Pixel 6 και 6 Pro: Οι high end προτάσεις της Google με καρδιά Tensor

, Pixel 6 και 6 Pro: Οι high end προτάσεις της Google με καρδιά Tensor

Η Google παρουσίασε τα Pixel 6 και 6 Pro, τα οποία εξοπλίζει με ένα νέο SoC, το οποίο παίρνει το όνομά του από τα Data Centers της. Παρόλα αυτά, η Google κρατά κλειστά τα χαρτιά της για πολλά από τα επιμέρους χαρακτηριστικά του νέου επεξεργαστή.

Το Tensor SoC που έχει σχεδιάσει η Google για τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro, έχει Tensor Processing Unit, όπως συμβαίνει στα Data Centers της εταιρείας, με τη διαφορά ότι εδώ πρόκειται για μία mobile υλοποίηση. Υποστηρίζονται λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ υπάρχει και ένα Titan M2 chip που αναλαμβάνει εργασίες ασφαλείας. Η Google δεν έχει δώσει αναλυτικές πληροφορίες για τη CPU, την GPU και το modem 5G που εξοπλίζει τα νέα της smartphones.

, Pixel 6 και 6 Pro: Οι high end προτάσεις της Google με καρδιά Tensor

Αναφορικά με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, στην περίπτωση του Pixel 6 Pro έχουμε οθόνη 6.7 ιντσών, με ανάλυση QHD+ και συχνότητα ανανέωσης 120 Hz. Το Pixel 6 έχει οθόνη διαγωνίου 6.4 ιντσών, συχνότητα ανανέωσης 90 Hz και ανάλυση Full HD+. H οθόνη του Pixel 6 Pro είναι ελαφρώς κυρτή στις άκρες, σε αντίθεση με εκείνη του Pixel 6 που είναι απόλυτα επίπεδη.

, Pixel 6 και 6 Pro: Οι high end προτάσεις της Google με καρδιά Tensor

Στο Google Pixel 6 Pro, υπάρχει τριπλό setup στις πίσω κάμερες, με τηλεφακό που προσφέρει οπτικό zoom 4x, ενώ στο Google Pixel 6, το setup στο πίσω μέρος περιλαμβάνει δύο κάμερες. Η μπροστινή κάμερα και στις δύο περιπτώσεις είναι τύπου punch hole.

H προγραμματισμένη έναρξη της εμπορικής πορείας των δύο νέων Google smartphones θα γίνει το φθινόπωρο του 2021.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης

απο τα καλυτερα κινητα που κυκλοφορουν ειναι της google!!! λογικο εννοειται..

Manolis

Πολύ ογκώδη φαίνονται. Ελπίζω να κάνω λάθος. Αν είναι σχετικά μικρό ίσως πάρω το απλό. Το μεγάλο πιο πολύ για tablet μου φαίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.