Pixel phone: Γιατί δεν μπορεί να συγχρονιστεί με το MacBook

Τa Pixel είναι τα νέα smartphones που ήρθαν να αντικαταστήσουν τη σειρά Nexus και με τα οποία η Google προσπαθεί να εδραιωθεί πιο δυναμικά στην αγορά του high-end. Ωστόσο, οι χρήστες φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα συγχρονισμού με τα Apple MacBook.

Είναι αρκετές οι αναφορές χρηστών που λένε ότι δεν μπορούν να συγχρονίσουν το κινητό με το MacBook. Αρχικά θεωρήθηκε ότι έφταιγε το USB το οποίο έρχεται μαζί με το Pixel, όμως δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Το πρόβλημα φαίνεται να οφείλεται στο Android Transfer Program, που έχει δημιουργηθεί από την Google. Το κομμάτι του software που λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ του κινητού και του Mac, δεν έχει αναβαθμιστεί από τον Οκτώβριο του 2012. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη συμβατότητα.

Επιπλέον, όταν χρησιμοποιήθηκε ένα εναλλακτικό file transfer app, το HandShaker, το πρόβλημα ξεπεράστηκε, και αυτό δείχνει ότι το λάθος είναι της Google.

Λογικά η Google δεν θα αργήσει να λύσει το πρόβλημα, το οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να είχε προβλέψει εξ αρχής, μιας και πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό smartphone για την ίδια.

pixel phone macbook, Pixel phone: Γιατί δεν μπορεί να συγχρονιστεί με το MacBook

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος

Καλά 5 ολόκληρα χρόνια δεν έχουν αλλάξει τον κώδικα; Τι περιμένουν πια; Ήθελα να ήξερα ποια άλλα μέρη του software είναι τόσο απαρχαιωμένα.

James

Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται εφαρμογή για να γίνει αυτό το απλό πράγμα. Η Google χε***κε, ας βάλουν Windows.

Christosk

@Πάνος ειναι η πρωτη φορα που η apple δημιουργει προβλημα επειδη εχει βαλει “μεσαζοντα” για να κανει pairing μια συσκευη; εδω χωρις itunes τα iphone και τα ipad (που ειναι δικα της) ειναι αχρηστα. Προφανως οπως ειπε ο @James δεν τη νοιαζει. Επισης εχει προβλημα ΜΟΝΟ με τα mac, το ξερουμε πολυ καλα οτι η apple δημιουργει απο το πουθενα restrictions με συσκευες και αξεσουαρ (ακομα και δικα της), αυτη ειναι αλλη μια.

Πάνος

Προφανώς και η apple είναι δύστροπη με τα άλλα συστήματα, αλλά εδώ καθαρά ευθύνεται η google. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει να αναβαθμιστεί πολύ καιρό. Ακόμα και να μην είχε παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα, εγώ το θεωρώ λάθος αυτό.

Nt. Oz

Γι αυτό το Αndroid έφτασε στο 90%Επικοινωνει με όλο τον κόσμο KAI oχι με ένα κλειστό κόσμο. Και είναι προτιμότερη μια αποτυχία όπως της Google εδώ, παρά μια απομόνωση όπως της Apple.

agnostos13

Ειναι πολυ λογικο καποιος που εχει δωσει καποιες χιλιαδες για Mac να το δωσει για να παρει laptop ωστε να μπορει να κανει συγχρονισμο με το pixel του…

James

agnostos13 επίσης πολύ λογικό κάποιος που έχει δώσει κάποιες χιλιάδες για λάπτοπ να μη μπορεί να το συνδέσει με το pixel του επειδή ο κατασκευαστής του λάπτοπ δε θελει, ενώ το ίδιο πράγμα μπορεί να το κάνει ακόμα και κάποιος με raspberry pi των 30 δολαρίων.

Πάνος

Δεν είπε κανείς πως η apple δεν θέλει να συνδεθεί το πίξελ με το μακ. Η Google ΔΕΝ έχει αναβαθμίσει μια εφαρμογή που επιτρέπει αυτή την επικοινωνία. Γιατί να ευθύνεται η apple; Απόδειξη αυτού είναι πως δουλεύει μα άλλο app.

James

@Πάνος ξέρεις πως συνδέεται ένα Android με όλα τα λειτουργικά (εκτός Mac OS) ; Απλά βάζεις το USB.

Τώρα πες μου εσύ γιατί πρέπει η Google να ασχοληθεί με το 4% και να φτιάξει/αναβαθμίσει ειδική εφαρμογή. Η Apple θα έπρεπε να ασχοληθεί με το 86% και να είναι συμβατή μαζί του.

