Πως να συνδέσετε το smartphone σας με την τηλεόραση

, Πως να συνδέσετε το smartphone σας με την τηλεόραση

Τα smartphone εν έτει 2019 είναι ίσως η δημοφιλέστερη πλατφόρμα. Παρόλο που έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας υπάρχει ένα τεχνολογικό προϊόν το οποίο δεν έχει βγει από την ζωή των ανθρώπων, και αυτό δεν είναι άλλο από την τηλεόραση. Πώς όμως μπορεί κάποιος να συνδέσει το smartphone του με την τηλεόραση του; Σε αυτό το άρθρο θα δούμε δύο εύκολους τρόπους σύνδεσης του κινητού τηλεφώνου με την τηλεόραση.

Σύνδεση smartphone με την τηλεόραση με χρήση καλωδίου

Τα περισσότερα smartphone αν όχι όλα που κυκλοφόρησαν το 2019 διαθέτουν θύρα USB-C, μέσω της οποίας γίνεται η φόρτιση της μπαταρίας και η μεταφορά δεδομένων. Με την χρήση λοιπόν ενός καλωδίου USB-C to HDMI μπορείτε να συνδέσετε την μία άκρη στο κινητό και την άλλη στην τηλεόραση και αμέσως θα μπορέσετε να προβάλετε την οθόνη του κινητού σας στην τηλεόραση. Ίσως, χρειαστεί να δώσετε άδεια στην τηλεόραση για να προβάλει την οθόνη του smartphone. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω ενός pop-up παραθύρου στην οθόνη του τηλεφώνου που πιθανόν θα πατήσετε “Αποδοχή” ή κάτι παρόμοιο.

Όσοι όμως έχετε κάποιο παλαιότερο smartphone μην αγχώνεστε γιατί η προβολή της οθόνης του smartphone στην τηλεόραση μπορεί να γίνει και με την χρήση ενός καλωδίου microUSB to HDMI.

Αυτός ο τρόπος θα βοηθήσει όσους δεν έχουν μία smart TV η οποία δεν μπορεί να συνδεθεί με το διαδίκτυο.

Σύνδεση smartphone με την τηλεόραση ασύρματα

Αυτή η λειτουργία απαιτεί η τηλεόραση να είναι smart. Οι περισσότεροι κατασκευαστές smartphone παρέχουν στους χρήστες τις δικές τους λειτουργίες ή εφαρμογές για screen mirroring μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η προβολή της οθόνης του smartphone στην τηλεόραση. Η Samsung για παράδειγμα παρέχει την λειτουργία Smart View, ενώ από ένα Xiaomi κινητό θα χρειαστείτε και την εφαρμογή Mi Home. Μέσω αυτών των λειτουργιών απλά θα χρειαστεί να συνδέσετε κινητό και τηλεόραση στο ίδιο δίκτυο και έπειτα απλά θα πρέπει να επιλέξετε την τηλεόραση σας, από την λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές.

Όσοι έχετε κάποιο άλλο smartphone που δεν έχει την κατάλληλη λειτουργία ή εφαρμογή ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  • Πηγαίντε στις Ρυθμίσεις του smartphone και έπειτα στην καρτέλα “Συνδέσεις”. Εκεί θα βρείτε την λειτουργία Wireless Display την οποία πρέπει να ενεργοποιήσετε.
  • Επιλέξτε την τηλεόραση σας από την λίστα των διαθέσιμων συσκευών.
  • Τέλος, ακολουθήστε τις οδηγίες που θα εμφανιστούν για να ολοκληρώσετε την διαδικασία.

Σημείωση: Αν η λειτουργία Wireless Display δεν υπάρχει εκεί κάντε μία αναζήτηση ενώ βρίσκεστε στις Ρυθμίσεις για να την βρείτε εύκολα χωρίς να χρειαστεί να αναζητήσετε σε κάθε καρτέλα των Ρυθμίσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι, το smartphone και η τηλεόραση θα χρειαστεί να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο ασύρματο δίκτυο ενώ από την τηλεόραση ίσως χρειαστεί να εργοποιήσετε τη λειτουργία Wireless Display.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πανος

Στην αρχή η σύνδεση μέσω καλωδίου και εξόδου hdmi είναι για πολλή λίγες και ακριβές συσκευές όλοι η μεσαία κατηγορία και κάτω δεν έχει αυτή την λειτουργεια επομένως το 90% δεν θα παίξει μέσω mhl usb c απλά το λέω γιατί αγοράζω μοντέλα που έχουν αυτή την λειτουργία όπως s8-s9 η p20- p30 που λειτουργεί σαν υπολογιστής το κινητό και όχι μόνο να δεις οθόνη του κινητού

Greg

Όταν το Nokia N96 πίσω στο μακρινό 2008′ είχε μέσα στην συσκευασία καλώδιο για να συνδέεις το κινητό με την TV οι περισσότερες εταιρίες που σήμερα σου ζητάνε 1.000€ για τα κινητά τους τότε δεν ήξεραν ούτε πως να κάνουν βιντεοκλήσεις, δυστυχώς ακολούθησε η πώληση στην Microsoft με το ακατάλληλο για κινητά λογισμικό της και μετά ακολούθησε ακόμα ένα μεγάλο λάθος, η αγορά της από την HMD γεγονός που μετέτρεψε την Nokia σε Turbox της Φιλανδίας.

Vagelis

Η λύση λέγεται Chromecast , ούτε καλώδια ούτε smart TVs… απλά και ξαστερα!

Nikos

Έχω πάρει αυτό που λες “το Chromecast” αλλά το κινητό μου δεν έχει screen mirroring… υπάρχει άλλος τρόπος σύνδεσης; γνωρίζετε κάτι;το κινητό μου είναι Alcatel b1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.