Η Qualcomm σκέφτεται την εξαγορά της BlackBerry;

Σύμφωνα με έντονη φημολογία αλλά και μία αναφορά της Wall Street Journal, o γνωστός κατασκευαστής chipsets για φορητές συσκευές Qualcomm, εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τους ιδρυτές της BlackBerry και την Cerberus Capital Management LP για να κάνει σχετική πρόταση εξαγοράς της εταιρείας. Για την ώρα, η μοναδική προσφορά που υπάρχει στο τραπέζι είναι αυτή της μετόχου, Fairfax, η οποία έχει προσφέρει 4,7 δισεκατομμύρια για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου (αυτή την ώρα κατέχει το 10% των μετοχών της BlackBerry).

Αν συμβεί κάτι τέτοιο πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε νέα πάρα πολύ σύντομα γιατί πλησιάζει το deadline για τις προσφορές. Άραγε θα υπάρξουν άλλες εταιρείες που θα επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους;

Κατά καιρούς, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ανεπίσημα οι Lenovo, Google, Apple και Microsoft, με τις τρεις τελευταίες να ενδιαφέρονται κυρίως για το πλούσιο χαρτοφυλάκιο ευρεσιτεχνιών της BlackBerry που σε αξία αγγίζει τα $2 δις με $2,7 δισεκατομμύρια. Ίδωμεν…

Qualcomm Blackberry, Η Qualcomm σκέφτεται την εξαγορά της BlackBerry;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτριος

Εεεε τι ειναι τα 2 δις για τις 3 τελευταιες εταιριες… ΚΕΡΔΗ (οχι εσοδα) 3 εβδομαδων..!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.