Πάνος

Στο appstore υπάρχει third party εφαρμογή, το handshake που αναφέρθηκε (και λένε πως είναι καλύτερη από της google). Επομένως, αν κάποιος θέλει θα βρεί τρόπο.
Η apple για τους λόγους της δεν θέλει να ασχοληθεί με το mtp.
Και επειδή το android έχει 86% τι πάει να πεί; Θέλει και τεμενάδες;
Στην τελική η google θέλει να προσελκύσει πελάτες iPhone, που είναι πολύ πιθανό να έχουν και mac.
Ή μήπως να τα δώσουν για …chromebooks;

James

@Πάνος άμα δε θέλει η Apple να ασχοληθεί με το mtp, ή δεν τρέχει τίποτα που το άλλο λειτουργικό έχει 86% της αγοράς, και οι χρήστες της το βρίσκουν αυτό λογικό, ε, ας κόψουν το λαιμό τους να πάνε να συνδεθούν. Ελπίζω η άλλη εφαρμογή που λες να μην είναι δωρεάν και να βγάζει κάνα φράγκο ο developer. Συγνώμη αλλά δε μπορώ να απαντήσω κάτι άλλο.

Chris_BMW

Το άρθρο μας λέει ξεκάθαρα ο,τι το πρόβλημα υφίσταται λόγο μη αναβάθμισης του προγράμματος απο την Goggle, τα ξεφτέρια του techblog βεβαια έχουν άλλη άποψη κ σίγουρα για αυτούς το φράξιμο ειναι ξεκάθαρα της Apple ..Παραπάνω βεβαια διαβάσαμε οτι “χωρίς I tunes τα I phone (που ειναι δικά της) ειναι άχρηστα .” Μάλιστα …
Για να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε εδω μέσα …

Giannisanag

Εγω μα ρωτήσω :
Οπου και να συνδεσω ενα smartphone με καλωδιο usb το “βλεπουν” ως δισκο για να διαβάσουν τα αρχεια του. Σε παλιο pc σε νεο pc σε linux στο dvd μου στην τηλεοραση μου.
Για ποιο λογο να ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ η ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ για να το συνδεσω με ενα mac. Ναι κακως η Google δεν εχει ανανεωσει τον κωδικα απο το 2012. Αλλα απο την αλλη ποιος ο λογος του περιορισμού???

James

Ε αφού το λέει το αρθρο, νομοτελειακά έτσι θα ναι. Άμα έλεγε το αντίθετο μπορεί να έκανε και λάθος. Οτι άλλο ένα πρότυπο επικοινωνίας μεταξύ συσκευών το εξαφάνισε η Apple, για τους γνωστούς λόγους… αλλά τι προσπαθώ και γω να εξηγήσω, σαμπως ξέρουν τι είναι το mtp;

Αύριο μεθαύριο θα απαιτούν από τη Google να βάλει στο κουτί του pixel και CD με “πρόγραμμα” για να συνδέεται με το γκουμπιούτερ.

NikosAr

Σε πείσμα όλων η google θα το λύσει με update εφόσον δημιουργήθηκε πρόβλημα (αυτό λέγεται υπευθυνότητα ) φυσικά και στα windows χρειάζεται ο drive κι ας γίνεται χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο χρήστης ακόμα και στα win 10 ακόμα και σε πολλές εκδόσεις σε Linux. Τώρα η apple επίσης είναι φάουλ γιατί απαιτεί από τους χρήστες Windows να κάνουν εγκατάσταση πάνω από 250mb το iTunes και apple update που είναι και βαρύ για το σύστημα, ενώ η google με ένα απλό utility κάνει την δουλειά .

Γιώργος

Κάποιοι μπερδεύονται ακόμα και σήμερα.
Συνδέστε στα Windows σας για πρώτη φορά οποιοδήποτε κινητό με κλειστό το internet.
Άμα το διαβάσει πείτε μου!
Δεν έκατσε η Microsoft να φτιάξει drivers για όλες τις εκατομμύρια συσκευές που υπάρχουν εκεί έξω.
Οι κατασκευαστές συσκευών είναι υπεύθυνοι για την επικοινωνία της συσκευής τους με το εκάστοτε λειτουργικό σύστημα.
Μιλάτε όλοι λες και βλέπετε ακόμα ασπρόμαυρη τηλεόραση σε κάποια θέματα…

Thodoris13

@Γιώργος και ποιος κάνει disable το WiFi ή την κάρτα δικτύου μόλις συνδέει το κινητό; Ξέρεις πολλούς Η/Υ που να μην έχουν σύνδεση στο Internet; Ε-ΛΑ-ΧΙ-ΣΤΟΙ! Επομένως, με το που το συνδέσεις σε Windows περιβάλλον, θα αναζητήσει τους Drivers και θα τους περάσει.
Το ένα κομμάτι του άρθρου (το 90%) είναι το ΣΦΑΛΜΑ της Google (το τονίζω) με τον κώδικα. Το θέμα είναι ότι φταίει και η Apple που βάζει ένα σκασμό γελοίους περιορισμούς στα προϊόντα της.
Καλημέρα!

