Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης σε smartphone; [Poll]

Smartphone, Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης σε smartphone; [Poll]

Στο poll αυτού του Σαββατοκύριακου θέλουμε να μάθουμε ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης σε smartphone για εσάς. Κάθε χρόνο τα smartphone γίνονται όλο και μεγαλύτερα, με ελάχιστα μοντέλα κάτω από τις 6 ίντσες και ακόμα λιγότερα (αν υπάρχουν) κάτω από τις 5 ίντσες.

Το θέμα είναι ότι δε γνωρίζουμε αν όντως θέλουμε μεγαλύτερα smartphones ή απλά τα αγοράζουμε επειδή είναι μονόδρομος. Για παράδειγμα, το iPhone SE των 4,7 ιντσών ήταν ένα άκρως επιτυχημένο μοντέλο για την Apple, ενώ το ίδιο είδαμε και για το Pixel 3a των 5,6 ιντσών.

Από την άλλη δε μπορούμε να καταλάβουμε αν όντως ήταν επιτυχημένα λόγω τιμής ή λόγο μεγέθους οθόνης, καθώς αντίστοιχες ναυαρχίδες όπως το iPhone 12 mini και το Xperia 5 II δεν κατάφεραν να πείσουν το αγοραστικό κοινό.

Οπότε, η ερώτηση για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι: ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης σε smartphone για εσάς; Θέλετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη για να βλέπετε πιο πλούσιο το περιεχόμενο, ή μικρότερο για να μπορείτε να το χειρίζεστε εύκολα με το ένα χέρι; Απαντήστε στο poll και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

[poll id=”26″]

Σημειώσεις: Οι απαντήσεις εμφανίζονται με τυχαία σειρά. Μπορείτε να επιλέξετε μια μόνο απάντηση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Επειδή έχουν κάποιοι μανία με το μεγάλο μέγεθος θα έβαζα και μια επιλογή 13″ σαν control choice να τους ξεχωρίσουμε. Κάποτε αυτές τις συσκευές τις λέγαμε μπακατέλες. Είναι δυνατόν;

Λευτερης

Το ιδανικό είναι τα αναδιπλούμενα. Εξωτερική οθόνη για everyday tasks, και εσωτερική για περιεχόμενο βίντεο παιχνίδια κλπ. Compact συσκευή 2 σε 1. Βλέπε Galaxy Z Fold 2.

Ιωάννης jb

Γιατί τέτοιο άκυρο poll?
Άλλο μέγεθος 6 ίντσες σε ανάλογα 16/9
Άλλο μέγεθος 6 ίντσες σε αναλογία 18/9
Άλλο μέγεθος 6 ίντσες σε αναλογία 21/9
ΣΥΝ τις έξτρα αναλογίες οθόνης που συναντάει κανείς σε τόσα άκυρα smartphones όπως 19/9.. 19,5/9.. 20/9 κ 20,5/9

Κώστας Βλαχάκης

Δεν γινόταν να καλύψουμε κάθε συνδιασμό. Είναι ένα γενικό Poll το συγκεκριμένο Poll. Μην βασανίζεσαι, ψήφισε αν θέλεις μεγάλο ή μικρό και καλό Σαββατοκύριακο.

Παναγιώτης

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες εργαζομένων που τα μεγάλα κινητά είναι δύσκολα στην μεταφορά τους, κατά την διάρκεια της εργασίας, και αναγκάζονται σε τσαντάκια παρατσαντακια κτλ, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και η Ελλάδα έχει +/- 7 μήνες καλοκαίρι

JohnWave

Ψήφισα 6.1”- 6.4” αν και σκεφτόμουν και το 5.6”- 6.0”. Γενικά ως ιδανικό μέγεθος για τα δικά μου δάχτυλα και χρήση με το ένα χέρι θεωρώ τις 5.8”- 6.2”. Φυσικά μιλάμε πάντα για συσκευές με ελάχιστα bezels. Με βλέπω να μην πηγαίνω ποτέ σε συσκεύες “Plus”, “Pro”, “Ultra” μιας και αυτές βγαίνουν πλέον από τις 6.4” και πάνω δυστυχώς.

Last edited 3 years πριν by JohnWave
Γιάννης

Ψήφισα 6.5″ και πάνω , αν και θα ήθελα και άλλη επιλογή 6.8″ και πάνω ώστε να ψηφίσω αυτή. Γενικά τα κινητά κάτω από 6.5″ τα θεωρώ μικρά και τα κινητά κατω από 6″ αστεία.

