Τι σχέση έχει η κάμερα των Pixel & Pixel XL με το Google Glass;

pixel camera google glass, Τι σχέση έχει η κάμερα των Pixel & Pixel XL με το Google Glass;

Οι κάμερες των Pixel και Pixel XL έχουν λάβει αρκετά καλές κριτικές, με αποκορύφωμα το DxOmark το οποίο τις χαρακτήρισε «τις καλύτερες κάμερες για smartphone που έχουν κατασκευαστεί». Φυσικά για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, εκτός από το hardware χρειάστηκε και ειδικό λογισμικό. Σήμερα μαθαίνουμε ότι αναπτύχθηκε για το Google Glass.

Η Google όταν ανέπτυσσε τα έξυπνα γυαλά της, είχε κάποια θέματα με το μέγεθος του αισθητήρα. Την ώρα που η Google ήλπιζε να χρησιμοποιήσει αισθητήρες αντάξιους σε δυνατότητες με αυτούς που βρίσκονται σε smartphones, το μέγεθος των Glass δεν βοηθούσε. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν το λογισμικό Gcam, με το οποίο ακόμη και ένας μικρότερος αισθητήρας μπορούσε να συλλέξει αρκετό φως, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ποιοτικό.

Το Gcam ερχόταν να αναπληρώσει το μικρότερο μέγεθος του αισθητήρα κατά την διάρκεια του image processing. Το Gcam μοιάζει αρκετά με την λειτουργία HDR, όπου γίνεται λήψη πολλαπλών φωτογραφιών και στο τέλος ενώνονται σε μία. Στα Pixel smartphones η συγκεκριμένη λειτουργία ονομάζεται πλέον HDR+, και έχει αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο της και σε άλλες εφαρμογές της Google, όπως το YouTube και Photos.

Στο μέλλον θα έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τις φωτογραφίες που βγάζουν τα Pixel με αυτές του επερχόμενου BlackBerry KEYone, καθώς θα έχουν ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα. Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε και πρακτικά τα οφέλη που προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Τον ίδιο αισθητήρα έχει και το Xiaomi Mi5S αλλά εσείς μπορείτε να περιμένετε το blackberry για συγκριτικό 😛

Σταύρος Χρι

Σωστός @azriel84

Geo pap

Με 700+ που εχει τιμη,να το χαίρεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.