Πτώση στις πωλήσεις smartphone στην Κίνα το Q3 – Σταθερά στην κορυφή η vivo

Η κινεζική αγορά smartphone είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και η σταθερή πτωτική της τάση συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το IDathe. Ωστόσο, το τμήμα premium σημειώνει μέτρια αύξηση 1,9% για την ίδια περίοδο, λαμβάνοντας μερίδιο 22,4%.

Οι πέντε κορυφαίες εταιρείες που πωλούν smartphones στη χώρα είναι οι vivo, Honor, Oppo, Apple και Xiaomi. Η Apple είναι η μόνη μη κινεζική εταιρεία που κατάφερε να μπει στη λίστα. Αν και η θέση που καταλαμβάνει η vivo είναι εντυπωσιακή, πρέπει να πούμε πως οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν περισσότερο από 20% χρόνο με το χρόνο. Το γεγονός ότι διατηρεί την κορυφή οφείλεται για πολλούς στην υπο-μάρκα της, iQOO.

Όσον αφορά στην Honor, καταγράφει επίσης μείωση 9,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, διατηρώντας το 17,9% του συνολικού μεριδίου αγοράς. Μεγαλύτερο είναι το πλήγμα που έχει δεχτεί η Oppo χάνοντας το 27,9% των πωλήσεών της σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2021. Βέβαια, εξακολουθεί να έχει προβάδισμα έναντι της Apple με 11,6% συνολικό μερίδιο αγοράς.

Η τελευταία είναι στην πραγματικότητα η μόνη εταιρεία στην πρώτη πεντάδα με μέτρια βελτίωση 2,5% στις πωλήσεις, κυρίως χάρη στα μοντέλα iPhone 14 Pro και Pro Max. Η Xiaomi, δε, είχε μερίδιο αγοράς 9% το τρίτο τρίμηνο του 2022, χάνοντας το 17,9% των πωλήσεών της σε ετήσια βάση.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.