Πρόβλεψη για πτώση στις αποστολές smartphones αυτό το τρίμηνο

Smartphones · Samsung Galaxy

Το χρονικό διάστημα των τριών μηνών που διανύουμε ενδέχεται να δείξει μία σημαντική πτώση στις αποστολές smartphones παγκοσμίως.

Το χρονικό διάστημα των τριών μηνών που διανύουμε ενδέχεται να δείξει μία σημαντική πτώση στις αποστολές smartphones παγκοσμίως. Τα στοιχεία και οι σχετικές προβλέψεις για την παγκόσμια αγορά smartphones προέρχονται από την Digitimes Research.

Από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο του 2021, εκτιμάται ότι πολλοί κατασκευαστές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι Xiaomi, Oppo και Vivo, θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της παγκόσμιας έλλειψης επεξεργαστών. Ως πρώτο δείγμα του φαινομένου αυτού παρουσιάζεται η μείωση αποστολών smartphones σε όλο τον κόσμο.

Τα στοιχεία από το πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν ότι η Samsung, η Apple και η Xiaomi κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις στις διεθνείς αποστολές smartphones, με την Samsung να κερδίζει στην κατάταξη αυτή την πρώτη θέση που είχε η Apple, σημειώνοντας αύξηση 15.9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι αναλυτές της αγοράς σημειώνουν ότι η Huawei αφήνει μία θέση την οποία προσπαθούν να κατακτήσουν οι άλλοι Κινέζοι κατασκευαστές, αλλά οι ελλείψεις σε hardware μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη στην προσπάθειά τους αυτή. Συνολικά, πάντως, η Digitimes Research, προβλέπει ότι τη φετινή χρονιά θα αποσταλούν στην παγκόσμια αγορά περίπου 1.4 δισεκατομμύρια μονάδες smartphones, αριθμός που βρίσκεται κοντά στα νούμερα του 2019.

Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Εγγραφόμενος αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