Pixel 8: Ίσως έρθει με τροποποιημένο chipset της Samsung

pixel 8, Pixel 8: Ίσως έρθει με τροποποιημένο chipset της Samsung

Οι φήμες για το επόμενο chipset Tensor 3 ολοένα και πληθαίνουν και κάνουν λόγο για ένα τροποποιημένο chipset της Samsung.

Από ότι φαίνεται ο επεξεργαστής Exynos 2300 της Samsung μπορεί να αποκτήσει νέα ζωή με τη μορφή του επόμενου προσαρμοσμένου τσιπ της Google, το οποίο αναμένεται να τροφοδοτεί την επερχόμενη σειρά Pixel 8.

Θυμίζουμε ότι παρόλο που υπήρχαν φήμες ότι το Exynos 2300 (κωδική ονομασία Quadra) θα παραλειφθεί από τη Samsung. Αυτό το chipset δεν θα κυκλοφορήσει, πράγματι, αλλά το τμήμα ημιαγωγών της εταιρείας φέρεται να ετοιμάζει μια τροποποιημένη έκδοση αυτού του τσιπ για το Tensor 3.

Το τσιπ Tensor, το οποίο παρουσίασε η Google πριν από δύο χρόνια, είναι ένας προσαρμοσμένος επεξεργαστής που έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για smartphone Pixel. Το τσιπ Tensor πρώτης γενιάς για τη σειρά Pixel 6 βασίστηκε σε μια τροποποιημένη έκδοση του Exynos 2100 της Samsung, ενώ το περσινό Tensor 2 για το Pixel 7 βασίστηκε στο Exynos 2200.

Σύμφωνα με αναφορές, το Exynos 2300 (ή Quadra όπως είπαμε) θα διαθέτει έναν ισχυρό πυρήνα CPU Cortex-X3 που θα λειτουργεί σε μέγιστη συχνότητα 3,09 GHz, μαζί με τέσσερις πυρήνες Cortex-A715 χρονισμένους στα 2,65 GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A510 χρονισμένους στα 2,1 GHz. Θα έχει επίσης την ημι-προσαρμοσμένη GPU Xclipse 930 της Samsung, η οποία βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA2 της AMD και έχει μέγιστη ταχύτητα 1,4 GHz.

Στο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O 2023 τον Μάιο, η Google είναι πιθανό να επιδείξει μια σειρά από άλλα προϊόντα, όπως το Pixel 7a, το Pixel Fold και το Pixel Tablet, ενώ η σειρά Pixel 8 θα έρθει αργότερα φέτος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.