Renders του Lenovo Z5 αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τον all-screen σχεδιασμό του

renders lenovo z5 λεπτομέρειες all screen σχεδιασμός, Renders του Lenovo Z5 αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τον all-screen σχεδιασμό του

Μέχρι σήμερα, η ενημέρωση που είχαμε σχετικά με το Lenovo Z5 να προερχόνταν από την ίδια τη Lenovo. Αυτή τη φορά, τα renders της συσκευής “διέρρευσαν” από χρήστη του Twitter και αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά τα οποία είναι άκρως ενδιαφέροντα για τη νέα πρωτοποριακή πρόταση της Lenovo.

Όπως φαίνεται και στα renders, το Lenovo Z5 διαθέτει all-screen σχεδιασμό, με οθόνη με μέγεθος όσο είναι ολόκληρη η συσκευή και δεν έχει notch, κάτι που θα χαροποιήσει όσους δεν συμπαθούν την τελεταία τάση στα smartphone. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πως η selfie κάμερα, μαζί με τους αισθητήρες της συσκευής βρίσκονται στο κάτω μέρος μιας και ολόκληρη η συσκευή καλύπτεται από την οθόνη.

Η θέση της κάμερας και των αισθητήρων θυμίζει το Xiaomi Mi Mix και δεν αποκλειεται να έχει “δανειστεί” άλλο ένα χαρακτηριστικό της συσκευής αυτής, που έχει να κάνει με το ακουστικό. Στα renders που αποκαλύφθηκαν, δεν υπάρχει η οπή του ακουστικού και ενδεχομένως να έχει εφαρμοστή τεχνολογία παρόμοια με αυτήν της Xiaomi. Η Xiaomi χρησιμοποιεί ένα πιεζοηλεκτρικό κεραμικό driver για το ακουστικό και ένα ultrasonic αισθητήρα εγγύτητας, που λειτουργούν μέσω της οθόνης. Η τεχνολογία αυτή δημιουργεί δονήσεις μέσα από την οθόνη έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να ακούει κατά τη διάρκεια της κλήσης, χωρίς να είναι απαραίτητη η παραδοσιακή σχισμή στην οθόνη για το ακουστικό.

Η συσκευή αυτή αποτελεί κάτι το ξεχωριστό όχι μόνο για τη Lenovo αλλά και για το σύνολο των smartphone και μένει να δούμε τι άλλο θα μας αποκαλύψει η εταιρεία κατά την παρουσίαση του Lenovo Z5 στις 5 Ιουνίου με το σχεδιασμό του και την αναλογία οθόνης-σώματος να είναι πάνω από 95%.

renders lenovo z5 λεπτομέρειες all screen σχεδιασμός, Renders του Lenovo Z5 αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τον all-screen σχεδιασμό του

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Να τα…

Αυτό πάντως που με παραξενεύει σε όσες εταιρίες κρατάνε το bezel στην μία πλευρά (βλέπε xiaomi) είναι γιατί επιλέγουν αυτή η πλευρά να είναι η κάτω! Αν χρειάζεσαι κάπου bezel (εφόσον δεν θες να βάλεις notch) είναι το πάνω μέρος που έχεις ακουστικό, κάμερες, αισθητήρες…γιατί να τα μεταφέρεις όλα αυτά και να μην μεταφέρεις απλά το bezel;

Γεωργιάδης Ιωάννης

Agnostos13 φίλε πάρε το κινητό στο χέρι και παρατήρησε που εστιάζουν τα μάτια σου (πάνω και ιδιαίτερα στις πάνω γωνίες).
Οι διαφημίσεις εικόνας όταν θέλουν να τονίσουν κάτι το τοποθετούν εκεί, αντίθετα ό,τι δεν θέλουν να το δεις περνάει γρήγορα και κάτω χαμηλά στην οθόνη

alex M

@Agnostos13

Και εγώ την ίδια απορία είχα.. Αλλά μετά από σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο όμορφη η οθόνη έτσι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς αλλά είναι σαν οφθαλμαπάτη. Μπορεί το βλέμμα να πέφτει στο κέντρο και λίγο πιο πάνω ασυναίσθητα, και γι΄αυτό αν το bezel ήταν στο επάνω μέρος της συσκευής να την έκανε πιο άσχημη.

Agnostos13

@Γεωργιάδης Ιωάννης/alex M:
Εδώ μιλάμε για καθαρά πρακτικούς λόγους. Το μάτι μπορεί να έχει συνηθίσει την οθόνη να “κάθεται” πάνω σε μια βάση και όχι να κρέμεται κάτω από αυτήν. Όμως τώρα μιλάμε για τηλέφωνο (όχι για τηλεόραση) και το τηλέφωνο πρέπει να έχει ακουστικό (και όχι μόνο).

Θεολόγος Καλοτραπέζης

Στο κάτω μέρος της οθόνης βρίσκετε ο οδηγός της οθόνης μαζί με την ταινία σύνδεσης στην μητρική κάρτα. Αν το βάλεις στο πάνω μέρος μαζί ηχείο, κάμερα, αισθητήρα φωτός κα. Αυτό το πρόβλημα λύνεται με τις νέες οθόνες που θέλουν να κατασκευάσουν η samsung και η apple (ο καθένας τις δικές τους τεχνολογίες). το ηχείο που είναι; (ακουστικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.