Project Ara: Η Google αφήνει πίσω το αρθρωτό smartphone;

Το Nexus brand φαίνεται πως δεν είναι το μόνο που σκοπεύει να αφήσει πίσω της η Google. Οι πληροφορίες τη θέλουν να έχει σταματήσει να εργάζεται πάνω στο πολλά υποσχόμενο Project Ara, το οποίο θα έδινε απόλυτη ελευθερία επιλογών στους χρήστες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters και Recode, η Google έχει σταματήσει το Project Ara και σκέφτεται να δώσει την άδεια για την χρήση της τεχνολογίας σε τρίτους συνεργάτες, αλλά η ίδια δεν θα κυκλοφορήσει δικό της αρθρωτό smartphone. Η απόφαση λέγεται ότι ελήφθη στο πλαίσιο των προσπαθειών να δημιουργηθεί ένα ενοποιημένο τμήμα hardware, υπό τον πρώην πρόεδρο της Motorola, Rick Osterloh.

Το Project Ara ανακοινώθηκε από την Motorola περίπου πριν από τρία χρόνια. Αρχικά αναπτύχθηκε από το τμήμα Advanced Technology and Projects group, το οποίο και κράτησε η Google μετά την πώληση της Motorola Mobility στο Lenovo. Η βασική ιδέα του Project Ara είναι ο χρήστης να μπορεί να αλλάξει όποιο κομμάτι θέλει στο κινητό του, από την μπαταρία, την κάμερα, μέχρι τον επεξεργαστή και τη μνήμη RAM.

Από την ανακοίνωσή του, ήταν πολλοί εκείνοι που είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το πόσο εύκολα θα μπορούσε το Project Ara να βγει στην αγορά. Η Google έχει προχωρήσει σε αρκετές αναβολές, ενώ στο Google I/O τον Μάιο ανακοίνωσε τους συνεργάτες που θα συμμετάσχουν στη δημιουργία του hardware. Το φθινόπωρο είχε υποσχεθεί ότι θα έρθει developer έκδοση του Project Ara.

Οι πηγές λένε ότι στις 4 Οκτωβρίου θα ανακοινώσει τα Pixel και Pixel XL smartphones και ότι ακυρώθηκε το Project Ara phone, τουλάχιστον από την ίδια, γιατί όπως είπαμε πιο πάνω δεν αποκλείεται να αναλάβουν συνεργάτες της Google.

project ara stopped, Project Ara: Η Google αφήνει πίσω το αρθρωτό smartphone;

project ara stopped, Project Ara: Η Google αφήνει πίσω το αρθρωτό smartphone;
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geo pap

ε μεταξυ μας.δεν ηταν και τοσο wow αλλα ούτε βολικό επισης.θα ειχε παρα παρα πολλα προβληματα ενα τετοιο project

aptalikos

Απο την αρχή ήταν μία χαζομάρα. Αισθητικά και μόνο δεν μπορείς να έχεις ένα όμορφο τηλέφωνο όταν βγάζεις-βάζεις κομάτια, αναγκαστικά καταλήγεις να έχεις ένα χοντροκομμένο πράγμα.

Manolis

από τη στιγμή που δεν μπορείς να αλλάξεις τη RAM και τον επεξεργαστή πάει το όλο project… και το καταλαβαίνω πόσο ανέφικτο είναι με τη τεχνολογία αυτή τη στιγμή…

Ιωάννης jb

Η google φαινόταν ότι θα το παρατήσει..
Όταν κατασκευάζει nexus τα οποία ούτε μία μπαταρία δε μπορείς να τους αλλάξεις..
Που να καταφέρεις να αλλάξεις μετά κάτι παραπάνω!! Απλά αδύνατο!!!
Κ πιθανότατα να έγινε λόγο του design… Δείτε το… Είναι κακασχημο, τραγικό!!!!
Ο κόσμος θέλει κάτι όμορφο κ στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή…
Κανένας δε θα άλλαζε το θεϊκό x performance… ή το htc 10 για να πάρει μία τέτοια αθλιότητα!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.