Pixel Call Screen: Νέες επιλογές προστασίας από τις ανεπιθύμητες κλήσεις

Pixel Call Screen, Pixel Call Screen: Νέες επιλογές προστασίας από τις ανεπιθύμητες κλήσεις

Η λειτουργία Pixel Call Screen που βρίσκεται στο Phone app σε μερικές συσκευές Pixel βοηθά στο να ξεχωρίζετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις. Μπορεί και ελέγχει τις εισερχόμενες κλήσεις με βάση το αν προέρχονται από αριθμούς που εμφανίζονται στη βάση δεδομένων ανεπιθύμητων μηνυμάτων της Google, αριθμούς που έχουν τροποποιηθεί και χρησιμοποιούνται από αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφία, κλήσεις από όσους καλούν για πρώτη φορά και κλήσεις από άτομα που χρησιμοποιούν ιδιωτικό ή κρυφό αριθμό.

Αν εντοπιστεί μια τέτοιου είδους εισερχόμενη κλήση, τότε τα Pixel 6 και Pixel 7 σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε πώς θέλετε να ανταποκριθείτε. Παραδείγματος χάρη, εάν λαμβάνετε μια κλήση από αριθμό που εμφανίζεται στη βάση δεδομένων ανεπιθύμητων μηνυμάτων που ανήκει στην Google, μπορείτε να αφήσετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση που είναι η πραγματοποίηση της κλήσης, ή να επιλέξετε τον έλεγχο αυτών των κλήσεων αυτόματα με την απόρριψη των αυτοματοποιημένων ή τη σιωπηρή απόρριψη αυτών των κλήσεων.

Με τους άλλους τρεις τύπους κλήσεων (ψεύτικοι αριθμοί, κλήσεις για πρώτη φορά και ιδιωτικοί/κρυφοί αριθμοί) έχετε δύο επιλογές: να επιτρέπεται η κλήση του τηλεφώνου ή να ελεγχθεί αυτόματα η κλήση.

H Google συνδυάζει όλες τις επιλογές σας σε τρία “Επίπεδα προστασίας” που μπορείτε να διαλέξετε στις ρυθμίσεις.. Επιλέξτε το top επίπεδο και το τηλέφωνό σας θα εμφανίσει άγνωστους αριθμούς και θα απορρίψει ανεπιθύμητα μηνύματα. Επιλέξτε το μεσαίο και θα ελέγχει τις ύποπτες κλήσεις και θα απορρίπτει ανεπιθύμητα μηνύματα, ενώ με το βασικό επίπεδο προστασίας θα απορρίψει μόνο τα γνωστά ανεπιθύμητα μηνύματα.

Για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της οθόνης κλήσης, στη συσκευή σας από τις σειρές Pixel 6 ή Pixel 7 series ανοίξτε την εφαρμογή Phone και πατήστε το εικονίδιο μενού με τρία κουμπιά στη δεξιά πλευρά της γραμμής αναζήτησης στο επάνω μέρος της οθόνης. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ανεπιθύμητα και Call Screen > Call Screen. Το νέο μενού Επίπεδο προστασίας εντοπίστηκε στην έκδοση 106.0.534575879 της εφαρμογής Google Phone αλλά η διάθεση φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένη αυτή τη στιγμή.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.