Πώς ενεργοποιώ το dark mode σε παλιό Android smartphone

Dark Mode in any Android

Με το Android 10 η Google εισήγαγε στο λειτουργικό της ένα system wide dark mode ή dark theme. Εξαιτίας αυτού του χαρακτηριστικού, όλα τα μενού και το UI αρκετών apps γίνεται σκούρο.

Το dark theme είναι διαθέσιμο μόνο στο Android 10 και σε όσες εφαρμογές διαθέτουν το δικό τους σκούρο θέμα. Στις παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού της Google πρέπει να γίνεται χρήση τρίτης εφαρμογής ή της λεγόμενης νυχτερινής λειτουργίας, η οποία είναι κρυμμένη στις “Επιλογές για προγραμματιστές”.

Χρήση της νυχτερινής λειτουργίας που υπάρχει στο Android 9 Pie

Η Google ξεκίνησε να πειραματίζεται με το dark mode στο Android 9 Pie, στο οποίο πρόσθεσε έναν διακόπτη που ενεργοποιεί την επονομαζόμενη “Νυχτερινή λειτουργία”. Στην ουσία, είναι μία πρώιμη έκδοση του dark theme που έχει το Android 10, και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

  • Το πρώτο βήμα είναι να ενεργοποιήσουμε τις “Επιλογές για προγραμματιστές”. Οδηγίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό τον οδηγό. Μετά, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις, πηγαίνουμε στο “Σύστημα” και διαλέγουμε τις “Επιλογές για προγραμματιστές”.

  • Βρίσκουμε τη “Νυχτερινή λειτουργία”, πατάμε πάνω και διαλέγουμε το “Πάντα ενεργή”.

Dark Mode in any Android

  • Αμέσως, όλο το UI θα γίνει σκούρο. Την ίδια στιγμή, όσες εφαρμογές υποστηρίζουν το dark mode θα γίνουν σκούρες.

Ενεργοποίηση dark mode στο Android 8 Oreo και παλαιότερο

Όπως είπαμε, η νυχτερινή λειτουργία είναι ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει μόνο στο Android 9 Pie. Σε Android 8 Oreo ή παλαιότερο πρέπει να εγκαταστήσουμε κάποια τρίτη εφαρμογή που ενεργοποιεί το dark theme.

  • Ένα πολύ καλό, αποτελεσματικό, και σταθερό app είναι το Dark Mode. Όταν το εγκαταστήσουμε, το τρέχουμε και πατάμε το “Night Mode”.

Dark Mode in any Android

  • Δυστυχώς, οι τρίτες εφαρμογές ενεργοποιούν το dark theme μόνο σε όσα app το υποστηρίζουν. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν κλειδώσει το dark mode του UI της συσκευής στη ROM τους και είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί μόνο μέσω εσωτερικών ρυθμίσεων. Οπότε, όλα τα μενού του smartphone παραμένουν ανοιχτόχρωμα, αλλά όσα app έχουν dark theme ενεργοποιείται αυτόματα.

Εσείς χρησιμοποιείται το dark theme;

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Πολύ κακό για το τίποτα. Ελάχιστη διαφορά στην μπαταρία (έχω S10 Plus με amoled) και αν το χρησιμοποιείς σε εξωτερικό χώρο κανεις μια τρύπα στο νερό εφόσον για να βλέπεις την οθόνη θες διπλάσια φωτεινότητα. Και αισθητικά δεν μου αρέσει να βλέπω μια μαυρίλα στη οθόνη. Είναι λίγο πιο ξεκούραστο το βράδυ αλλά προτιμώ το blue filter και τη φωτεινότητα στο μηδέν. Εκεί που το χρειάζομαι είναι όταν διαβάζω μεγάλο κείμενο στο internet και πολύ απλά αλλάζω σε reading mode.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

H Asus παρουσιάζει επίσημα το Zenfone 8 και το Zenfone 8 Flip

To Asus Zenfone 8 προσφέρει high end δυνατότητες, ενώ το Zenfones 8 Flip κεντρίζει το ενδιαφέρον με το σχεδιασμό της κάμερας.

Smartphones Huawei

Huawei P50: Νέα renders δείχνουν την κάμερα

Παραμένει μυστήριο το πότε θα παρουσιαστεί, αλλά εξακολουθούν να εμφανίζονται renders για το επερχόμενο Huawei P50.

Smartphones Android Android Smartphones featured

Realme 8 5G: Αναμένεται σύντομα στην ελληνική αγορά

Το Realme 8 5G έρχεται, φέρνοντας 5G επεξεργαστή νέας γενιάς και δυναμικό σχεδιασμό speed light μόλις 8,5 χιλιοστών.

Smartphones Poco Redmi K40 Xiaomi

Poco F3 GT: Η διεθνής εκδοχή του Redmi K40 Game Enhanced Edition επιβεβαιώνεται

Το Poco F3 GT θα είναι η διεθνής εκδοχή του Redmi K40 Game Enhanced Edition που κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Κίνα.