Pixel 8: Αποτελέσματα benchmark δείχνουν gap απόδοσης με τα Android flagships

Pixel 8, Pixel 8: Αποτελέσματα benchmark δείχνουν gap απόδοσης με τα Android flagships

Ένα mid-range smartphone τη σημερινή εποχή έχει έναν αρκετά γρήγορο επεξεργαστή που ικανοποιεί τον μέσο χρήστη. Ωστόσο, οι πιο απαιτητικοί χρήστες, όπως είναι οι gamers, προτιμούν τα flagship με τα πιο γρήγορα chip για την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Η Google φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται τόσο για top απόδοση επεξεργαστή και, αν βασιστούμε σε αποτελέσματα benchmark που διέρρευσαν, το Tensor G3 που αναμένεται να τροφοδοτήσει το Pixel 8 θα είναι μόνο λίγο πιο γρήγορο από το G2 του Pixel 7 Pro και πολύ πιο αργό από το Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 που θα τροφοδοτεί άλλες μεγάλες Android ναυαρχίδες.

Σύμφωνα με τα benchmark scores που δημοσίευσε ο χρήστης του Twitter @Tech_Reve, το Snapdragon 8 Gen 3 συγκέντρωσε 1.700 πόντους στη δοκιμή ενός πυρήνα του Geekbench 5 και 6.600 στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων.

Συγκριτικά, η προσαρμοσμένη έκδοση του Snapdragon 8 Gen 2 που τροφοδοτεί το Samsung Galaxy S23 Ultra πέτυχε βαθμολογίες ενός πυρήνα και πολλαπλών πυρήνων 1.583 και 4.937, αντίστοιχα, στην ίδια δοκιμή.

Ο @Tech_Reve αποκάλυψε επίσης τις βαθμολογίες Geekbench 5 για το Tensor G3, το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει 1.186 πόντους στη δοκιμή ενός πυρήνα και 3.809 στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων. Το Tensor G2 είχε συγκεντρώσει  1.047 και 3.192 αντίστοιχα.

Το Tensor G3 φέρεται να βασίζεται στους πυρήνες του περασμένου έτους της Arm, ενώ το Snapdragon 8 Gen 3 χρησιμοποιεί τα τελευταία σχέδια CPU της εταιρείας ημιαγωγών. Επομένως, οι βαθμολογίες που συγκέντρωσε είναι λογικό επακόλουθο.

Το Pixel 7 είναι πράγματι λίγο πιο αργό από τα premium τηλέφωνα Android και χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να κάνει πράγματα όπως το άνοιγμα εφαρμογών και scrolling στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα εσωτερικά τσιπ της Google έχουν κατασκευαστεί για να χειρίζονται εργασίες τεχνητής νοημοσύνης και machine learning και βρίσκονται πίσω από πολλά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα Pixel να ξεχωρίζουν, όπως η μετάφραση σε πραγματικό χρόνο και η επεξεργασία φωτογραφιών. Ένα ταχύτερο τσιπ θα είναι πιο αποδοτικό και συμβατό με τις μελλοντικές εφαρμογές και θα ικανοποιεί περισσότερο το χρήστη.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.