iPhone 11 Pro: Φωτογραφίες από τις κάμερες των δύο smartphone

, Pixel 4 vs iPhone 11 Pro: Φωτογραφίες από τις κάμερες των δύο smartphone

Η Google εχθές παρουσίασε στην Νέα Υόρκη τα Pixel 4 και Pixel 4 XL, δύο smartphone τα οποία ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά, αφήνουν πίσω τους όμως και μερικά από αυτά όπως το fingerprint scanner. Ωστόσο, σημαντικό χαρακτηριστικό των flagship smartphone είναι φυσικά και η κάμερα. Τα δύο smartphone έχουν νέα ανανεωμένη κάμερα η οποία αποτελείται από δύο αισθητήρες, έναν στα 12.2MP με f/1.7 και έναν τηλεφακό των 16MP με f/2.4.

Μεγάλος αντίπαλος των νέων Pixel είναι φυσικά τα ανανεωμένα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max, στα οποία η Apple τοποθέτησε τριπλή κάμερα η οποία αποτελείται από τρεις αισθητήρες των 12MP με φακούς wide, ultrawide και telephoto. Ο wide φακός έχει dual OIS και f/1.8, ο ultra wide έχει 120-μοίρες field of view και τέλος ο telephoto έχει dual OIS και f/2.0.

Το The Verge, τράβηξε μερικές φωτογραφίες για να συγκρίνει τις δύο κάμερες των high-end smartphone.

Δείτε τις φωτογραφίες και πείτε μας στα σχόλια ποια κάμερα προτιμάτε.

Εικόνα 1
Εικόνα 2
Εικόνα 3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg

Πιστεύω για να συγκρίνεις σωστά, πρέπει να υπάρχει και μια 3η φωτογραφία πχ μιας καλής DSLR Φωτογραφικής Μηχανής ως βάση σύγκρισης γιατί έτσι δε ξέρεις ποια βγήκε πιο σκοτεινά ή φωτεινά.

I am

Οι φώτο του i Phone είναι πιο φωτεινές. Σε σκοτεινό περιβάλλον είναι καλύτερες αλλά σε φωτεινό μου φαίνονται λίγο υπερβολικές.

Kosmas

Δεν είναι μόνο φωτεινές. Το μόνο που κάνει το ios είναι να τις φωτοσοπιάζει λίγο για να φαίνονται καλύτερες. Αλλά δεν είναι η πραγματικότητα

Kosmas

Γίγαντα pixel κυρίευσε τον κόσμο. Το iphone 11 προσπαθεί αλλά δε φτάνει

Δημήτρης

Όπως έγραψε κι ο Greg πρέπει να υπάρχει και μια τρίτη φωτογραφία από μια καλή DSLR που θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για να γίνει σωστά η σύγκριση.

Από εκεί και πέρα, στα δικά μου μάτια φαίνεται να υπάρχει μια “υπερέκθεση” στις φωτογραφίες του iPhone 11 Pro με αποτέλεσμα τα χρώματα να φαίνονται υπερτονισμένα. Πιθανόν να είναι με λάθος ρύθμιση κι ο κορεσμός.

Γενικά….βλέποντας τον ουρανό στην πρώτη και την τρίτη φωτογραφία, το γρασίδι, μου φαίνονται πιο αφύσικα σε σχέση με τις αντίστοιχες του Google Pixel 4.

Ισχύει (τουλάχιστον βάση αυτών των δειγμάτων.) αυτό που σχολίασε ο I am, πως οι φακοί του iPhone 11 Pro είναι πιο φωτεινοί. Αλλά προφανώς χρειάζονται κάποιο “πείραγμα” στην έκθεση και τον κορεσμό.

Από την άλλη, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το Google Pixel 4 φαίνονται πιο φυσικές στο μάτι, αλλά και πιο σκοτεινές στον κλειστό χώρο. Φαίνεται να χάνει αρκετή πληροφορία στην φωτογραφία της καντίνας και γενικά είναι σκοτεινή.

Βέβαια, αν τραβηχτούν στο manual και όχι στο auto πιθανολογώ πως το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.

Chris_BMW

Θεωρώ πως βάση αυτών που βλέπω εδώ (περιμένω και συγκριτικά των μεγάλων καναλιών στο YouTube) και με βάση αυτό που έχω δει στο τι μπορεί να κάνει το Deep Fusion φέτος η Apple έκανε τρομερή δουλεια στον τομέα κάμερας και ύστερα από πολλά χρόνια είναι πλέον ξανά βασιλιάς κ στον τομέα της φωτογραφίας .
(Στο βίντεο δεν έχει αντίπαλο εδώ κ πολλά χρόνια αλλά αυτό που κατάφερε φέτος με τη σταθεροποίηση στα 4Κ 60 FPS κάνει ακόμα και το περσινό Xs Max να δείχνει ξεπερασμένο!)
Σαν σύνολο λοιπόν φέτος η κάμερα του 11 pro (φωτό + βίντεο) είναι η καλύτερη που μπορείς να πάρεις .

