Qualcomm Snapdragon: O εκδημοκρατισμός του 5G για τις μάζες

, Qualcomm Snapdragon: O εκδημοκρατισμός του 5G για τις μάζες

Τα νέα chips που παρουσίασε η Qualcomm στην οικογένεια Snapdragon έχουν ως στόχο τους να φέρουν το 5G σε περισσότερες συσκευές. Τα νέα μοντέλα είναι οι Snapdragon 778+, το 695 5G, το 480+ 5G, καθώς και το 680 4G.

H οικογένεια επεξεργαστών που παρουσίασε η Qualcomm στοχεύει στα προσιτά smartphones και εκείνα που ανήκουν στη mid range κατηγορία, που θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι εκείνη που ενδιαφέρει και το μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η βελτιωμένη έκδοση του Snapdragon 778G+, ο οποίος προσφέρει τουλάχιστον κατά 20% ταχύτερη απόκριση στις απτικές εντολές του χρήστη σε σχέση με τον 778G, ενώ συνολικά βελτιωμένη είναι η απόδοση της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας και της GPU.

H περίπτωση του 695 5G έχει καλύτερη CPU κατά 15% και βελτιωμένες επιδόσεις της GPU κατά 30% σε σχέση με τον Snapdragon 690. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα chips της οικογένειας Snapdragon της Qualcomm είναι ικανά να συνδεθούν στο φάσμα mmWave 5G που μέχρι σήμερα μπορούσε να βρει κανείς σε πιο high end προτάσεις.

Το μόνο μοντέλο που δεν προσφέρει συνδεσιμότητα 5G είναι ο Qualcomm Snapdragon 680, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στον αστερισμό του 4G και απευθύνεται σε low end προτάσεις με πολύ προσιτό χαρακτήρα.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

mmWave 5G στην Ευρωπη εχει μονο η Ιταλια εν τω μεταξυ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.