Ποιο form-factor πιστεύετε ότι είναι το μέλλον των smartphones; [Poll]

, Ποιο form-factor πιστεύετε ότι είναι το μέλλον των smartphones; [Poll]

Εδώ και αρκετά χρόνια τα smartphones έχουνε γίνει αυτό που λέμε “στάσιμα”. Ναι, πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο που οι συσκευές μας είναι σχεδόν ολόκληρες οθόνη στο μπροστινό τους μέρος, με ένα μεγάλο camera bump από πίσω συνήθως, όμως εκτός από αυτό καμία συσκευή δεν έχει αλλάξει τον τρόπο που χειριζόμαστε ένα smartphone ή την εμφάνιση του εντελώς.

Πλέον όμως, οι κατασκευαστές φαίνεται να κοιτούν νέους τρόπους για να ανανεώσουν την αγορά, ειδικά μετά την έλευση των foldable οθονών. Αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν τρεις κατηγορίες foldable: με οθόνη που διπλώνει προς τα μέσα, όπως το Samsung Galaxy Z Fold 2, με οθόνη που διπλώνει προς τα έξω, όπως το Huawei Mate Xs, αλλά και τα clamshell, όπως τα Moto Razr και Galaxy Z Flip 2.

Πέραν των παραπάνω, βλέπουμε και δύο διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω στο ίδιο concept. Από τη μία η LG προσπαθεί να προσφέρει καλύτερη εμπειρία multitasking, προσφέροντας ένα κανονικό smartphone το οποίο μπορεί να δεχτεί αξεσουάρ με δεύτερη οθόνη, ενώ από την άλλη η Microsoft μας φέρνει ένα smartphone που έχει δύο οθόνες, με όλο το λειτουργικό του να είναι σχεδιασμένο γύρω από αυτή την εμπειρία.

Οπότε η ερώτηση της εβδομάδας είναι η εξής: ποιο form-factor πιστεύετε ότι είναι το μέλλον των smartphones; Θα γίνει η μετάβαση σε νέο form-factor ή η μορφή που έχουν τόσα χρόνια θα παραμείνει κυρίαρχη; Ψηφίστε στο παρακάτω poll και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

[poll id=”6″]

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Glorious

Το κλασσικό που με έχουμε συνηθίσει αλλά με pop up κάμερα (selfie).

kostas_falcon

αυτο το οποιο θα ειναι συρωμενο και θα ξανακρυβεται μεσα, οχι με ανοητα φορματ 4/3 που ειναι εντελως ακαταλληλα για multimedia περιεχομενο

dem

in brain inmplant (οταν ερθει η ωρα του)

I am

Το μόνο σίγουρο είναι πως ΔΕΝ θα είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει. Για πολύ απλούς και βασικούς λόγους.

thelos257

Πιστευω πως το μελλον γυρνει προς τα fold και σιγα σιγα ειμαι βεβαιος πως θελοντας και μην θα πατε ολοι σας στα fold και θα ρθουν και πιο φτηνα οικονομικα μοντελα ειτε λεγονται lite ειτε fun edition. 1000 ευρω.

Στάθης

Λείπει το “κανένα από τα παραπάνω” καθώς εγώ πχ πιστεύω πως στο μέλλον θα επικρατήσει το form factor που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί/ανακοινωθεί (έχοντας στην φαντασία μου αρκετά πράγματα αλλά σίγουρα οι εταιρείες έχουν ακόμα περισσότερα). Ποτέ για το μέλλον δεν σκέφτεσαι μόνο με όσα έχεις αυτή τη δεδομένη στιγμή.

jonjon

Galaxy to fold το μέλλον 🔮 είναι εδώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.