Pixel και Pixel XL: Νέο πρόβλημα στην λειτουργία των μικροφώνων

Τους τελευταίους μήνες έχουμε συνηθίσει στα αμέτρητα παράπονα καταναλωτών για την δυσλειτουργικότητα αρκετών εκ των νεότερων high-end smartphones.

Ιδίως από την περίπτωση του Galaxy Note 7 και έπειτα, οι χρήστες έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί με τις συσκευές τους, αναφέροντας οποιοδήποτε νέο πρόβλημα παρατηρούν. Το νεότερο ζήτημα που ήρθε στο προσκήνιο αφορά τα Google Pixel / Pixel XL και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο smartphones παρουσιάζουν ελάττωμα.

Σε μια συζήτηση που άνοιξε στο forum του Google Support γίνεται αναφορά για μια δυσλειτουργία που επηρεάζει τα μικρόφωνα των Pixel και Pixel XL. Οι δύο προτάσεις της Google ενσωματώνουν τρία μικρόφωνα η καθεμία για καλύτερη λήψη του ήχου. Στην συγκεκριμένη συζήτηση όμως, η οποία έχει πάνω από 800 συμμετοχές, σημειώνεται πως μπορεί το πρόβλημα να νεκρώσει κάποια εκ των τριών μικροφώνων ή μπορεί να τα επηρεάσει όλα, αφήνοντας ουσιαστικά τα κινητά χωρίς είσοδο ήχου.

Ένας εργαζόμενος της Google που απάντησε στην συζήτηση έγραψε πως το νέο ζήτημα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όλοι όμως έχουν να κάνουν με το hardware. Πιθανοί λόγοι είναι πως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την καλωδίωση στα μικρόφωνα ή απλώς ένα από τα τρία να σταμάτησε να λειτουργεί, αν καί πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις. Αν όντως το πρόβλημα προέρχεται από τους προαναφερθέντες λόγους, τότε κατά διαστήματα η λειτουργία στα μικρόφωνα θα επανέρχεται, ενώ επίσης θα μπορεί να επιλυθεί προσωρινά από τον τρόπο που κρατάτε την συσκευή ή με την αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή.

Πολλοί από τους απογοητευμένους χρήστες μάλιστα δήλωσαν πως διόρθωσαν την δυσλειτουργία θερμαίνοντας το κινητό τους στις περιοχές των μικροφώνων με ένα πιστολάκι, αλλά αυτός ο τρόπος δεν προτείνεται αφού μπορεί να οδηγήσει σε άλλα σοβαρότερα ζητήματα. Η Google δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα επίσημα το πρόβλημα, αλλά όσοι το αντιμετωπίζουν καλούνται να στείλουν τα smartphones τους στην εταιρεία και να λάβουν ένα νέο, δωρεάν. Να σημειωθεί πως ο τεχνολογικός κολοσσός έχει ρίξει εν μέρη το φταίξιμο στις κατά λάθος ρίψεις των συσκευών από τους χρήστες, κάτι που θα μπορούσε να καταστρέψει τα μικρόφωνα.

Δυστυχώς οι σημερινές ναυαρχίδες κοστίζουν πολύ ακριβά και δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στους καταναλωτές. Όταν κάποιος αγοράζει ένα smartphone για 700 ευρώ και πάνω, αναμένει από τον κατασκευαστή μια στιβαρή και ανθεκτική συσκευή. Τα ζητήματα όμως είναι αμέτρητα και παρατηρούνται σχεδόν σε όλες τις high-end προτάσεις. Πρόκειται για κάτι που οι εταιρείες θα πρέπει να διορθώσουν. Άλλωστε, καμία δεν θα ήθελε να ζήσει το… δράμα της Samsung με την πλήρη αποτυχία του Galaxy Note 7 εξαιτίας της μπαταρίας που η ίδια η εταιρεία κατασκεύαζε σε κάποιες παρτίδες.

pixel microphone issues, Pixel και Pixel XL: Νέο πρόβλημα στην λειτουργία των μικροφώνων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Τελικά αν κάποιος αποφασίσει να σκάσει ένα κάρο λεφτά για smartphone, η Apple είναι μονόδρομος. Για Android maximum 300 με 400 ευρώ. Ούτε δεκάρα παραπάνω.

ChristosT

Pixel XL τιμή skroutz 880 ευρώ.
Απο την αρχή έδειξε οτι έγινε στο άρπα κόλα…

geo pap

πιστευω ειναι τηλεφωνο που αξίζει τα 700-800ε.δεν

Nikopoup

Φυσικα και η apple ειναι μονοδρομος αν θες να σου σβηνει μονο του στο 60%. Καμια εταιρια δεν ειναι τελεια ειτε λεγεται google ειτε samsung ειτε apple.. Σε ολους κατι μπορει να τυχει απο κατι το απλο εως κατι εκρηκτικο

dark_master

@Γιαννης και τα 7 είχαν θέμα όσα είχαν ιντελ μόντεμ… Μη τα ξεχνάμε…οπως και το μαύρο που ξεφλουδίζει..

giorgosgek

ελεος με αυτα τα Pixel , ενταξει βεβαια κανεις δεν ειπε οτι ειναι το καλυτερο κινητο του 16 , ολοι ξερουμε ποιο ειναι ( και ειναι σκυλι) , αλλα για να εχει 800 ευρω και να ειναι ναυαρχιδα της google ειναι ντροπη , τι γινεται , δεν θυμαμαι με τα nexus να γινοταν τετοιος χαμος, Τελικα οτι ειναι μηλο και οτι iphonιζει , δεν αξιζει ,γιατι τετοια πολιτικη ακολουθησε η google μαζι με κατι αλλες και θα την πατησει, ειδικα οταν ειναι μανουλα σε αυτο η apple . Αν θες μεριδιο στην αγορα πρεπει να βγαλεις κατι δικο σου και πρωτοτυπο, με σοβαρες καινοτομιες επιτελους , οχι επεξεργαστες και ταχυτητες , απο αυτα μπουχτησαμε, λεει ο αλλος το μηλο μου χτυπαει 8000 single score και ειναι το καλυτερο και οι υπολοιποι τα κινητα μας εχουν 8 gb ram και τετοια , αλλα δεν εχουν καμια διαφορα στην πραγματικοτητα, μια ειναι το ενα κανενα δευτερολεπτο μπροστα , μια το αλλο , δεν ειναι εκει το θεμα , σε αυτους τομεις και στις καμερες το εχουν τερματισει, πρεπει να βγαλουν κατι που να χρειαζεται ο κοσμος και να εχει μεγαλη αυτονομια ,

Σταύρος Χρι

Τραγικό τηλέφωνο, πραγματικά

Xerox

Καλύτερα τα νεξους από τα πίξελ…. Ούτε πρόβλημα με μικρόφωνο, οθόνη, ηχο κτλπ.

micr0g

Παλι καλα που δεν μου εχει βγαλει κανενα προβλημα γιατι εχω την αμερικανικη εκδοση και δεν γνωριζω καν τι παιζει με την εγγυηση εδω,γνωριζει καποιος?
Παντως φοβερη συσκευη.

Batman

Εγώ θα συμφωνήσω στεγνά με τον Γιάννη @Γιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.