Pixel 7 Pro: Επίσημο! Με αναβαθμίσεις στην κάμερα

pixel 7 pro, Pixel 7 Pro: Επίσημο! Με αναβαθμίσεις στην κάμερα

Η Google ανακοίνωσε επίσημα τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro, έχοντας προηγουμένως προ-παρουσιάσει τις συσκευές στο Google I/O τον Μάιο του 2022.

Οι νέες συσκευές έρχονται να αντικαταστήσουν τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro, διατηρώντας σχεδόν την ίδια σχεδίαση, αλλά κάνοντας κάποιες αισθητικές αλλαγές για ένα πιο ελκυστικό και premium συνολικό φινίρισμα.

Αυτό περιλαμβάνει περισσότερο μέταλλο στη ράβδο της κάμερας στο πίσω μέρος. Όλο αυτό το αλουμίνιο ανακυκλώνεται 100 τοις εκατό, με το Pixel 7 Pro να έχει γυαλιστερό φινίρισμα, ενώ το Pixel 7 να είναι ματ.

Το Pixel 7 Pro έχει οθόνη 6,7 ιντσών με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης μεταξύ 10-120 Hz, όπως το περσινό Pixel 6 Pro και 25% υψηλότερη φωτεινότητα αιχμής. Τόσο το iPhone 14 όσο και το Samsung Galaxy S22, ωστόσο, μπορούν να πέσουν στο 1Hz.

Η μπροστινή κάμερα του Pixel 7 και του Pixel 7 Pro υποστηρίζει επίσης το Face Unlock. Και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη.

Και οι δύο συσκευές τροφοδοτούνται από το νέο υλικό Tensor G2 , το οποίο διαθέτει ειδική TPU καθώς και για αποκλειστική τεχνητή νοημοσύνη. Η Google ισχυρίζεται ότι η μηχανική εκμάθηση εκτελείται 60 τοις εκατό πιο γρήγορα στο Pixel 7.

Η σειρά Pixel 7 έρχεται επίσης με chipset Titan M2 για ασφάλεια και λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας 5 ετών. Το Pixel 7 εστιάζει επίσης στον «προστατευμένο υπολογισμό» που θα συρρικνώσει τη συλλογή δεδομένων και θα περιορίσει την πρόσβαση στα δεδομένα. Έτσι, λειτουργίες όπως η ζωντανή μετάφραση κ.λπ., πραγματοποιούνται στη συσκευή και δεν γίνονται στο cloud.

Η σειρά Pixel 7 έρχεται επίσης με chipset Titan M2 για ασφάλεια. Λαμβάνει επίσης ενημερώσεις ασφαλείας 5 ετών, κάτι που ακούγεται ωραίο. Το Pixel 7 εστιάζει επίσης στον «προστατευμένο υπολογισμό» που θα συρρικνώσει τη συλλογή δεδομένων και θα περιορίσει την πρόσβαση στα δεδομένα. Έτσι, λειτουργίες όπως η ζωντανή μετάφραση κ.λπ., όλοι οι υπολογισμοί γίνονται στη συσκευή και δεν γίνονται στο cloud.

pixel 7 pro, Pixel 7 Pro: Επίσημο! Με αναβαθμίσεις στην κάμερα

Το Pixel 7 έχει ουσιαστικά τις ίδιες κάμερες με το Pixel 6, αλλά υπάρχει μια νέα μπροστινή κάμερα που προσφέρει βίντεο 4K έως και 60 fps. Ωστόσο, το Pro κάνει μια σειρά από αλλαγές κάμερας αναβαθμίζοντας το ουσιαστικά.

Ο τηλεφακός 48 megapixel προσφέρει τώρα οπτικό ζουμ 5x και ζουμ Super Res 30x από τη διάταξη περισκοπίου του.

Αυτό είναι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με το οπτικό ζουμ 4x του Pixel 6 Pro. Αλλά υπάρχει κάποια πιο έξυπνη τεχνολογία σε αυτή τη φωτογραφική μηχανή, η οποία θα συνδυάζει δεδομένα τόσο από τον κύριο όσο και από τον τηλεφακό για να ενισχύσει την ποιότητα των εικόνων μεταξύ 2,5x και 5x ζουμ όπου βρίσκεται μεταξύ των φακών. Αυτό χρησιμοποιεί ένα νέο μοντέλο μηχανικής εκμάθησης που έχει εφαρμόσει η Google.

Αυτό σημαίνει ότι όταν πιέζετε το εύρος ζουμ, υπάρχουν πολλά για την παροχή των καλύτερων εικόνων – από το binning pixel με το zoom 1x έως το συνδυασμό δεδομένων από την κάμερα πριν φτάσετε στην ευθεία περικοπή αισθητήρα – όλα υποστηρίζονται από AI και ML upscaling.

Υπάρχει νέα σταθεροποίηση για την υποστήριξη των φωτογραφιών με ζουμ από μακριά μεταξύ 20-30X.

Μια άλλη νέα τεχνολογία φωτογραφίας είναι το Photo Unblur. Στο Pixel 6 είδαμε το Face Unblur, αλλά το Photo Unblur χρησιμοποιεί ένα νέο μοντέλο ML για να αφαιρέσει το θάμπωμα από τις φωτογραφίες. Αυτό θα επιτρέψει καθαρές φωτογραφίες όταν κινείστε ή σε χαμηλό φωτισμό όταν μπορεί να συμβεί χειραψία. Δεν περιορίζεται μόνο στις φωτογραφίες που τραβάτε στο Pixel 7 – επειδή πρόκειται για μοντέλο ML, θα λειτουργήσει σε υπάρχουσες εικόνες στη βιβλιοθήκη σας στο Google Photos.

Υπάρχει επίσης περισσότερη ισχύς στο Night Sight, επομένως θα είναι πολύ πιο γρήγορο από ό,τι ήταν πριν, καθώς και θα ενισχύσει τη λήψη βίντεο στο Pixel 7, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Cinematic Blur για μικρό βάθος πεδίου. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε βίντεο HDR 10-bit και να τα μοιραστείτε με εφαρμογές όπως το TikTοk και το Snap.

Το Pixel 7 Pro θα κοστίζει 899 $ / 849 £ και οι προπαραγγελίες ανοίγουν άμεσα, με γενική διαθεσιμότητα από 13 Οκτωβρίου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.