Realme 9 Pro+: Smartphone «Χαμαιλέων» με Flagship χαρακτηριστικά

Realme 9 Pro+, Realme 9 Pro+: Smartphone «Χαμαιλέων» με Flagship χαρακτηριστικά

Realme 9 Pro+, Realme 9 Pro+: Smartphone «Χαμαιλέων» με Flagship χαρακτηριστικά

Η realme αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο smartphone brand στην Ευρώπη για το 2021 και βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, όσον αφορά την αποστολή smartphone, το Φεβρουάριο του 2022. Αυτό δείχνει πως η εταιρεία επενδύει σε καινοτομίες έτσι ώστε τα smartphone της να φτάνουν σε όλο και περισσότερους χρήστες, κάτι το οποίο αποτελεί φυσική εξέλιξη καθώς κατασκευάζει προσιτά smartphones με flagship χαρακτηριστικά.

Προσιτό Flagship

Ένα προσιτό smartphone με flagship χαρακτηριστικά είναι και το Realme 9 Pro+, το οποίο ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του, την κάμερα αλλά και τον επεξεργαστή με τον οποίο είναι εφοδιασμένο. Αυτό που κάνει τη Realme να πρωτοπορεί με το Realme 9 Pro+, όσον αφορά το design, είναι το ότι έχουμε το πρώτο κινητό “Χαμαιλέων” με τη χρωματική έκδοση Sunrise Blue. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο design, το πίσω κάλυμμα αλλάζει χρώμα από μπλε σε κόκκινο σε 3 δευτερόλεπτα, σε συνθήκες κανονικού ηλιακού ή υπεριώδους φωτός, και εξασθενεί μέσα σε 2-5 λεπτά όταν η συσκευή δεν εκτίθεται στο φως του ήλιου.

Μπορεί η πίσω πλευρά της συσκευής να εντυπωσιάζει, όμως και η μπροστινή πλευρά δεν υστερεί, καθώς έχουμε SUPER Amoled οθόνη στα 90Hz με μέγεθος που φτάνει τις 6,43 ίντσες, κάτω από την οποία βρίσκεται και ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος με τον οποίο μπορούμε να καταγράψουμε και τους καρδιακούς παλμούς. Στο εσωτερικό της συσκευής, η οποία ξεχωρίζει και για το λεπτό σασί των 7,99 χιλιοστών, θα βρούμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Dimensity 920 5G, τον οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τη συσκευή της Realme, και στηρίζεται στην αρχιτεκτονική των 6nm, προσφέροντας βελτιωμένες επιδόσεις, κάνοντάς τον, τον πιο γρήγορο 5G επεξεργαστή σε αυτή την κατηγορία

Η μνήμη RAM φτάνει τα 6GB και υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης καθώς οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν 5GB εικονικής RAM και να δώσουν ακόμα μεγαλύτερο boostάρισμα στις επιδόσεις του Realme 9Pro+. Όσον αφορά τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, αυτός φτάνει τα 128GB και υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης με τη χρήστη καρτών microSD. Στον τομέα των γραφικών θα βρούμε το chip Mali-G68 MC4, το οποίο υπερχρονίζει τη συχνότητα της GPU και βελτιώνει την απόδοση των games κατά 9%, ενώ βελτιώνει και τις επιδόσεις στην αποτύπωση των φωτογραφιών μιας και μπορούμε να απαθανατίσουμε τις στιγμές μας με 35% περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τα chip Dimensity προηγούμενης γενιάς.

Realme 9 Pro+, Realme 9 Pro+: Smartphone «Χαμαιλέων» με Flagship χαρακτηριστικά

Εμπειρία φωτογράφησης

Η εμπειρία της φωτογράφησης με το Realme 9Pro+ φτάνει σε flagship επίπεδα καθώς είναι η πρώτη συσκευή μεσαίας κατηγορίας που διαθέτει τον αισθητήρα Sony IMX766 με οπτικό αλλά και ψηφιακό σταθεροποιητή εικόνας, με το μέγεθος του φακού να φτάνει τα 50MP για την κύρια κάμερα. Το τριπλό σετ καμερών συμπληρώνει μια ευρυγώνια με εύρος λήψης 119 μοιρών και ο φακός macro για δυνατότητα φωτογράφισης αντικειμένων σε απόσταση μόλις 4 εκατοστών, αποδίδοντας καθαρές και υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες.

Το Realme 9 Pro+ ξεχωρίζει επίσης και για τη SuperDart φόρτιση στα 60W για τη μπαταρία των 4500mAh η οποία δίνει ενέργεια για τη λειτουργία του η οποία δεν παρουσιάζει απώλειες και lag καθώς το σύστημα ψύξης θαλάμου ατμού με το οποίο είναι εφοδιασμένο, εξασφαλίζει μεγάλη περιοχή για την απαγωγή θερμότητας, μειώνοντάς τη σε σημαντικό βαθμό έτσι ώστε να διατηρείται σε κατάσταση υψηλής απόδοσης.

