Pixel 7 series: Μάλλον θα υποστηρίζει Bluetooth LE Audio

pixel 7, Pixel 7 series: Μάλλον θα υποστηρίζει Bluetooth LE Audio

Η νέα σειρά Google Pixel 7 ενδέχεται να υποστηρίζει έναν νέο κωδικοποιητή Bluetooth, σύμφωνα με νέα ευρήματα από το 9to5Google. Το Android 13 έφερε υποστήριξη για το «Bluetooth LE Audio» χρησιμοποιώντας τον κωδικοποιητή LC3, ο οποίος φέρνει βελτιώσεις στη συνολική εμπειρία ακρόασης και στην ποιότητα του ήχου.

Στα ευρήματα, μια πρόσφατη αλλαγή κώδικα Android αποκάλυψε ένα συγκεκριμένο αρχείο XML με την ένδειξη “le_audio_codec_setting.xml”. Μια ανταλλαγή μηνυμάτων αναφέρει ότι αυτό το αρχείο XML σχετίζεται με το «P22» και το «P23a». Το πρώτο αναφέρεται στα Pixel 7 και 7 Pro ενώ το «P23a» σε ένα μελλοντικό μοντέλο Pixel 7a που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Aυτά φέρνουν το συμπέρασμα ότι η νέα δυνατότητα Bluetooth LE Audio θα υποστηρίζεται από τα νέα τηλέφωνα Pixel. Εικάζεται ότι η Google έχει προσθέσει υποστήριξη για αυτόν τον κωδικοποιητή LC3 που ενεργοποιείται από το chipset δεύτερης γενιάς Google Tensor.

Ο κωδικοποιητής ήχου LC3 θα μπορεί να συμπιέζει τον ήχο πιο αποτελεσματικά και μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί περισσότερο ή λιγότερο bandwidth . Για να μπορέσει να επωφεληθεί ο καταναλωτής θα πρέπει τόσο το smartphone Android όσο και η συσκευή ήχου να υποστηρίζουν τον ίδιο κωδικοποιητή. Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν την απόδοση ισχύος σε σύγκριση με τους κλασικούς κωδικοποιητές Bluetooth, τα ακουστικά TWS θα μπορούν να λαμβάνουν ταυτόχρονες ροές ήχου και μια νέα λειτουργία “Auracast” θα μπορεί να μεταδίδει ήχο σε πολλούς δέκτες ταυτόχρονα.

Το Google Pixel Buds Pro που κυκλοφόρησε πρόσφατα δεν υποστηρίζει επί του παρόντος το LC3, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι μια μελλοντική ενημέρωση θα μπορούσε ενδεχομένως να το κάνει διαθέσιμο στο μέλλον.

Τα Google Pixel 7 και 7 Pro θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με φήμες, θα διατεθούν για προπαραγγελία από τις 6 Οκτωβρίου με γενική διαθεσιμότητα στις 13 Οκτωβρίου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.