George

Καλά στο βίντεο ακόμα τσαπου πέφτει απ το iPhone…

chris

Pixel σε ολες. Ακόμα και καποιες που ειναι πιο φωτεινες στο iphone, φαινεται οτι δεν μπορει να χειριστει τοσο καλά τις πηγες φωτος οπως το Pixel.
Oταν η μπαλα ερχεται σε ανθρωπους και skin tones….υπαρχει μονο ενα κινητό, το pixel

Versavel

Μία φωτογραφία είναι πολλά πράγματα. Δεν κρίνεται από μία καντίνα και μία εκκλησία. Αν μας έλεγαν ότι δεν είναι οι φωτογραφίες από τα δύο συγκεκριμένα τηλέφωνα αλλά από δύο υποδεέστερα θα καταλάβαινε κάποιος κάτι; Αποκλείεται. Συμφωνώ και γω ότι θα ήταν καλό πάντα να υπάρχει και μία DSLR ως μέτρο σύγκρισης αλλά αυτό είναι μάλλον κάτι που δεν το θέλουν οι εταιρίες. Πάντως με τα συγκεκριμένα πλάνα δεν νομίζω ότι και μία DSLR θα έκανε κάτι χαώδες σε σύγκριση. Ένα πετυχημένο τέστ πρέπει να έχει δεκάδες δείγματα σε όλο το φάσμα. Macro, ανθρώπους, πορτραίτα, θάλασσα, συννεφιά, ήλιο, νύχτα, σούρουπο, σπίτια, μνημεία, φυτά, αντικείμενα, zoom, κτλ.

Beowolf

Το iphone δείχνει και στις 3 περιπτώσεις ότι έχει ξεκάθαρα μεγαλύτερο χρωματικό βάθος(χρωματική παλέτα). Τελεία.
Αυτά που γράφονται για σύγκριση με 3η φώτο από dslr, δεν έχουν καμία βάση. Όταν συγκρίνεις 2 φώτο, απλά λες ποια είναι καλύτερη απ’ τις 2 – δεν χρειάζεται να δεις την καλύτερη του κόσμου για να έχεις άποψη. Αυτό που μόνο ίσως θα βοηθούσε θα ήταν να δεις τις φώτο σε φουλ ανάλυση, δηλ. 100% original size, κι όχι στις 6 ίντσες της οθόνης ενός κινητού. Ο ομιλών έχει Nikon εξοπλισμό αξίας αρκετών χιλιάδων και ασχολείται συστηματικά με την φωτογραφία, απ’ τις εποχές των φιλμς.
Τέλος, απ’ το 2010, έχω μόνο Samsung κινητό, (για να προλάβω κάποιους ότι δήθεν είμαι iphoneάκιας)
Υγ. Παιδιά, έχω διαβάσει πολλές φορές απίστευτες μπούρδες περί φώτο στα σχόλια. Παρακαλώ, είτε ασχοληθείτε και μάθετε τι λέτε, είτε απλά μην σχολιάζετε.

Rizo

Η καλύτερη αντικειμενικά φωτογραφία είναι αυτή που είναι πιο ρεαλιστική και συγκρίσιμη βέβαια με το ορθό και όχι με αυτό που αρέσει σε εμάς, αλλιώς να κάνουμε έναν διαγωνισμό για την πιο “μου αρέσει περισσότερο” φωτογραφία και όχι την καλύτερη φωτογραφία. Ή κρίνουμε αντικειμενικά (καλύτερη) ή υποκειμενικά (μου αρέσει). Έχουμε περάσει απο εποχές που λέγαμε τα Samsung είναι τα καλύτερα και είχαν το over-sharpening και over-saturation στο θεό.
Και που είναι ξεκάθαρα καλύτερο το iphone?
Στην πρώτη φωτογραφία ο αλγόριθμος το iphone κάνει και τα κίτρινα φύλλα των δέντρων πράσινα (Οκτώβριος μήνας), ενώ το pixel τα δείχνει πιο ρεαλιστικά. Χρωματικά όχι καλύτερο δεν είναι το iphone, αλλά χάνει και σε ρεαλισμό, όπως θα έχανε και το Samsung π.χ..
Στην δεύτερη φωτογραφία και τα 2 έχουν διαφορετική προσέγγιση. Over-exposure το iphone, under-exposure το pixel.
Στην τρίτη φωτογραφία η λεπτομέρεια και το exposure που έχει αποτυπωθεί η εκκλησία με το pixel είναι πολύ καλύτερη. Την χρωματική ανωτερότητα του Iphone ακόμα την ψάχνω.
Τέλος να τονίσω κι εγώ οτι τα τελευταία χρόνια ήμουν με s8+ και τώρα με s10+. Και το τελευταίο iphone θεωρώ οτι είναι απο τα πιο ολοκληρωμένα κινητά. Στα pixel μόνο η κάμερα μου αρέσει, αλλά είναι κορυφαία.