George

Τι μου θύμησες τώρα…
Από την εποχή του android 2.2 που σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές ανεξαιρέτως έβγαζαν κινητά με μικρές οθόνες, ήμουν αυτός που πάντα αναζητούσα την μεγάλη οθόνη. Μου άρεσε να βλέπω φωτογραφίες, βίντεο και να διαβάζω σελίδες στο ίντερνετ πιο εύκολα και ευχάριστα. Οι εποχές άλλαξαν, και ακόμα και η Apple που επέμενε με σθένος στις μικρές οθόνες, τελικά πλέον φτιάχνει κινητά με μεγάλη οθόνη. Επική είχε μείνει η διαφήμισή της εκείνη την εποχή, που επέμενε στις μικρές οθόνες, καθώς όπως υποστήριζε στην διαφήμιση, η οθόνη των iPhone είναι έτσι σχεδιασμένη, σε κατάλληλο μέγεθος, έτσι ώστε να μπορεί ο ανθρώπινος αντίχειρας να φτάνει από την μία γωνία της οθόνης μέχρι την άλλη. Τα χρόνια πέρασαν, και ο ανθρώπινος αντίχειρας….μάκρυνε!! Όλοι πλέον οι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Apple, φτιάχνουν πλέον κινητά με μεγάλη οθόνη. Με βάση την παλιά αναλογία οθόνης, 18:9, ιδανικό μέγεθος για εμένα ήταν οι 5.5 ίντσες. Με βάση όμως την σημερινή αναλογία οθόνης, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα bezels έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, ένα μέγεθος οθόνης περίπου 6,5 ιντσών, δηλαδή ουσιαστικά το μέγεθος που έχουν πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των κινητών, είναι για εμένα το ιδανικό.

Dimitris

Καλησπέρα, είμαι χρόνια θαυμαστής Android, από εποχές HTC dream, galaxy 4,5,6 edge,7 8 9, ενδιάμεσα κάτι HTC one.
Πέρυσι έπεσε στα χέρια μου ένα iPhone 11 pro MAX, το λάτρεψα, 2ο iPhone που είχα στην ζωή μου ( το 1ο ήταν το 3gs). Φέτος πήγα σε αναβάθμιση και πήρα το 12 Μαξ προ… Όμως όλα άλλαξαν όταν αγόρασα το 12 mini, ίσως το καλύτερο κινητό που έχω αγοράσει ποτέ. Δεν το αλλάζω με τίποτα.
Μακάρι να συνεχίσει η Apple και να βγάλει και το επόμενο σε mini

Σπυρος

Αναδιπλουμενο 6,5 ιντσες σε λογικη τιμη

Βασίλης

Δεν με αποσχολεί ιδιαίτερα τι προτιμάει ο κόσμος, με στεναχωρεί όμως που δεν βγάζουν μικρά κινητά σε μέγεθος οι εταιρείες, με καλά χαρακτηριστικά. Το τελευταίο μου κινητό huawei P30 το διάλεξα με βάση το φυσικό μέγεθος σε συνδιασμό με τις δυνατότητες του και την τιμή φυσικά. Ηταν αν θυμάμαι σχεδόν μονόδρομος σαν επιλογή και ΔΕΝ το έχω συνηθίσει και ούτε πρόκειται γιατί ποτέ δεν θα μπορέσω να το χειριστώ άνετα χωρίς να φοβάμαι μην μου πέσει με το ένα χέρι.

ΥΓ.: Μην ξεχνάμε οτι βάζουμε και μια θήκη, ακόμα και σιλικονάτη που χρησιμοποιώ εγώ που μεγαλώνει και αυτή με την σειρά της το φυσικό της μέγεθος.

Last edited 3 years πριν by Βασίλης
SUPS 👨‍⚖️

Ο κυριοτερος λογος πιστευω οτι ειναι η μπαταρια.Δεν μπορουν να βγαλουν κινητο ευκολα στις 5.5 ιντσες με μεγαληςχωρητικοτητα μπαταριας για να αντεξει τις ενεργειακες απαιτησεις τ hardware και τ λογισμικου παρα το γεγονος οτι θα εχει μικροτερη επιφανεια οθονης.Ενας ακομη λογος ειναι το οικονομικο, καθως μικροτερο κινητο σε οθονη δεν θα μπορουσε να δικαιολογησει μια μεγαλη τιμη.Προσωπικα οι 6.1 ιντσες πιστευω προσωπικα οτι ειναι τελειο μεγεθος σε οσα κινητα εχω πιασει.Αρκετα μεγαλη οθονη και αρκετα ευκολος χειρισμος με το ενα χερι.Απο 6.3 και πανω ξεφευγει το πραγμα…

Νίκος

Το ιδανικό μέγεθος για smartphone για εμένα είναι 4-4,5 ίντσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured poll

Ποια νέα τεχνολογία περιμένετε περισσότερο να δείτε στα smartphones; [Poll]

Στο poll αυτού του Σαββατοκύριακου θέλουμε να μάθουμε ποια νέα τεχνολογία περιμένετε περισσότερο να δείτε στα smartphones.

Smartphones poll

Το ιδανικό μέγεθος οθόνης στα smartphone [Αποτελέσματα Poll]

Ρωτήσαμε τη μεγάλη κοινότητα τεχνολογίας του Techblog ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης σε smartphone και σας έχουμε τα αποτελέσματα.

Smartphones poll Samsung Galaxy S21 Samsung Galaxy S21 Plus

Λέτε “όχι” στα Galaxy S21 λόγω έλλειψης φορτιστή στο πακέτο αγοράς [Αποτελέσματα poll]

Ρωτήσαμε τη μεγάλη κοινότητα τεχνολογίας του Techblog κάποιο εκ των νέων smartphone της σειράς Galaxy S21 και αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Smartphones featured poll Samsung

Σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο από τα νέα Galaxy S21; [Poll]

Στο poll αυτού του Σαββατοκύριακου θέλουμε να μάθουμε αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο από τα νέα μοντέλα τη σειράς Galaxy S21 της Samsung.