Πόσα χρήματα διαθέτετε για αγορά νέου smartphone; [Poll]

smartphone, Πόσα χρήματα διαθέτετε για αγορά νέου smartphone; [Poll]

Η ερώτηση αυτού του Σαββατοκύριακου είναι πόσα χρήματα διαθέτετε για αγορά νέου smartphone, καθώς είναι βασικός παράγοντας η τιμή. Πριν λίγα χρόνια η αγορά των smartphone ήταν αρκετά πιο περίπλοκη από ότι είναι σήμερα. Τότε ήξερες ότι ένα συγκεκριμένο budget θα σου δώσει και συγκεκριμένη εμπειρία χρήσης, κάτι που ειδικά στο χώρο των Android σήμαινε “κακή εμπειρία” σε χαμηλό budget, εκτός από την εποχή που ακόμα τα Windows Phone 8 μπορούσαν να προσφέρουν αξιοπρεπέστατη εμπειρία με λίγα χρήματα (όπως το Lumia 520).

Τα χρόνια όμως άλλαξαν, τόσο το Android όσο και το iOS εξελίχθηκαν και πλέον ο αγοραστείς έχει τίμιες επιλογές σε κάθε κατηγορία τιμής. Αν γνωρίζει ο καταναλωτής τι ανάγκες έχει, μπορεί να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και με ένα αρκετά οικονομικό smartphone, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό σε ναυαρχίδες για όλα τα extra που έτσι κι αλλιώς δε θέλει να χρησιμοποιήσει.

Από την άλλη, μπορεί να αγοράσει ναυαρχίδες για να έχει το απόλυτο smartphone της κάθε χρονιάς, ή της κάθε εταιρείας, ειδικά αν αυτό που ψάχνει είναι οι όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις σε κάμερα, επεξεργαστή και οθόνη.

Η ερώτηση αυτής της εβδομάδας λοιπόν είναι: Πόσα χρήματα διαθέτετε εσείς για αγορά νέου smartphone; Θέλετε να έχετε πάντα το “απόλυτο” ή θέλετε να δώσετε ακριβώς όσα χρειάζεστε; Ψηφίστε στο παρακάτω poll και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

[poll id=”11″]

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Εγώ αγοράζω μεταχειρισμένες συσκευές (παλιές ναυαρχίδες) στα 100-150€ γιατί πάρα πολλές καινούργιες συσκευές midrange είναι αίσχος και οι μισές έχουν χάλια κάμερα (μέχρι και το Nokia N95 που είναι του 2007 καλύτερες βγάζει)

Last edited 3 years πριν by KnightRider
Άγγελος

Δυστυχώς έχεις μεγάλο δίκιο σε αυτό. Επειδή έχουν φτάσει σε πολύ καλό σημείο με το software της κάμερας δε νοιάζονται στο να βάλουν μια αρκετά ποιοτική κάμερα. Αλλά η διαφορά ειναι εμφανής.

KnightRider

Και στο software με την κάμερα δεν είναι κι ότι καλύτερο γιατί αρκετές συσκευές έχουν άθλιο processing/αλγόριθμο στον τρόπο αποθήκευσης jpg και χωρίς να έχουν πολλές ρυθμίσεις κι ούτε παρέχουν αποθήκευση σε RAW – θα πρέπει δηλ να παιδεύεσαι στο να κατεβάζεις εφαρμογές για κάμερα πχ gcam,open camera,snap camera ώστε να πάρεις το σωστό αποτέλεσμα και στο να έχεις τον έλεγχο της κάμερας (Camera2 API) ISO/Shutter Speed/Manual Focus με δυνατότητα RAW.

Aggelos

Μια χαρά κάμερες έχουν τα midrange τηλέφωνα , πχ εγώ έχω το Poco X3 και είναι άψογο σε όλους τους τομείς.
Πιο πριν είχα το Samsung S9 ενημερωτικά και το Poco είναι καλυτερο σε όλα. Οπότε καλό είναι να μην παραπληροφορείς τον κόσμο γράφοντας πράγματα που δεν ισχύουν.

George

Διαθέτω πάντα ένα ποσό μεταξύ 200 με 300 ευρώ για αγορά καινούργιου κινητού, διότι, πλέον, με αυτά τα χρήματα αγοράζεις εξαιρετική mid-range συσκευή, όπως το Realme X2, που έχω αγοράσει, με Super Amoled οθόνη, τον καλύτερο Snapdragon επεξεργαστή στην mid range κατηγορία, εξαιρετική αυτονομία μπαταρίας, και εξαιρετική κάμερα, που πλέον βγάζει και απίστευτες νυχτερινές φωτογραφίες, χάρη στην Gcam. Ακόμα και… αστροφωτογράφιση! Εναλλακτική λύση, θα έπαιρνα με τα ίδια χρήματα το Xiaomi Redmi Note 9 pro. Προτίμησα όμως το Realme γιατί έχει επιπλέον την super amoled οθόνη, και το είχα βρει στην ίδια τιμή. Γενικά και από φίλους μου που έχουν διάφορες παλαιότερες ” ναυαρχίδες”, όπως το Samsung Galaxy S9 plus, συγκρίνοντάς το με το δικό μου, δεν υπολείπεται πουθενά, πέρα από τον στερεοφωνικό ήχο και την αδιαβροχοποίηση που το δικό μου δεν έχει. Αντιθέτως παρόλο την χαμηλότερη τιμή, το δικό μου υπερτερεί ξεκάθαρα σε διάρκεια μπαταρίας και σε φωτογραφική μηχανή θα έλεγα ότι είναι περίπου ισοδύναμα την μέρα, και το δικό μου να υπερτερεί σε εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό με την χρήση της Gcam. Δεν βρίσκω λοιπόν κανένα λόγο να δώσω π.χ 100% περισσότερα χρήματα, για να αποκτήσω ένα προϊόν που θα είναι π.χ 25% καλύτερο.

