Planet Computers Gemini: Το Psion του 21ου αιώνα [CES 2018]

Planet Computers Gemini Psion, Planet Computers Gemini: Το Psion του 21ου αιώνα [CES 2018]

Το Gemini της Planet Computers, το οποίο επιδεικνυόταν στη CES 2018 αποτελεί μια clamshell Android συσκευή, η οποία μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές θυμίζοντας το PDA Psion Series 5.

Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο καθώς οι εμπνευστές του είχαν σχεδιάσει το Psion Series 5 και απ΄ότι φαίνεται απευθύνονται σε όσους το λάτρεψαν 20 χρόνια περίπου πριν.

Το Gemini αποτελεί μια clamshell συσκευή με οθόνη 5.99 ιντσών, ανάλυσης 2160 x 1080p και αναλογίας 18:9 και QWERTY πληκτρολόγιο. Στο εσωτερικό του τρέχει ο δεκαπύρηνος MediaTek Helio X27 και συνοδεύεται από RAM στα 4GB και αποθηκευτικό χώρο στα 64GB. Ακόμη, διαθέτει Bluetooth 4.0 και ενεργοποίηση του Google Assistant με ένα πλήκτρο στο πλάι.

Η μπαταρία του έρχεται με χωρητικότητα 4.220mAh και έρχεται με δυνατότητα dual-boot σε Linux (εκτός από Android stock).

Διαθέτει δύο θύρες USB-C, ενώ υπάρχουν μοντέλα μόνο με Wi-Fi ή και με LTE. Το πάχος του είναι 15.1 χιλιοστά και το βάρος του 308 γραμμάρια.

Να σημειωθεί ότι το Gemini δεν έρχεται με εξωτερική οθόνη, οπότε όταν είναι κλειστό, οι χρήστες δεν μπορούν να δουν ποιος τους καλεί.

Planet Computers Gemini Psion, Planet Computers Gemini: Το Psion του 21ου αιώνα [CES 2018]

Το Gemini τρέχει καμπάνια στο Indiegogo, όπου η έκδοση με μόνο Wi-Fi κοστίζει 299 δολάρια και η έκδοση με 4G LTE 399 δολάρια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

Ειναι πολυ καλο που υπαρχουν προιοντα που απευθύνονται, εστω και στο 0,3% του συγκεκριμενου καταναλωτικου κοινου, οπως και τα Blackberry με φυσικο keyboard ή τα NOTE με πενακι. Ομως οι tech enthusiast δεν κανουν τεχνολογικα πισωγυρισματα.
Καπως ετσι ξεκινησε και η επανασταση απο τον Jobs, οπως διαβασα, οταν ενας φιλος του και υπαλληλος της MS, του εδειξε ενα working demo συσκευης με πενακι. Απλα γελασε και ειπε πως θα φτιαξει συσκευη με “10 πενακια”

giannogeorge

Σίγουρη επιτυχία! #not

Μανώλης

μιας και όλοι έχουν ή θέλουν να έχουν “έξυπνα” ρολόγια το πρόβλημα που δε βλέπεις ποιος σε καλεί λύνεται…

Προφανώς απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό… ποιο είναι αυτό;;; έλα μου ντε!!!! ίσως κάποιους που μιλάνε όλο το 24ωρο σε messengers ή απαντάνε σε emails και θέλουν κάτι που να χωράει σε μικρό τσαντάκι ή μεγάλη τσέπη…

Τα αξίζει τα λεφτά του;;; για μένα όχι!!!

Georgio

Εγώ πιστεύω ότι η εποχή του φυσικού πληκτρολογίου έχει περάσει.

panagiotis

Είχα κάποτε το ericsson MC218 ( αντίστοιχο του Psion 5 ) , Φανταστικό , τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με το φυσικό πληκτρολόγιο , ήταν πολύ βολικό.
Δεν ένιωθα πως μου έλειπε ο υπολογιστής , δούλευα ξεκούραστα, κατι που δεν μπορώ να κάνω με το iphone , ( σαφέστατα από τεχνολογικής πλευράς δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση ), αλλά επι της ουσίας το φυσικό πληκτρολόγια έδινε άλλο αέρα.

Μόλις κυκλοφορήσει θα το αγοράσω αναμφισβήτητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 15 Pro

iPhone 16 Pro: Αναμένεται να έχει γυαλιστερό πλαίσιο από τιτάνιο

Νέα φήμη θέλει το iPhone 16 Pro duo να διατηρεί το πλαίσιο από τιτάνιο που είδαμε στο iPhone 15 Pro και στο Pro Max, αλλά με ένα twist.

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.