Pixel & Pixel XL: Με ειδικό καλώδιο στο κουτί για την αλλαγή από iPhone

H Google φέτος κάνει την πιο σημαντική της προσπάθεια στο κομμάτι των smartphones. Ανακοίνωσε τα Pixel και Pixel XL smartphones, όπου έχει αναλάβει η ίδια την δημιουργία hardware και software και με τα οποία θέλει να σταθεί απέναντι σε μεγάλα ονόματα.

Ο τρόπος που προσεγγίζει πλέον τα smartphones σε πολλούς θυμίζει την Apple, η οποία έχει τον απόλυτο έλεγχο στο software και το hardeare των iPhones. H ίδια κατά την επίσημη ανακοίνωση των Pixel και Pixel XL δεν παρέλειψε να ρίξει τα καρφιά της προς την Apple. Aρχικά λέγοντας ότι η κάμερα στα smartphones της δεν προεξέχει ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε πως οι κάτοχοι των Pixel smartphones θα έχουν απεριόριστο χώρο για αποθήκευση φωτογραφιών και video και έδειξε μια εικόνα με την ενδειξη “Storage Full”, μήνυμα που εμφανίζεται σε κατόχους iPhone και iPad.

quick switch adapter, Pixel & Pixel XL: Με ειδικό καλώδιο στο κουτί για την αλλαγή από iPhone

Πέρα από τα υπονοούμενα για την Apple στην ανακοίνωση, η Google φαίνεται πως στοχεύει απευθείας στα iPhone προσπαθώντας να πείσει τους χρήστες να κάνουν την αλλαγή και να πάνε σε Pixel και Pixel XL.

Μέσα στο κουτί των νέων smartphones υπάρχει ένας αντάπτορας (Quick Switch Adapter), που επιτρέπει την απευθείας σύνδεση του Pixel phone με το iPhone και την εύκολη μεταφορά δεδομένων από το ένα κινητό στο άλλο. Μεταξύ των δεδομένων είναι επαφές, φωτογραφίες, ακόμη και μηνύματα του iMessage.

Στο παρελθόν έχουμε δει εργαλεία (πχ. apps) που βοηθούν τους χρήστες να κάνουν πιο εύκολα την αλλαγή από iOS σε Android (και αντίστροφα), όμως είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η Google βάζει στο κουτί ειδικό καλώδιο για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να πάρει χρήστες από την Apple και πόσους.

quick switch adapter, Pixel & Pixel XL: Με ειδικό καλώδιο στο κουτί για την αλλαγή από iPhone

quick switch adapter, Pixel & Pixel XL: Με ειδικό καλώδιο στο κουτί για την αλλαγή από iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nick2010

Την τιμή να ρίξει και θα το σκεφτούμε…

Γουγλης

Η τιμή μια χαρά είναι, και λιγα ζητάει.

9gag

ουσιαστικα εαν εχεις απεριοριστο χωρο για photos/videos – εαν αγορασεις ας πουμε τα 32GB η χωρητικοτητα αυτη ουσιαστικα θα σου μενει για τα apps, μουσικη, αρχεια.

αν οντως ειναι ετσι…Not bad at all…αν και αυτο το απεριοριστος χωρος καπως μου ακουγεται…

δλδ αν καποιος τραβαει ολη την ωρα videos θα μπορει να τα αποθηκευει..ολα? τεσπα…μακαρι να ειναι ετσι!

James

Το “ειδικό καλώδιο” είναι απλά ένας OTG ανταπτορας USB type A to type C. Είναι γενικότερα χρήσιμο ανταπτοράκι.

Paul

Σε ευχαριστούμε πολύ για την εξυπηρέτηση κυρία Google αλλά μακρυά και αγαπημένοι.

manosz

Ναι το καλώδιο ειναι το προβλημα οχι ότι ειναι πανάκριβα..

JohnWave

Για όσους δεν το γνωρίζουν όποιος κατασκευαστής φτιάχνει καλώδια και αντάπτορες για τη νέα θύρα της Apple, πληρώνει ποσοστό στην Apple. Χρειάστηκε “θάρρος” όπως είπε η Apple για να βάλει αυτή τη θύρα…

Γεώργιος Καμπουράκης

Την επιθεση αυτη τη βρισκω πολυ εντονη και εξυπνη απο μεριας google μιας και η apple παλευει να τα βγαλει περα με τη samsung και δε θα ελεγα οτι τα βγαζει περα. Εαν αληθευουν αυτα που λενε για καμερα, ταχυτητα, google photos τοτε οχι μονο θα παρει πρωην apple χρηστες αλλα ισως παρει και πολλους της samsung. Εαν τα pixel τα εκαναν και αδιαβροχα τοτε θα το εδινα το s7, αλλα αφου δεν ειναι, δυσκολο να το αποχωριστω. Για μενα η αντοχη στο νερο/σκονη ειναι μαλλον must. 3 φορες με εχει σωσει μεχρι τωρα απο τον απριλη που το εχω στην κατοχη μου.

thanoik

Φουλ επιθέσεις από την google γουστάρω

Chris_BMW

Φίλε Γιωργο Καμπουρακη @ Όσο κ να μην θέλετε να το παραδεχτείτε όσο κ να σας κακοφαίνεται ο,τι κ να γράφετε εδω μεταξύ σας ΟΛΟΙ με την Apple τα “Βάζουν” . Είτε με έξυπνες επιθέσεις μάρκετινγκ είτε με “ειδικά” καλώδια ανταπτορες ,είτε με αναφορά κ καλα στις ελλείψεις του I phone τα οποία μετά αντιγράφουμε (Βλέπε αφαίρεση USB στο s6,κ εδω θα μαστε κ την θύρα ακουστικών ) πάντα για κάποιο λόγο αναφέρονται στην Apple .Κ η ίδια η Samsung. Τωρα σχόλια του τύπου η Apple παλεύει να τα βγάλει πέρα με τη Samsung ειναι να χαμε να λέγαμε ..Πάρτε το χαμπάρι η Apple παίζει μπάλα μόνη της κ κάνει ο,τι γουστάρει … χωρίς αυτό να ειναι πάντα καλο για όλους …

petros

Σε αυτά τα χρήματα θα πουλήσει ελάχιστα 1ον λογω εμφάνιση, 2ον λογω brand, αυτη την στιγμή μονο iPhone, edge και note7 μπορεί να πωληθουν, αν συνεχίσει και βγαίνει σε τέτοιες τιμες συνέχεια και μπει στην νοοτροπία των ελίτ συσκευων οκ

kostas

παιδια ξεκολατεεε ενα καλωδιο της apple ειναι usb με lightning και ενας ανταπτορας σαν αυτους που εβαλε η samsung στα s7,τα ειδικα καλωδια που τα ειδατε???

Anakin

Καλά ρε Google που πας; ούτε στη 10 αδα δεν θα μπεις σε πωλήσεις και θες να χτυπήσεις την Apple; εξάλλου τα Galaxy δεν θα τα φτάσεις ποτέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.

Smartphones Apple iPhone

Bug κάνει το ξυπνητήρι του iPhone να μη χτυπάει – Αναγνώρισε το πρόβλημα η Apple

Ένα σφάλμα λογισμικού κάνει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να μη χτυπάει, κάτι που επιβεβαίωσε η Apple στο Today.

Games Apple Assassin’s Creed iPad

Assassin’s Creed Mirage: Έρχεται σε iPhone και iPad στις 6 Ιουνίου

Η Ubisoft ανακοίνωσε ότι το Assassin’s Creed Mirage θα είναι διαθέσιμο για λήψη σε iPhone και iPad από τις 6 Ιουνίου.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.