Πόσο γρήγορα φορτίζουν τα νέα Galaxy Note 10 και Note 10+;

Galaxy Note 10 φόρτιση, Πόσο γρήγορα φορτίζουν τα νέα Galaxy Note 10 και Note 10+;

Η οικογένεια των Galaxy Note 10 της Samsung ενσωματώνει ενσύρματη ταχύτητα φόρτισης που ξεκινάει από τα 25W. Στην περίπτωση της Note 10+ έκδοσης όμως ο Νοτιοκορεάτικος κολοσσός αποφάσισε να φέρει ταχύτητα φόρτισης των 45W με την αγορά ξεχωριστού φορτιστή. Πριν μερικές ημέρες το Gadget Portal έριξε στην μάχη μερικά high-end smartphone με σκοπό να δει πιο από όλα θα φτάσει πρώτο στο 100%.

Το Note 10 με ταχύτητα φόρτισης 25W κατάφερε να τερματίσει πρώτο ξεπερνώντας μέχρι και την Wrap Charge τεχνολογία του OnePlus 7 Pro.

Galaxy Note 10 φόρτιση, Πόσο γρήγορα φορτίζουν τα νέα Galaxy Note 10 και Note 10+;

Σήμερα, ο γνωστός leakster, Ice Universe, αποκάλυψε μία φωτογραφία η οποία συγκρίνει όλα τα Note 10 και κάθε ταχύτητα φόρτισης. Να υπενθυμίσουμε ότι το απλό Note 10 έχει μπαταρία χωρητικότητας 3.500mAh ενώ η Note 10+ έκδοση έχει μπαταρία χωρητικότητας 4.300mAh.

Τα Galaxy Note 10 και Note 10+ με ταχύτητα φόρτισης 25W και Note 10+ με ταχύτητα φόρτισης 45W ξεκίνησαν από το 0%. Διαφορά στην ταχύτητα φόρτισης παρατηρείται ακόμη και στα δύο πρώτα μοντέλα τα οποία χρησιμοποιούν 25W φορτιστή. Πιο συγκεκριμένα σε μόλις 5 λεπτά το απλό Note 10 φτάνει στο 9% ενώ η Plus έκδοση ξεπέρασε το 10%. Στον ίδιο χρόνο το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε 45W φορτιστή έφτασε στο 14%.

Όσο περνάει όμως η ώρα η διαφορά της μπαταρίας μεταξύ των τριών τηλεφώνων είναι πιο μεγάλη. Στην μισή ώρα το απλό Note 10 βρίσκεται στο 47% με την 25W Plus έκδοση να βρίσκεται μπροστά κατά 20%. Η φόρτιση των 45W σε μόλις 30 λεπτά έχει καταφέρει να φορτίσει σχεδόν τα 3/4 της μπαταρίας.

Παρά την μικρότερη μπαταρία το απλό Note 10 φόρτισε πλήρως σε 1 ώρα και 30 λεπτά. Το Note 10+ με τον 25W φορτιστή τερμάτισε δεύτερο με χρόνο φόρτισης 1 ώρα και 1 λεπτό ενώ η 45W φόρτιση κατάφερε να γεμίσει πλήρως την 4.300mAh μπαταρία σε μόλις 56 λεπτά.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Κώστα ξέρουμε πρότυπο γρήγορης φόρτισης; Να φανταστώ ότι είναι power delivery;

Παναγιώτης

Δεν αξίζει τότε να πάρεις τον έξτρα φορτιστή για να γλυτώνεις 5 λεπτά μόνο.

spirios

Και στα 50λεπτα δηλαδη ειναι και τα δυο στο 94%… Μμμαλιστα

KostasB

Κάτι δεν πάει καλά με τον πίνακα.
Δεν είναι δυνατόν το πρώτο που έχει μικρότερη μπαταρία και τον ίδιο φορτιστή με το δεύτερο να τελειώνει πολύ πιο μετά την φόρτιση.
Και επίσης δεν είναι δυνατόν να έχουν τόσο μικρή διαφορά τα 45w με τα 25w. Τα 45w έπρεπε να τελειώσουν αρκετά πιο γρήγορα την φόρτιση.
Άρα, ή τα νούμερα του πίνακα είναι μούφα ή τα watt που αναφέρουν οι φορτιστές δεν είναι τα πραγματικά. Ή, να βάλω και ένα τρίτο ενδεχόμενο, η διαχείριση με λογισμικό στα κινητά να περιορίζει με διαφορετικό τρόπο την κατανομή των watt κατά την διάρκεια της φόρτισης. Γιατί σίγουρα δεν φορτίζουν σε όλη την διάρκεια με το μέγιστο δυνατό καθώς είναι και επικίνδυνο για την μπαταρία.

Νικ

Απαντησες μόνος σου… Δεν δίνει 9000 ma όπως θα μπορούσε θεωρητικά ο 45αρης εκτός από λιγα λεπτά γιατί η μπαταρία θα ανεβάσει τρελή θερμοκρασία. Οπότε όταν έχεις 5000ma που δίνει ο 25αρης πολύ περισσότερο μπορεί το κινητό να τραβάει το maximum που και πάλι είναι πολύ για μόνιμα.
Αλλά σε ένα αιφόν με 5w φορτιστή που έχει μέσα τραβάει μολις 1000 αν βάλεις τον γρήγορο στα 18 η διαφορά είναι χαοτική γιατί μπορεί να τραβάει 3500ma για πολύ ώρα.

Kostas

Το op 7 pro εσκεμμένα καθυστερεί την φόρτιση μετα απο ενα ποσοστο μπαταριας,για αυτο και στο 7t pro παρόλο που εχει ιδιο φορτιστή η μπαταρια φορτιζει ποιο γρηγορα,δινει τα ίδια mha μεχρι το τελος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Samsung Samsung Galaxy Note 10

Samsung Galaxy S10: Αποκτά το One UI 4 beta που βασίζεται σε Android 12

Η Samsung συγκεντρώνει δοκιμαστές One UI 4 beta για τα Galaxy S10, Galaxy S10 5G, Galaxy S10e και Galaxy S10+ στη Νότια Κορέα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα beta μέσω της εφαρμογής Samsung Members.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Η σειρά Samsung Galaxy Note10 αποκτά One UI 4 beta

Με βάση τον οδικό χάρτη ενημέρωσης λογισμικού της Samsung που διέρρευσε, τα Note 10 και Note 10+ θα λάβουν τη σταθερή τους ενημέρωση OneUI 4 κάποια στιγμή τον Ιανουάριο.

Software Android 11 Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Note 10 series: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 11

Η Samsung ξεκίνησε τη σταδιακή αναβάθμιση σε Android 11 για τα Galaxy Note 10 και Note 10+ στις αγορές της Ευρώπης.

Software featured Galaxy S10 Samsung

Αυτά είναι όλα τα Samsung που θα λάβουν Android 11 αναβάθμιση [Ευρώπη]

Η Samsung έδωσε το χρονοδιάγραμμα του πότε θα λάβουν όλα τα tablet και smartphone της εταιρείας τη νέα αναβάθμιση Android 11 στην Ευρώπη.