Pixel & Pixel XL: Με πιστοποίηση IP53 για μερική αντοχή σε νερό

Η Google ετοιμάζεται να βάλει τέλος στα Nexus smartphones στις 4 Οκτωβρίου και να παρουσιάσει τα πολυσυζητημένα Pixel και Pixel XL smartphones, τα οποία θα είναι κατασκευασμένα από την HTC ενώ η ίδια συμμετείχε στην κατασκευή περισσότερο από τις προηγούμενες φορές.

Οι πληροφορίες λένε ότι στα Pixel και Pixel XL η Google θα φέρει ένα χαρακτηριστικό που είχε το Nexus 6 της Motorola, τη μερική αντοχή στο νερό (splash-resistan). Το Android Police αναφέρει ότι τα Pixel phones θα έχουν πιστοποίηση IP53.

Η πιστοποίηση IP53 σημαίνει δυο πράγματα, το 5 ότι τα νέα Pixel και Pixel XL θα είναι ανθεκτικά στη σκόνη, αλλά για να είναι πλήρως προστατευμένα (χρειάζεται IP6X). Το 3 υποδηλώνει ότι μπορεί να πέσει επάνω νερό υπό συγκεκριμένες συνθήκες (γωνία 60 μοιρών από την κατακόρυφο) και το κινητό να επιβιώσει. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό δεν μπορεί να βυθιστεί στο νερό αλλά αν βρέχει δεν θα έχει πρόβλημα.

Ένα κινητό που είναι ήδη διαθέσιμο με πιστοποίηση IP53 είναι το HTC 10, μιας και η εταιρεία έχει αναλάβει την κατασκευή των Pixels, είναι αναμενόμενο ένα τέτοιο χαρακτηριστικό. Αντοχή στο νερό έχουν κι άλλες μεγάλες ναυαρχίδες που μπορούν να βυθιστούν στο νερό όπως τα νέα iPhone 7, όπου η Apple για πρώτη φορά επιλέγει να τα κάνει αδιάβροχα, ενώ και το Samsung Galaxy Note είναι αδιάβροχο χάρη στην πιστοποίηση IP68.

pixel pixel xl, Pixel & Pixel XL: Με πιστοποίηση IP53 για μερική αντοχή σε νερό

pixel pixel xl, Pixel & Pixel XL: Με πιστοποίηση IP53 για μερική αντοχή σε νερό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geo pap

καλη μπαταρια θελουμε!!!

Samwise

Η συσκευασία θα περιέχει και μοιρογνωμονιο για το splash resistan?

Γουγλης

@geo pap
Ρε δεν μας νοιάζει τι θέλεις λέμε!!!

jimk

Προσωπικα πιστευω πως η πλειοψηφια των ανθρωπων, οταν σκεφτονται “προστασια του κινητου μου απο νερο”, το πρωτο πραγμα που τους παει στο μυαλο ειναι το κινητο να μην παθει κατι αν πεσει ενα ποτηρι νερο πανω σε ενα τραπεζι, αν βραχει λογω βροχης, αν πεσει σε μια μικρη κυλιδα απο νερο στο δρομο κτλ.
Πολλα συγχρονα κινητα, ακομα και χωρις πιστοποιηση, το ανεχουν αυτο, απλα η πιστοποιηση, οπως στη συγκεκριμενη περιπτωση, ειναι ενα plus σιγουριας.

Πιστευω, ειναι ελαχιστοι αυτοι που εχουν στο μυαλο τους ως βασικο κριτηριο το να ειναι εντελως αδιαβροχο το κινητο, γιατι εκτος απο το να βγαλεις καμια φωτο εντος νερου ή να βουτηξεις μαζι με το κινητο το καλοκαιρι, πρακτικα δεν υπαρχει αλλη χρησιμοτητα στην καθημερινη ζωη.

jimk

Απο τοτε που πρωτοεμφανιστηκαν τα smartphones, δεν μου εχει τυχει ποτε να παθουν κατι λογω υγρασιας (οχι μονο εμενα αλλα και της οικογενειας μου και του κυκλο μου), ενω και ποτηρι νερο εχει πεσει πανω του και βρεγμενος τα εχω χρησιμοποιησει… Δεν λεω οτι δεν συμβαινει, αλλα για να σου συμβει, ή βλακεια εχεις κανει ή εισαι ατυχος.

Απλα, οταν οι εταιρειες (ειδικα οι μεγαλες) αρχιζουν και βαζουν μαζικα μια δυνατοτητα στα κινητα τους και στο πουλανε σαν κατι σημαντικο και χρησιμο, σου δημιουργουν μια νεα αναγκη και αρχιζεις να πιστευεις οτι οντως το χρειαζεσαι, αλλα αυτη ειναι μια αλλη μεγαλη συζητηση…

lolek

και το m8 και το m9 ηταν splash resistant αλλα δεν το ειχαν διαφημισει

Antonis

Με τις τιμες που θα εχουν,να την βαλουν την IP53 εκει που ξερουν..Συγνωμη κιολας

Jorge

Όταν δουλεύεις με λεκανάκια κλπ το νερό είναι ο χειρότερος φόβος. Η μάνα μου όποτε αλλάζει κινητό είναι γιατί το βύθισε σε λεκανάκι!

Ar_x

Aυυη η htc από το κακό στο χειρότερο.
Εκεί που ήταν ξεχωριστή με το φοβερό για τοτε desire hd,προσπάθησε αλλά απέτυχε με τη σειρά οne x,s και έφτασε στο υποφερτο m7 (το τελευταίο μου htc οριστικά)το ολοιδιο αλλά καθόλου καλύτερο m8,το ολοιδιο αλλά καθολου καλύτερο m9 και πάει λέγοντας .Και ποτε δε διορθώνει τα λάθη της και πάντα αντιγραφει μόνο τα στραβά του iPhone και ποτε δεν ριχνει την τιμή. Άρα η πορεία της στο γκρεμό ήταν σίγουρη. Παρόλα που με αυτή έμαθε ο κοσμος το Android,δεν ξαναγυριζει πίσω.

JohnWave

@jimk το ίδιο και εγώ. 6 χρόνια τώρα και ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το νερό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται για την αδιαβροχοποίηση. Όντως όπως λες είναι μια ανάγκη που δεν υπάρχει για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών αλλά οι εταιρίες προσπαθούν να τη δημιουργήσουν και να την κάνουν να φανεί σημαντική ελλείψει προόδου σε άλλους σαφώς σημαντικότερους τομείς. Επίσης το ίδιο πράγμα πουλάνε με τη “διπλή κάμερα”. Τι να την κάνεις τη “διπλή” όταν το αποτέλεσμά της είναι χειρότερο από τη μονή. “Ναι αλλά είναι διπλή” σου λέει ο άλλος. Wow του λες εσύ. Το ίδιο με την αφαίρεση υποδοχής για ενσύρματα ακουστικά. Γενικά είναι οι γνωστές μαρκετινίστικες τρεντιές άνευ ουσίας για τους περισσότερους τουλάχιστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.