Pixel & Pixel XL: Ανακοινώθηκαν οι αντικαταστάτες των Nexus

Η Google μπαίνει από σήμερα σε μια νέα εποχή όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα smartphones. Αφήνει πίσω της τη σειρά Nexus και σε συνεργασία με την HTC ανακοινώνει τα Google Pixel και Google Pixel XL smartphones.

Update: Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τα νέα Pixel και Pixel XL θα τα φέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα η COSMOTE.

Όπως αναφέρθηκε στην επίσημη ανακοίνωση το Google Pixel είναι σχεδιασμένο εξολοκλήρου από την Google, άρα η ίδια έχει τον απόλυτο έλεγχο. Από άποψη design, το κινητό είναι ακριβώς όπως είχε διαρρεύσει στα renders ενώ είναι και το πρώτο κινητό με ενσωματωμένο Google Assistant.

Όταν κρατάς πατημένο το home button ή λες το “hot word” τότε το Google Assistant ξεκινά να σε ακούει. Κατά τη διάρκεια του event η Google έδειξε ότι με τη βοήθεια του Assistant μπορείς να ανασύρεις φωτογραφίες από συγκεκριμένο χρόνο ή τοποθεσία, να παίξεις τη μουσική που θέλεις κλπ. Ενσωματώνει τη λειτουργία Google Now on Tap που επιτρέπει στον χρήστη να κάνει swipe up τις πληροφορίες στην οθόνη, όπως για παράδειγμα το όνομα ενός εστιατορίου και σου παρέχει περισσότερες πληροφορίες για τη διεύθυνση και reviews. Επιπλέον, το Google Assistant μπορεί να κάνει κράτηση μέσω φωνητικών εντολών.

Το Pixel ενσωματώνει οθόνη 5 ιντσών AMOLED ανάλυσης 1080p (441ppi), τεραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 821, μνήμη RAM 4GB και Android 7.1 Nougat. Φορά μπαταρία 2770mAh, κάμερα 12 Megapixel, 1.55µm pixels, διάφραγμα φακού f/2.0, Electronic Image Stabilization και όπως αναφέρθηκε στην επίσημη ανακοίνωση “δεν προεξέχει”. H εμπρόσθια κάμερα είναι 8 Megapixel.

Αναφέρεται ότι η κάμερα είναι η καλύτερη που έχει μπει ποτέ σε κινητό, το DxOMark έδωσε σκορ 89 πόντων στην κάμερα. Ενδεικτικά να πούμε ότι το iPhone 7 βαθμολογήθηκε με 86 πόντους. Η ενσωματωμένη μνήμη είναι 32GB και 128GB. Για τις φωτογραφίες και τα video υπάρχει απεριόριστος χώρος από την Google.

Tο Pixel δεν ανακοινώθηκε μόνο του, αλλά υπάρχει και ο μεγαλύτερος αδερφός, το Pixel XL, το οποίο έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και κάποιες μικρές διαφορές. Το Pixel XL ενσωματώνει οθόνη 5.5 ιντσών QHD, AMOLED στα 534ppi, η μπαταρία του είναι επίσης μεγαλύτερη στα 3450mAh, έχει διαστάσεις 154.7×75.7×8.6 χλστ. και βάρος 168 γρ. Και στα δυο smartphones ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων έχει τοποθετηθεί κάτω από την κάμερα στην πλάτη (ονομάζεται Pixel Imprint), έχουμε USB-C, υποστήριξη τεχνολογίας γρήγορης φόρτισης και υποδοχή ακουστικών.

Οι προ-παραγγελίες των Pixel και Pixel XL ξεκινούν από σήμερα και σε κάποιες αγορές όπως η Ινδία, από 13 Οκτωβρίου και οι πωλήσεις 20 Οκτωβρίου. Θα διατεθούν σε Quite Black, Very Silver και Really Blue με τιμή που ξεκινά από 649 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Pixel & Pixel XL: Με τιμές από 649 έως 869 δολάρια

google pixel official, Pixel & Pixel XL: Ανακοινώθηκαν οι αντικαταστάτες των Nexus

google pixel official, Pixel & Pixel XL: Ανακοινώθηκαν οι αντικαταστάτες των Nexus

google pixel official, Pixel & Pixel XL: Ανακοινώθηκαν οι αντικαταστάτες των Nexus

google pixel official, Pixel & Pixel XL: Ανακοινώθηκαν οι αντικαταστάτες των Nexus

google pixel official, Pixel & Pixel XL: Ανακοινώθηκαν οι αντικαταστάτες των Nexus

google pixel official, Pixel & Pixel XL: Ανακοινώθηκαν οι αντικαταστάτες των Nexus