Δημήτρης

Δηλαδή, εσύ γνωρίζεις επακριβώς πως είναι τα συγκεκριμένα θέματα με τον φωτισμό εκείνης της στιγμής για να μπορείς ν’ αξιολογήσεις πια φωτογραφία είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα κι άρα η πιο καλή;

Αυτό που φαίνεται είναι η διαφορετική προσέγγιση των δύο smartphones με τις ρυθμίσεις στο auto.

Και τα δύο τηλέφωνα δεν αποδίδουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους με αυτές τις ρυθμίσεις.

Υποθέτω πως στο manual και με κάποιες επαρκείς γνώσεις θα μπορούν και τα δύο τηλέφωνα να βγάλουν πολύ καλύτερες φωτογραφίες.

Όσο γι’ αυτό που γράφεις για το μεγαλύτερο μέγεθος, τις είδα από τον σύνδεσμο σε 24αρα οθόνη και δεν άλλαξε σε τίποτα την άποψή μου σε σχέση με αυτά που βλέπω στην οθόνη του κινητού.

Konstantinos

Συμφωνώ με το Δημήτρη…δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός, το iPhone είτε μας αρέσει είτε όχι τα πάει καλύτερα…δεν είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι πιο φυσική μια φωτογραφία όπου με πολύ καλές συνθήκες φωτισμού είναι σκοτεινή! …έλεος πλέον…

peter

Πιο φωτεινη φωτό δε σημαινει και πιο καλή 😉 To Pixel ειναι λιγο καλύτερο σε ολες. Ακόμα και στο λεωφορειο που ειναι πιο σκοτεινή, ειναι σιγουρα πιο ρεαλιστικη και δεν κανει blown out το φως. Αυτο ακριβως αναφερει και ο συντακτης του The Verge αμα διαβασετε το αρθρο.
Επισης, αν στο αρθρο εδω προστιθονταν και καποιες φωτό του the verge που περιλαμβανει ανθρωπους, εκει η διαφορα ειναι τεραστια υπερ του πιξελ

karapetrobas

καλησπέρα και απο εμενα κοιτάζοντας τις φωτογραφίες μπορω να πω οτι το pixel εχει φυσικότητα ενω το iphone εχει ενας υπερτονισμό και λίγο καλύτερη φωτεινότητα βεβαια για έναν απλό άνθρωπο ο υπερτονισμό χρωμάτων και η παραπάνω φωτεινότητα την κάνει τις φωτογραφίες πολύ εντυπωσιακές βεβαια εγώ προσωπικά πιστεύω οτι οι καλυτερες φωτογραφίες ειναι αυτες που ειναι οσο ποιο φυσικες γινεται χωρις υπερτονισμος χωρίς υψηλες εκθεσεις οπως τα βλεπει το ανθρωπινό μάτι γιαυτο πιστευω οτι το pixel ειναι κοντα αλλα καιει τον ουρανο και αυτο δειχνει οτι δεν κανει σωστό hdr και σκοτεινιάζει λιγο υπερβολικά οπως θα ηθελε ενα κλικ ποιο ζωντανά χρώματα για τα δικά μου μάτια τόσο όσο για να υπάρχει φυσικότητα

Vladimiros

Δεν εχουν και πολυ διαφορες η συσκευες…εκει που τα Iphone εποχες 5,5S,6 ηταν πισω απο τον ανταγωνισμο,ενω τωρα και hater της εταιριας να εισαι πρεπει να παραδεχτεις οτι βγαζουν ωραιες φωτογραφιες,και ακομα καλυτερο βιντεο.. για εμενα λιγο καλυτερα αποδιδει το Pixel 4,με καλυτερη λεπτομερεια και οταν κανες ζουμ,και το 11pro εξισου καλο ειναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Νέα στοιχεία προμηνύουν ότι έρχεται σύντομα

Το φημολογούμενο Pixel 8a εμφανίστηκε στον ιστότοπο της FCC, κάτι που δείχνει ότι η Google είναι έτοιμη να το κυκλοφορήσει.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.