Ποιες εφαρμογές social media “τρώνε” την περισσότερη μπαταρία

Facebook, Ποιες εφαρμογές social media “τρώνε” την περισσότερη μπαταρία

Facebook, Ποιες εφαρμογές social media “τρώνε” την περισσότερη μπαταρία

Κάποιες από τις εφαρμογές που έχουμε εγκατεστημένες στο κινητό μας τηλέφωνο καταναλώνουν πολύ περισσότερη μπαταρία από άλλες. Σύμφωνα με το thelist.com, όσο περισσότερα δικαιώματα χρειάζεται μια εφαρμογή για να λειτουργεί σωστά ή να μας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήστη, τόσο περισσότερη ισχύ μπαταρίας θα χρειαστεί.

Αυτές π.χ. που θέλουν άδεια χρήσης της κάμερας, των επαφών, της τοποθεσίας μας, ακόμη και του Wi-Fi “τρώνε” τη μπαταρία με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Τέτοιες είναι οι εφαρμογές social media. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το Facebook και το Instagram είναι αυτές οι εφαρμογές που καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία. Στη συνέχεια έρχονται το Snapchat, το Likke, το Twitter και το TikTok.

Άλλες εφαρμογές που καταναλώνουν πολλή μπαταρία είναι το WhatsApp, το Youtube, το Skype και το Zoom.

Επομένως, προκειμένου να εξοικονομήσουμε ενέργεια, θα πρέπει να κλείσουμε εντελώς τις παραπάνω εφαρμογές εάν δεν τις χρησιμοποιούμε και όχι απλά να τις ελαχιστοποιήσουμε και να τους επιτρέψουμε να εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Yannis

Παντα κανω οσο γινεται προσεκτικη χρηση.Το wifi το εχω κλειστο κ το ανοιγω ελαχιστα αν θελω κατι κ το κλεινω ξανα.Δουλευω τα δεδομενα.Οσο για τις παραπανω εφαρμογες προσωπικα διαθετω μονο τις skype,whatsapp,twitter..Κ απο αυτες την πρωτη εχω να την χρησιμοποιησω χρονια! απλα ειναι μεσα στο κινητο μου.Την δευτερη κ την τριτη τις χρησιμοποιω μετρια,Επισης τοποθεσιες ειναι κλειστες κ ανοιγω μονο αν το ζητησει η εφαρμογη κ ξανακλεινω μετα

SUPS 👨‍⚖️

Αυτες ειναι γνωστες απο το 2012….Το θεμα ειναι οτι ειναι ενεργοβορες και εχουν κακο optimization ειδικα στο android τοσα χρονια και δεν εχει γινει κατι…

Yannis

Σε αυτο θα συφωνησω μιας κ για ενα διαστημα δουλευα παραλληλα κ ενα αντροιντ κινητο.Απλα ειμαι χρονια στο ιος με τα καλα του κ τα κακα του οποτε κ ανεφερα αυτα που βλεπω στην δικια μου συσκευη:-)

Dem

εχω όλες οσες αναφέρει το άρθρο όντος σκίζουν την μπαταρια αλλά για κανέναν λόγο δεν θα μπω στο τριπακι να κλίνω wifi τοποθεσία κλπ (λιγα προβλήματα έχουμε στο κεφάλι μας να έχουμε και αλλο ένα να πιέζει την ψιχολογια)
το παν ειναι να βγάζει την μέρα το κινιτο… αν φτάσει στο σημείο να μην βγάζει με ενα 800 αγοράζεις μια αξιόλογη συσκυη οταν ερθει η ωρα και τέλος το παραμύθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.