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanos

κακή τιμολογιακή πρακτική απο την google.. κ δεν μας ειχε συνηθισει σε τετοιες τιμες στα nexus αφού με 350€ επαιρνες το μικρο μοντελο της σειρας το 5X.. 649$ ειναι υπερβολικά πολλα, φοβαμαι να ακουσω την τιμή του XL..

geo pap

Ναι ναι ναι,νομιζω αυτο ειναι το καινουριο που περιμενα 2 χρονια να παρω!(nexus 5 user).

Stelios

Τι εμφανισιακο έκτρωμα το δε μπλε μου βγήκαν τα μάτια και τιμή στα σύννεφα για κινητό εμφανισιακα προ δεκαετίας

Ιωάννης jb

Μπράβο google!!!
Ωραία smartphones… Ψηνομαι να χτυπησω το μικρό αλλά αργότερα όταν πέσει η τιμή κ δούμε τη ψάρια πιάνει γενικότερα…
Τα τζιμανια του techblog να δούν το f 2.0 ότι αρκει για να δώσει σκόρ κορυφή…
Έτσι γιατί μας τα είχαν ομελέτα με το 1.7 του s7 άντε γειά ρε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

Mary

Το γεγονός ότι έδειξαν στην παρουσίαση το σκορ του dxomark και είναι πρώτο σε βαθμολογία μόνο εμένα μου φάνηκε περίεργο;
Επίσης το μπλε χρώμα είναι αίσχος! Κατα τ αλλά πολυ καλές συσκευές και με ενδιαφέρον design.

KostasB

@Thanos το 5Χ δεν ήταν flagship.

Επίσης, όταν έχεις βάλει στόχο την Apple (όπως φάνηκε στο live) ακολουθείς και την παρόμοια τιμολογιακή πολιτική.

Αν ήθελε να έβγαζε κάτι φθηνότερο τότε θα έλειπαν πολλά πράγματα από αυτό σε σχέση με τα Pixel.

Ας ελπίσουμε να είναι ένα πραγματικό flagship που να μπορέσει να πατήσει κάτω όλα τα αντίστοιχα των άλλων εταιρειών και… να πέσει γρήγορα η τιμή του.

gkoutsos

Πολυ δυνατα τα pixel… Προσωπικα, με μια πρωτη ματια, δεν μπορω να πω οτι βρισκω καποιο τρανταχτο μειονεκτημα (ειναι ακομα και νωρις).
Design, αλλοι το μισουν και αλλοι το αγαπουν, προσωπικα μ’αρεσει και το βρισκω ιδιαιτερο, hardware ο,τι τελευταιο υπαρχει, καμερα πιστευω θα ειναι πολυ κοντα στον τοπ ανταγωνισμο, μπαταρια, αν και ειδικα το μικρο εχει μετριο μεγεθος μπαταριας, θελω να πιστευω πως με καλη διαχειρηση θα ειναι αξιοπρεπης η διαρκεια της και software, εκτος της τελευταιας εκδοσης android, εχουν δυνατα features ( το assistant, η απεριοριστη αποθηκευση φωτο σε full αναλυση μου αρεσαν).

Δυστυχως, η τιμη πηγε σε full επιπεδα ναυαρχιδας, αφου τη συγκεκριμενη κατηγορια ανταγωνιζονται, και το κακο ειναι οτι η google ειχε “κακομαθει” τους tech enthusiasts, με αλλη τιμολογιακη πολιτικη με τα nexus και τωρα οι περισσοτεροι ειναι δυσαρεστημενοι, μαζι και με εμενα λιγο (για το μεσο χρηστη δεν αλλαζει κατι, αφου πιθανως να μην ηξερε καν τα nexus)… Βεβαια, με λιγο πεσιμο η τιμη απο τα χριστουγεννα και μετα, πιστευω θα αποτελουν δυνατη επιλογη για ναυαρχιδα.

thanos

@KostasB Δεν ειπα οτι ήταν flagship αλλα εδινε την δυνατοτητα σε καποιον που δεν θελει να σκαει 600€ για κινητο να απολαυσει την εμπειρια του pure/stock android.. και παρολο που δν ηταν flagship η εμπειρια που εδινε ήταν εφαμιλη και σε πολλα σημεια καλυτερη απο κινητα τριτων κατασκευαστων που κοστιζουν τα διπλασια χρηματα.. Αποψη μου ειναι οτι το pixel θα επρεπε να ειχε λιγο χαμηλοτερα specs και να επαιζε στην τιμη του 5Χ με το XL να αποτελει την flagship προταση με την αναλογη διαφορα στην τιμή.. γιαυτο ξαναλεω οτι ειναι λαθος αυτη η τιμολογιακη πολιτική της της google.

