Pixel 7 Pro: Η ενημέρωση της κάμερας φέρνει νέες δυνατότητες στη λειτουργία macro

Pixel 7 pro, Pixel 7 Pro: Η ενημέρωση της κάμερας φέρνει νέες δυνατότητες στη λειτουργία macro

Το Google Pixel 7 Pro κυκλοφόρησε με μια νέα ultrawide κάμερα που επιτρέπει την αυτόματη λειτουργία macro όταν μετακινείτε την κάμερά σας αρκετά κοντά σε ένα αντικείμενο. Ωστόσο, όταν δεν θέλετε να συμβαίνει αυτό, η διαδικασία εναλλαγής μεταξύ μακροεντολής και κανονικής λειτουργίας είναι δύσκολη. Η Google προσπαθεί να διορθώσει αυτό το ζήτημα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση της Κάμερας Google, έκδοση 8.7.250, η οποία τώρα κυκλοφορεί στο Pixel 7 Pro.

Η νέα έκδοση Google Camera προσθέτει μια καταχώρηση Macro Focus στις γρήγορες ρυθμίσεις. Για να πάτε εκεί σύρετε προς τα κάτω το σκόπευτρο ή πατώντας το αναπτυσσόμενο κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία του τηλεφώνου.

Η νέα δυνατότητα σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε μεταξύ τριών επιλογών: On, Auto, Off. Η επιλογή Auto μοιάζει με αυτήν που προϋπήρχε, εναλλάσσοντας αυτόματα μεταξύ της κύριας κάμερας και του ultrawide φακού ανάλογα με το πόσο κοντά είναι το αντικείμενο.

Eπί του παρόντος, στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Κάμερα υπήρχε μια επιλογή Auto Macro, η οποία σας επέτρεπε μόνο να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λειτουργία. Για να κλειδώσετε τη λειτουργία μακροεντολής και να τη διατηρήσετε πάντα ενεργή, έπρεπε να αγγίξετε το εικονίδιο εστίασης μακροεντολής που εμφανίζεται στη μέση του σκοπεύτρου όταν η κάμερα ανιχνεύσει ότι ένα αντικείμενο είναι πολύ κοντά για να το διατηρήσει εστιασμένο ο κύριος φακός.

Η νέα έκδοση της κάμερας καταργεί και μια άλλη, μάλλον άγνωστη δυνατότητα. Δεν μπορείτε πλέον να πατήσετε δύο φορές το σκόπευτρο για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κατά 2x.

Η ενημέρωση κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στο Play Store και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να φτάσει σε όλες τις συσκευές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel Fold 2: Νέες φήμες για μεγαλύτερες οθόνες 8,02 και 6,29 ίντσες

Πολλά έχουν ακουστεί για το επερχόμενο Google Pixel Fold 2, συμπεριλαμβανομένων πιθανών αλλαγών στο σχεδιασμό και το μέγεθος της οθόνης.

Smartphones featured Google Google Pixel

Pixel 8a: Η Google παραδέχτηκε για πρώτη φορά την ύπαρξή του – Ποια νέα λειτουργία θα έχει

Η Google ίσως κατά λάθος αποκάλυψε την ύπαρξη του επερχόμενου smartphone Pixel 8a ενώ απαντούσε σε αναφορά σφάλματος από χρήστη.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8 Pro: Πώς να χρησιμοποιείς τον αισθητήρα θερμοκρασίας

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας στο πίσω μέρος του Google Pixel 8 Pro είναι ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της τελευταίας ναυαρχίδας της Google.