Last edited 3 years πριν by George
Θάνος

το πρώτο φθηνό κινητό μου ήταν της εταιρίας tp link ήταν πολύ αξιόπιστο για τα χρήματα του (80€ ) δυνατή μπαταρία πολύ καλό στην φωτογραφία βίντεο δυνατό ηχείο αν δεν μου έσπαγε δεν θα το άλλαζα αυτή την στιγμή έχω cubot x19 (114 €) το συγκεκριμένο προσωπική μου άποψη θα μπορούσε να έχει πιο δυνατός ηχειο σε γενικές γραμμές όμως είναι αξιοπιστο

Dimitris L.A

Συνηθως στελνω την παλια πισω και παιρνω φθηνοτερα την καινουργια. Φετος εστειλα πισω το galaxy s20 και πηρα το note 20 ultra με 450 κατοσταρικα

Dimitris L.A

Για τους δυσπιστους!

dem

αδιάφορη η τημη αρκει να μου προσφέρει αυτο που θελω Out of the box και να μην καταστρέφετε με updates μέσα σε δυο χρόνια που το κρατάω
με λιγα λογια θέλω να εχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην χρειαστεί να ασχοληθώ με την συσκευη (να ειναι δλδ ένα εργαλείο που λειτουργεί καθώς πρέπει όταν πρέπει χωρίς να χρειάζεται να το νταντεύω)

και της παλιες συσκευες της χαριζω εκει που της χρειαζονται περρισοτερο πχ φετος χαρισα το mate 20 pro και το iphone x

Last edited 3 years πριν by dem
Δημητρης

Μεχρι πριν 5 χρονια, οτιδηποτε κατω απο 300 ηταν σαβουρα. Πλεον θεωρω οτιδηποτε πανω απο 200 πλεονασμο ή περιττη πολυτελεια για τη δικη μου χρηση, που δε νομιζω οτι διαφερει και πολυ απο τη χρηση που κανει το 90% του κοσμου

Ευάγγελος

Σε αυτή την τιμή 200€ με 300€ βρίσκεις ένα πάρα πολύ καλό και αξιόλογο κινητό

Nefeli

Δεν μου περισσεύουν για να αγοράζω φθηνά προϊόντα, κάνω λίγη υπομονή και μαζεύω κάτι παραπάνω για να το χαρώ και να πιάσει τόπο
όταν μάλιστα είναι και υψηλής τεχνολογίας και γίνεται καθημερινη προέκταση του χεριού,δεν έχει σημασία πόσα δίνεις φτάνει να αξίζει μέχρι και το τελευταίο cents.Μπορεί να δώσεις 200€ και να αξίζει μέχρι τελευταία δεκάρα και να δώσεις 1000€ και να κρατάς στα χέρια πλαστικό κινητό!. Πόσες φορές είπαμε” δεν έδινα ρε γαμωτο κάτι παραπάνω εκεί βρήκα να τσιγκουνευτω!”Ποιός θυμάται μετά από μήνες τα 50,100 ,150€ παραπάνω που έδωσε όταν απολαμβάνει αυτό που πραγματικά ήθελε;Το δικό μου ταβάνι σε Android είναι 500 με γενναία έκπτωση από 600-700.Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να βγει ελλατωματικο όχι πόσα θα πληρώσω γιατί όταν και αν βρεις το δίκιο σου έχεις χάσει ψυχολογικά ήδη 5 χρόνια απ’την ζωή σου λόγω after sale.

Πανος

Πήρα δωρεάν το galαχy s7 με επιδότηση το 2016.Ειχα οικογενειακό με 3 συνδεσεις.Εχει άψογη κάμερα ακόμα με ois κ 4κ video απιστευτο.Eιχε τότε 770 ευρώ.Πλεον έχω επιδότηση 600 για νέο κινητο. Κανω υπομονή να βγει black friday το s20 κ το τσίμπησα

Last edited 3 years πριν by Πανος
Πιλότος

S20 FE στα 383€ αρκετά καλή αγορά πριν μια βδομάδα.. Αν και θα μπορούσα ίσως να πάω στο ποκο 2.. Ευχαριστημένος μέχρι τώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.