Νικοςς

Να το πω εγώ η να περιμένω άλλον; Θα το πω εγώ.. Τι bezels είναι αυτά ρε??
Sony approves

liris11

Το κινητό τα σπάει πραγματικά αλλα εχει ενα μεγάλο αρνητικό πέρα απο την τιμή . Πραγματικά αυτά τα περιθώρια να μην είχε έλεος δηλαδή !!

KostasB

@thanos συμφωνώ μαζί σου. Και γω θα ήθελα να υπάρχει και ένα pixel πιο φθηνό για αυτούς που δεν θέλουν να δώσουν τόσα πολλά λεφτά.
Αλλά για κάποιον που θέλει να δώσει κάποια παραπάνω και να μην πάει αναγκαστικά σε τόσο μεγάλη οθόνη (5.5″) το pixel (5″) είναι ότι πρέπει.
Και όπως είπα, η Google απ’ ότι φαίνεται στοχεύει πλέον στην premium (και συνάμα ακριβή) κατηγορία. Θα χάσει πελάτες; Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το ακριβό είναι και καλό.
Αν το καλοσκεφτούμε, είναι ακριβώς ότι κάνει και η Apple. Τόσες φορές αναφέρθηκε στο live ότι το software και hardware κομμάτι ότι είναι made by Google.
Εγώ πάντως εάν είχα τα χρήματα ή εάν πέσει αρκετά η τιμή σε λίγο καιρό θα το τιμούσα δεόντως…

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τα νέα Pixel και Pixel XL θα τα φέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα η COSMOTE. Το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη…

Redgu

Κ αφου εκραξα την google για την αντιγραφη στην apple τωρα μπορω να πω οτι ειναι το πιο ομορφο google phone που εχει βγει ποτε ! Αψογη σχεδιαση και αριστα specs , οι περισσοτεροι κομπλεξικοι θα πουν οτι δεν τους αρεσει επειδη στο πισω μερος του μυαλου τους ξερουν πως το σχεδιο ειναι αντιγραφη απο το 6s , αν ελεγαν πως τους αρεσει απλα θα παραδεχοντουσαν την ανωτερωτητα της apple και στο μυαλο του ελληναρα που εχει αποψη για ολα και ειναι παντα η σωστη ενω των αλλων λαθος αυτο θα ηταν πληγμα

Apostolos

Άθλια μπεζελς, άθλιο γκριπ, άθλια τιμή αλλά μόνο και μόνο που γράφει G το θέλω πολύ.
Στα 350 ευρώ θα το πάρω.

vladimiros

Ποιος θα το φανταζοταν οτι θα επερνε 89 ποντους στο Dxomark,νομιζω κανενας….. και απορω με ενα τοσο μικρουλι φακουδακι ξεπερασε τους αλλους ισα ισα που φαινεται..παντος μπραβο στην Google για την καμερα..αλλα δεν μπορω να πω το ιδιο και για τις τιμες που παλια τα επερνες με 350 ευρω..οσο για την εμφανιση ουτε εμενα μαρεσουν ουτε απο πισω αλλα ουτε απο μπροστα που μοιαζει με κινητο τον 120 ευρω..

Κωστα Βλαχακη οποτε μπορεις ενα χαντς ον για οποιο κινητο θες εχουμε να σε δουμε καιρο

GS

Δυνατά τηλεφωνάκια αλλά η σχεδίαση πολύ συνηθισμένη θα περίμενα κάτι πιο μοντέρνο σχεδιαστικά.Τιμή αρκετά τσιμπημένη μια πιο λογική τιμή των 450-500 ευρώ θα ήταν πιο λογική.

thanoik

Respect από μένα!!!!!!χριστουγεννιάτικο δώρο θα το κάνω στον εαυτό μου

Antonis

Ασχημα και ακριβα κινητα…Σε κανενα χρονο θα αξιζει η αγορα τους οταν και η τιμη τους θα εχει πεσει αρκετα,αν πεσει…650 δολαρια δηλαδη κανενα 750αρι 800αρι εδω Ελλαδα για τa εκτρωμαta αυτα,συγνωμη αλλα δεν…

Χρήστος

Μπεζελάρες, σαν iPhone χωρίς το home μπροστά. Κινητά πάντως χωρίς home μου φαίνονται λιγότερο premium.

