Πως να διορθώσετε το πρόβλημα “H εφαρμογή Google…. σταμάτησε”[How to]

, Πως να διορθώσετε το πρόβλημα “H εφαρμογή Google…. σταμάτησε”[How to]

Μπορεί ο κόσμος του Android για κάποιους να είναι παράδεισος, αφού επιτρέπει την πλήρη παραμετροποίηση όλων των παραμέτρων του σε επίπεδο εμφάνισης, όμως το να τρέπει ένα λειτουργικό ταυτόχρονα σε τόσες χιλιάδες διαφορετικές συσκευές και με διαφορετικά εξαρτήματα η κάθε μία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Ένα από αυτά είναι το γνωστό μήνυμα “H εφαρμογή Google ….σταμάτησε”, που συνήθως αφορά κάποια Google εφαρμογή όπως το Play Store ή το Gboard, ακόμα και το ίδιο το Google Search. Κάποιοι χρήστες πάνω στον πανικό τους κάνουν επαναφορά (reset) τις συσκευές τους, με την ελπίδα να τις επαναφέρουν, όμως ειδικά σε συσκευές με καθαρό Android ή με μόνη μέθοδο εισαγωγής το GBoard, μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, οπότε αρχικά:

Μην κάνετε σε καμία περίπτωση επαναφορά αν σας βγει το εν λόγω μήνυμα

Πάμε να δούμε όμως πως θα λύσουμε το εν λόγω πρόβλημα: αρχικά θα πρέπει να εντοπίσουμε την πηγή του προβλήματος και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στη λύση. Για παράδειγμα, αν η συσκευή γράφει “Η εφαρμογή Υπηρεσίες Google Play σταμάτησε” τότε ξέρουμε σίγουρα ποια εφαρμογή φταίει. Όμως, μπορεί να γράφει το παραπάνω και επιπλέον μία ή περισσότερες εφαρμογές, οπότε πρέπει να εφαρμόσουμε την παρακάτω λύση για όλες τις εφαρμογές.

Πάμε να δούμε ένα παράδειγμα troubleshooting στην περίπτωση που μας βγάλει ότι το πρόβλημα είναι η εφαρμογή Υπηρεσίες Google Play Store:

  • Πάμε στις ρυθμίσεις
  • Επιλέγουμε τις εφαρμογές
  • Επιλέγουμε την εφαρμογή “Υπηρεσίες Google Play
  • Πάμε τέρμα κάτω και βλέπουμε την έκδοση που φοράει αυτή τη στιγμή η συσκευή μας
  • , Πως να διορθώσετε το πρόβλημα “H εφαρμογή Google…. σταμάτησε”[How to]

  • Σε PC ή στο κινητό κάνουμε αναζήτηση την εφαρμογή στα αγγλικά, την έκδοση και στο τέλος τη λέξη “apk”. Στο παράδειγμα μας είναι η έκδοση “20.30.19 (120400-326531024)” της εφαρμογής “Υπηρεσίες Google Play”, οπότε η αναζήτηση θα είναι: Google Play Services 20.30.19 (120400-326531024) apk
  • Μπαίνουμε στο πρώτο link της ιστοσελίδας APKMirror (και μόνο σε αυτή την ιστοσελίδα) και κατεβάζουμε το αρχείο .apk
  • , Πως να διορθώσετε το πρόβλημα “H εφαρμογή Google…. σταμάτησε”[How to]

  • Αφού το κατεβάσουμε, είτε το κάνουμε απευθείας εγκατάσταση από το κινητό μας είτε το μεταφέρουμε στο κινητό μας μέσω USB (αν το έχουμε κατεβάσει από το PC), πάμε στην εκάστοτε εφαρμογή “Διαχείρισης Αρχείων” που έχει ο κάθε κατασκευαστής (μπορεί να τη βρείτε ως “Αρχεία”, “File Manager” ή “File Explorer”), βρίσκουμε το αρχείο .apk και το κάνουμε εγκατάσταση.
  • Αυτό ήταν. Το παραπάνω σφάλμα βγαίνει γιατί συχνά δε γίνεται σωστή εγκατάσταση μίας εφαρμογής core στο σύστημα, οπότε το σύστημα συνέχεια θα σας ειδοποιεί. Αν σας το βγάζει για πάνω από μία εφαρμογές, τότε κάντε το ίδιο για όσες εφαρμογές σας το εμφανίζει. Επίσης, αν συνεχίζει να το βγάζει όπως στην παραπάνω περίπτωση, τότε κάντε το ίδιο και με την εφαρμογή “Play Store”.

    Η παραπάνω μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες συσκευές προσωπικά από εμένα και έχει 100% επιτυχία σε αντίστοιχα προβλήματα. Αν σας βοήθησε το παραπάνω “How To”, γράψτε μας ένα σχόλιο ή δώστε μας ιδέες για μελλοντικές λύσεις που θα θέλατε να δείτε.

    Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    Παρακολουθήστε τα σχόλια
    Να ειδοποιηθώ όταν
    guest

    11 Σχόλια
    παλαιότερο
    νεώτερο
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kosmas

    Νομίζω για λόγους ασφαλείας και δικαιωμάτων όπως και για τις συσκευές Huawei το να παίρνεις τις εφαρμογές αυτές από το apkmirror είναι παράνομο.

    Enki

    Ασχετο το αρθρο..δν χρειαζεται καμια εγκατασταση ποσο μαλλον service.πηγαινουμε και κανουμε εκκαθαριση δεδομενων της εφαρμογης απο τις ρυθμισεις

    merci

    Ασχετο και επικινδυνο guyz

    george

    Εμένα πάντως η εκκαθάριση cache και δεδομένων δεν έκανε τίποτα. Μιλάμε για μηνύματα κατά ριπάς, δεν μπορούσα να πατήσω εικονίδια στην οθόνη. Ακόμα και τις οδηγίες με το ζόρι τις ακολούθησα, αλλά τώρα είναι οκ. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω για το θέμα της ασφάλειας βλέποντας τα υπόλοιπα σχόλια.
    Ευχαριστώ,

    Τεο

    Mi a3 κάνει επανεκκίνησης χρονικά από μόνο του

    Kostaskosto

    Πως διορθώνετε το πρόβλημα; Αλλάζετε το κινητό σας σε iPhone και το πρόβλημα σταματάει!

    Βαλάντης

    Μου το κάνει συχνά στο τάμπλετ μου.

    ilias

    Το να βάζουμε εφαρμογές από τρίτο site είναι ότι χειρότερο για την ασφάλεια

    Eri koutsomitrou

    Ξεσυνδεθηκε ΤΟ Google.ben epanerxete.to meil.

    Kos.kalos@gmail.com

    Αφού ξόδεψα καμμια 15αρια ώρες ψάχνοντας, διαβάζοντας, ρυθμίσεις, επιβολή διακοπής και δεν συμμαζευετε, έπεσα πάνω στο άρθρο σου και σε 10 λεπτά λύθηκε το πρόβλημα “η υπηρεσία Google play διακόπτεται διαρκώς”.
    Το μόνο που στο Apkmirror.com στο πρώτο αρχείο μου έδινε “Multiple signatutes…. mismatched… κλπ” κατέβασα το επόμενο που συμφωνούσε με την έκδοση μου και… ω του θαύματος.!!!! όλα καλά.
    Πολλά ευχαριστώ!!!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

    Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

    Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

    Gear Apple Apple Pencil featured

    «Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

    Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

    Smartphones featured Google Google Pixel

    Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

    Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

    Software Android Google

    Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

    Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.