Πώς να ενεργοποιήσεις την ένδειξη ποσοστού μπαταρίας στο iOS 16

ios 16, Πώς να ενεργοποιήσεις την ένδειξη ποσοστού μπαταρίας στο iOS 16

Οι λειτουργίες και νέες δυνατότητες που φέρνει το iOS 16 είναι πολλές, αλλά επαναφέρει και κάτι αγαπημένο: την ένδειξη ποσοστού μπαταρίας.

Για να εμφανίσετε την ένδειξη στο iOS 16 θα πρέπει να μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και να επιλέξετε την “Μπαταρία”. Εάν διαθέτετε κατάλληλο iPhone, θα δείτε μια νέα εναλλαγή πάνω από τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που ονομάζεται “Ποσοστό μπαταρίας”. Το ενεργοποιείτε και το το ποσοστό της μπαταρίας σας θα εμφανίζεται στο εικονίδιο της μπαταρίας στην επάνω δεξιά γωνία του iPhone σας.

Τα τυπικά χρωματικά εφέ του εικονιδίου της μπαταρίας παραμένουν τα ίδια και μετά την ενεργοποίηση της ένδειξης ποσοστού μπαταρίας. Εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, το εικονίδιο γίνεται κίτρινο και εάν η μπαταρία πέσει κάτω από το 20%, τότε το εικονίδιο γίνεται κόκκινο.

ios 16, Πώς να ενεργοποιήσεις την ένδειξη ποσοστού μπαταρίας στο iOS 16

Δυστυχώς, η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη σε όλα τα iPhone που παίρνουν το iOS 16 αλλά σε ορισμένα υποστηριζόμενα μοντέλα. Στον ιστότοπο υποστήριξής της, η Apple δήλωσε ότι τα iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini και iPhone 13 mini δεν θα έχουν τη δυνατότητα. Και δεν έδωσε και καμία εξήγηση για το γιατί συμβαίνει αυτό.

Μια εναλλακτική για όσους έχουν αυτά τα μοντέλα είναι να ενεργοποιήσουν ένα widget μπαταρίας που να δείχνει το ποσοστό της μπαταρίας στην οθόνη κλειδώματος και στην αρχική οθόνη.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.