Qualcomm: Δεν υπάρχει αποκλειστικότητα του Snapdragon 835 από την Samsung

Όταν η LG παρουσίασε το G6 με ενσωματωμένο επεξεργαστή τον Qualcomm Snapdragon 821, όλοι την δικαιολόγησαν με βάση τις φήμες που ήθελαν αποκλειστικότητα των πρώτων παρτίδων του Snapdragon 835 από την Samsung. Τελικά όμως, οι φήμες όχι μόνο διαψεύθηκαν, αλλά ανακοινώθηκαν δύο συσκευές (Xperia XZ Premium και το concept phone ZTE Gigabit) που έκρυβαν στο εσωτερικό τους τον Snapdragon 835.

Θέλοντας να δώσει ένα οριστικό τέλος στις οποιεσδήποτε θεωρίες κρυφής συνεργασίας με την Samsung, ο αντιπρόεδρος της Qualcomm στο τμήμα των επεξεργαστών Snapdragon, Keith Kressin, αφού δήλωσε πως διάβασε και εκείνος τις (προαναφερθείσες) φήμες, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αποκλειστικότητα από κανέναν κατασκευαστή, αφήνοντας να εννοηθεί πως φυσικά δεν ισχύουν. Ο ίδιος συνέχισε σημειώνοντας πως κάθε εταιρεία παίρνει αποφάσεις αναφορικά με τα προϊόντα της με βάση διάφορους παράγοντες, θέλοντας εμμέσως να δικαιολογήσει την επιλογή της LG για τον Snapdragon 821 και όχι τον 835.

Τελειώνοντας, Kressin δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία σύμβαση με κάποιον κατασκευαστή που να αποκλείει την παροχή chipsets σε κάποιον άλλο, ενώ έκανε αναφορά στην σημασία που δίνουν πολλές εταιρείες για την γρήγορη διάθεση των προϊόντων τους στην αγορά, θυσιάζοντας την επιλογή του νεότερου chipset και προτιμώντας ένα παλαιότερο για να είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Έτσι υποστήριξε έμμεσα άλλη μια φορά την LG, θέλοντας και με την σειρά του να εξηγήσει τον λόγο που το smartphone / εκπρόσωπος του κορυφαίου Κορεάτη κατασκευαστή θα μείνει πίσω φέτος στην επεξεργαστική ισχύ, συγκριτικά με τις ναυαρχίδες των ανταγωνιστών.

Το συμπέρασμα είναι πως η LG έχει πάρει ένα μεγάλο ρίσκο που στο μέλλον θα φανεί αν κέρδισε. Για πολλούς καταναλωτές η ισχύ δεν έχει τόση σημασία, ειδικά το τελευταίο διάστημα που όλα τα high-end smartphones είναι εξαιρετικά γρήγορα. Αν όμως το G6 κοστολογείται στο ίδιο εύρος τιμών με προτάσεις όπως το Galaxy S8 ή το Xperia XZ Premium που όχι μόνο είναι εξοπλισμένα με τον Snapdragon 835, αλλά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τον εκπρόσωπο της LG, τότε μπορεί η απόφαση της εταιρείας να αποβεί καταστροφική. Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να παρατηρήσουμε την πορεία του G6 στην αγορά.

snapdragon 835, Qualcomm: Δεν υπάρχει αποκλειστικότητα του Snapdragon 835 από την Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panossss

Κοροιδια της LG παντως και να ζηταει αν διαβασα σωστα 800 δολλαρια για το G6

Simon

Μια πολύ ωραία συσκευή εμφανισιακά αλλά και με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, με ένα μεγάλο φάουλ αυτό του επεξεργαστή. Εκτός και αν όπως λέει το άρθρο κινηθεί σε χαμηλότερες τιμές από τις υπόλοιπες ναυαρχίδες.

mixtri

Τελικά το marketing της ισχύος των επεξεργαστών έχει περάσει. Κανένας λόγος για software, optimization. Πολλά θύματα.

rizo

Σιγά, και με το G4 το ίδιο είχε κάνει η LG με τον 808. Δεν είναι η πρώτη φορά.
Και όπως λέει και ο @mixtri είναι και θα προσθέσω οτι ήδη βρισκόμαστε σε κορεσμό απο πλευρά επιδόσεων. Οι διαφορές φαίνονται πλέον μόνο στα benchmarks.
Και τέλος πάντα στα LG έπεφτε γρήγορα η τιμή. Γιαυτό το ξεκινάει με 800€ και ΑΜΕΣΑ μήπως βγάλει τίποτα γιατί ξέρει οτι μετά δεν θα πουλάει καλά..

Fanis

Ξαναλέω περσινός επεξεργαστής αν έχει τιμή 600 θα σαρώσει το g6… Αν όχι τότε κλάψτε το…

One

Ποιος θα παρει ενα κινητο ακριβότερο, οταν θα βρισκει περσινά με τον ιδιο επεξεργαστή και φθηνότερα. Απλη λογική ειναι οχι πυρηνική φυσική.

NikosAR

Α ρε lg το έχεις ξανακάνει το πείραμα με τον 808 όταν όλοι χρησιμοποίησαν το 810 … πραγματικά εθαψες κι αυτό, κρίμα απλά δεν έχουν λογική αυτά που κάνεις … βάση τιμολογιακής πολιτικής !

Kassandros

Συμφωνώ με τον Φάνη!…..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν

Αν είχε τιμή Κάνα 600-650€ το πολυ εκει ναι θα πήγαινε πολυ καλα αλλα έκανε την βλακεία και έβαλε προηγούμενο επεξεργαστεί και με τιμή αρκετά υψηλή απο όσο λένε 800€ περίπου και σαν δικαιολογία να το πω για την τιμή θα λέει ειναι κατασκευή τα μικρά περιθώρια και φυσικά η σούπερ νέα οθόνη. Αλλα προτιμώ να πάρω ενα one plus 3T με σχεδόν μισή τιμή να μου μείνει κατι και ας χάνει σε κάποια σημεία αλλα θα μου μείνουν και κατι.

ZURA

Βιάστηκε η LG και έβαλε τον 821. Μακάρι οι νέες πατρίδες να περάσουν τον 835

vasilist

Καλά θα μας τρελάνει η LG ας το βγάλει το τηλέφωνο με τον 821 αλλά να μην λέει άκυρες δικαιολογίες.
Μάλλον βιάστικε να καλύψει τις χαμηλές πωλήσεις του G5 και θα θα βγάλει το V30 με SD835 τον σεμπτέμβρη.

Nio

Παιδιά μου το είπε ο πρόεδρος της νότιας Κορέας. Για να μπορεί να το κυκλοφορήσει άμεσα το έκανε. Μόλις γίνει διαθέσιμος σε μεγάλες ποσότητες ο 835 θα βγάλει το LG G6S και στο G6 θα πέσει η τιμή του αρκετά. Είναι κόλπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.