Nt. Oz

Η αποτυχία της Google δεν είναι στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι ότι μια καλή συσκευή, την κοστολόγησε πάρα πολύ ακριβά και την εκαψε η ίδια. Κι ενώ στους iPhone users η τακτική αυτή πιάνει, στους Android, ούτε κατά διάνοια. Καλή μεν, με τίποτα στις 5 πρώτες συσκευές όμως και τραγικά ακριβή.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Θα με τρελάνεις κύριε Βλαχάκη? Είναι δυνατόν κάποιος που έχει επενδύσει στο απόλυτο επαγγελματικό μηχάνημα (που προτείνεται & από το consumers report Πλέον, μη ξεχνιόμαστε!) να πάρει pixel ,nexus ή άλλο τηλέφωνο πλην iPhone? Αφού μόνο με IPhone κάνεις μια clap , συνδέεται και όλα τέλεια! Οικοσύστημα!! Ούτε extra Προγράμματα, dongles ,συγχρονισμούς και άλλα κουλά που ζητάνε οι άλλοι!!
Apple rules, haters gona hate!!!!

agnostos13

@James: Η apple δεν θελει ή η google δεν εχει φτιαξει συμβατους drivers;
Δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα αυτος που φτιαχνει το hardware μεριμνει για συμβατους drivers και οχι αυτος που φτιαχνει το λειτουργικο συστημα. Η Microsoft (μαλλον εχεις δουλεψει μονο windows απο τα γραφομενα) δεν σου παιρναει δικους της drivers αλλα κατασκευαστη απο μια online βιβλιοθηκη. Αν δεν εχεις internet ή δεν υπαρχει driver ή συσκευη δεν θα δουλεψει ποτε…και μπορει να τσιμπησεις και κανα bsod!
Εκτος αν μπερδευεις το ποιο ειναι το λειτουργικο του υπολογιστη και ποιο του περιφερειακου….

James

agnostos13 άκου να μαθαίνεις. Κάθε συσκευή που συνδέεται με υπολογιστή μέσω USB διαθέτει PTP και mtp. Είναι το στάνταρ πρότυπο σύνδεσης για κάμερες, mp3 players κλπ. Η Apple αν έβαζε mtp στα προϊόντα της (όπως όλοι) θα είχε ένα τεράστιο πρόβλημα: κανένας δε θα ήταν αναγκασμένος να εγκαταστήσει το iTunes για να συγχρονίσει τις συσκευες του. Άρα η πιθανότητα να πουλήσει μουσική κλπ μέσω του iTunes θα ήταν σχεδόν μηδενική. Για να μη χάσει λοιπόν ζεστά λεφτουδακια, πέταξε άλλο ένα πρότυπο σύνδεσης, με αποτέλεσμα οι χρήστες της να θέλουν εφαρμογή για να συνδέσουν οτιδήποτε.

Η εφαρμογή της Google ΔΕΝ είναι drivers, αλλιώς θα ήταν ειδική μόνο για ένα μοντέλο. Στα windows αν συνδέσεις τρία διαφορετικά τηλέφωνα, θα εγκαταστήσει τρεις διαφορετικούς drivers. Προφανώς εσύ μπερδεύεις πράγματα.

agnostos13

Εγω καταλαβα οτι δεν το βλεπει καν…
Αν το προβλημα ειναι η σουιτα συγχρονισμου παλι υποθεση της google ειναι!
Η apple θα φτιαξει σουιτα συγχρονισμου για τα pixel;
Ποιο αλλο λειτουργικο εχει σουιτα συγχρονισμου για καθε smartphone;

James

@agnostos13 η απάντηση στο ερώτημά σου είναι: κανένα λειτουργικό δεν έχει σουίτα συγχρονισμού για smartphones. Απλά γιατί είμαστε αισίως στο 2017 και δε χρειάζεται να υπάρχει. Τα smartphones απλά τα κουμπώνεις πάνω στο PC σου και δε χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο. Ξέρεις γιατί δε χρειάζεται; Γιατί όλα τα σύγχρονα λειτουργικά (από xp και μετά) έχουν ενσωματωμένο mtp. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η Apple δε βάζει mtp για το λόγο που σου εξήγησα στο προηγούμενο σχόλιο.

Η Google από τη μεριά της ίσως κρίνει ασύμφορο να συντηρεί μία εφαρμογή για το 4% περίπου της αγοράς που κατέχουν τα μακ, πολλοί χρήστες των οποίων χρησιμοποιούν iPhone και είναι λιγότερο πιθανό να αλλάξουν. Έτσι και αλλιώς κάποιος έχει φτιάξει ήδη μία τέτοια εφαρμογή όπως λέει το άρθρο και το πρόβλημα λύνεται. Η Google με τα Pixel στοχεύει τους υπόλοιπους, αυτούς που έχουν iPhone και χρησιμοποιούν Windows (ή και καθόλου υπολογιστή), που είναι και πολύ περισσότεροι.

Chris_BMW

@James

Για πες μου τωρα εμένα .. Για το N95 τι μπορω να κάνω για να το συγχρονίσω με το Mac (Πολυ δύσκολο έως ακατόρθωτο ) ή με Linux PC( του αδερφού μου) το οποιο διαθέτει οδηγό CD δεν διαθέτω εγώ όμως το CD του Ν 95….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.