OlethroN

Δεν θα μου φανεί περίεργο η Google να κυκλοφορείσει Nexus ή Google Play Edition συσκευή μετά από αυτό. Σαν μια φθηνότερη λύση ή μία συσκευή για developers, όπως ξεκίνησε και η σειρά Nexus.

Οσο για τις συσκευές, σίγουρα ειναι τούμπανα, γρήγορα, smooth κτλ. προσεγμένα απο την ιδια την Google ειναι άλλωστε.
Αλλα γιατί αυτο το απαίσιο design. Πίσω δεν βλέπεται, μπροστά έχει αυτο το άχρηστο “πηγούνι” που έχουν μερικά Midrange Huawei κινητά, και σχετικά μεγάλα bezel. Ηχεία, ηχείο μάλλον, μόνο ενα κάτω. Χάλια μαύρα. Και πέρα από το design την συσκευής έρχεται και αυτό του λογισμικού. Γιατί τόσο χάλια φέτος…

KostasB

Σοβαρή ερώτηση. (Το λέω γιατί μπορεί να ακουστεί αστεία)

Το κάτω μέρος είναι πιο λεπτό από το πάνω;

Gvirginia

@KostasB
Ναι, 7.31 mm κάτω μέρος και 8.58 mm στο πάνω μέρος.

KostasB

Άρα καλά κατάλαβα. Ευχαριστώ. Το διάβασα στο αμερικανικό site και νόμιζα δεν κατάλαβα σωστά. Και μετά το είδα και σε βίντεο hands on και όντως κάπως σαν να φαίνεται η διαφορά. Πάντως το πάχος αυξάνεται ομαλά προς τα πάνω. Δεν είναι σαν το εξόγκωμα στο 6P για παράδειγμα. Δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

Stregas

Η Google ξαφνικά αποφάσισε να το παίξει Apple.
Από ΄κει που δίνει το ίδιο λειτουργικό στον κάθε πικραμένο, τώρα προσπαθεί να πείσει ότι το pixel αξίζει αυτά τα λεφτά.

Σχέδιο, μου θυμίζει κακέκτυπο κινέζικο κλώνο του Iphone 5.
Χαρακτηριστικά, καλά, αλλά ως εκεί χωρίς καμία αποκλειστικότητα.
Η εταιρία που το κατασκευάζει (HTC) μπορεί σε μερικούς μήνες να μην υπάρχει…

Πραγματικά προσπαθώ να βρω κάτι θετικό σε αυτό το εγχείρημα, αλλά αδυνατώ!

Dimitris

Δεν είναι μόνο αντικαταστάτης της nexus σειράς, πολλά ακούγονται για τεράστιες αλλαγές σε όλο το οικοσυστημα του Android, που το πάει σιγά σιγά σε μοντέλο Apple.
Πολλοί λένε ότι το Android σε σχέση με την Google θα αλλάξει δραστικά και άμεσα.

Δεν έχει καμία σχέση με το Project Nexus που απλά έβαζε την υπογραφή της όπως γινόταν μέχρι τώρα. Λένε μάλιστα ότι σε επόμενο μοντέλο μέχρι και το soc (cpu) της συσκευής θα είναι δικό της ( με κατασκευή κάποιον από τους συνήθεις ύποπτους)

Υ. Γ. Πολλοί λένε επίσης ότι η συσκευή αυτή θα έρθει κλειδωμένη χωρίς επιλογή ή τρόπο ξεκλειδώματος

Δημήτρης

Κοιτάξτε αν μετά τα Χριστούγεννα η τιμή πέσει δραματικά όπως περιμένουν πολοί κάτι που δεν συμβαίνει με τα iphones όλοι όσοι αγόρασαν ή έκαναν pre order και έσκασαν 1000€ θα νιώσουν τρελά βλάκες και το pixel 2 του χρόνου θα πάει άπατο… Οπότε νομίζω θα ακολουθήσει σε όλα την πολιτική της apple. Θα κρατήσει ψηλά τις συσκευές ώστε να έχουν και μεγάλη μεταπωλητική αξία. Άλλωστε για αυτό προωθεί το όλο google home eco system.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.