Αυτό που κάνει το 9 Pro+ να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, είναι το ότι έχουμε ένα 5G smartphone μεσαίας κατηγορίας, εφοδιασμένο με flagship χαρακτηριστικά, το οποίο είναι προσιτό και σχεδιασμένο με τρόπο που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα, αναφορικά με την αλλαγή στα χρώματα της πλάτης ανάλογα με το φωτισμό, ενώ οι επιδόσεις του επεξεργαστή αλλά και οι φωτογραφικές του δυνατότητες, θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Realme 9 Pro

Όσον αφορά το Realme 9Pro, δεν υστερεί καθόλου έναντι του 9Pro+ καθώς είναι και αυτό εφοδιασμένο με το σχεδιασμό που το κάνει να συμπεριφέρεται σαν χαμαιλέοντας, καθώς η πλάτη της συσκευής αλλάζει χρώμα ανάλογα με το φωτισμό αλλά και 5G επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 695, ο οποίος είναι από τους γρηγορότερους σε αυτή την κατηγορία, επιλογή RAM σε συνδυασμούς 6GB/128GB και 8GB/128GB με δυνατότητα επέκτασής της δυναμικά, ενώ η ultra smooth οθόνη με προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης 6 επιπέδων που φτάνει τα 120Hz, το κάνουν να ξεφεύγει από τα όρια του mid-range smartphone.

Η συσκευή διαθέτει λειτουργικό σύστημα Android που βασίζεται στο realme UI 3.0 και τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh, η οποία υποστηρίζει SuperDart φόρτιση στα 33W, ενώ την ψύξη της συσκευής αναλαμβάνει το σύστημα υδρόψυξης που εξασφαλίζει υψηλές ταχύτητες ακόμα και όταν η συσκευή “τρέχει” ταυτόχρονα πολλαπλές εφαρμογές και η συνολική της θερμοκρασία αυξάνεται. Επιπλέον, το setup των καμερών του αποτελείται από 3 μέρη, με την κύρια κάμερα να είναι επιπέδου flagship, και φτάνει τα 64MP με νυχτερινή λειτουργία Nightscape, την ευρυγώνια κάμερα να διαθέτει πεδίο λήψης 119 μοιρών, ενώ η macro κάμερα να δίνει τη δυνατότητα να φωτογραφίζουμε το αντικείμενό μας σε απόσταση 4 εκατοστών.

Realme 9i

Μεταβαίνοντας στο Realme 9i, η εταιρεία δε σταματάει να καινοτομεί ούτε και σε αυτήν την κατηγορία καθώς έχουμε το smartphone που στο εσωτερικό του θα βρούμε τον καλύτερο επεξεργαστή στην κατηγορία του, πολύ γρήγορη φόρτιση, δυναμική επέκταση μνήμης RAM μέχρι τα 11GB έτσι ώστε οι εφαρμογές να τρέχουν πιο ομαλά, αλλά και κάμερα υψηλής ανάλυσης, με την οποία θα έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε λήψεις υψηλής ποιότητας.

Η Realme αποτελεί τον κατασκευαστή smartphone που επιθυμεί να προσφέρει στους χρήστες συσκευές οι οποίες όχι μόνο είναι ανταγωνιστικές, αλλά διαθέτουν flagship χαρακτηριστικά για τη μεσαία κατηγορία που αντιπροσωπεύουν τα Realme 9 Pro+, 9 Pro και 9i, χωρίς να χρειάζεται μια περιουσία για να τα αποκτήσει κάποιος, και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν σε κάθε πρόκληση και να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Smartphones featured Realme

Η realme παρουσίασε το C67, μια συσκευή «Champion» με camera 108MP και επεξεργαστή Snapdragon 6nm

Το realme C67 προσφέρει στον χρήστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία κινητής τηλεφωνίας, σε μια ελκυστική τιμή που ξεκινά από 209,90 €.

Smartphones Realme

realme C67: Με κάμερα 108MP και Snapdragon 685

Η realme έχοντας ήδη ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια αποστολές smartphones, πρόκειται να λανσάρει στις 6 Φεβρουαρίου, το smartphone C67.

Smartphones Apple iPhone Realme

H Realme παρουσιάζει το δικό της Dynamic Island στο C55

Με το βασικό χαρακτηριστικό των τελευταίων iPhone, το Dynamic Island κυκλοφόρησε το Realme C55, που περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό που η εταιρεία αποκαλεί «Mini Capsule».