Safe Core: Μπαταρίες που δεν πιάνουν φωτιά. Γίνεται;

Η Amionx ασχολείται με την ασφάλεια των μπαταριών Λιθίου-Ιόντων οι οποίες βρίσκονται σε όλες τις φορητές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αυτές τις ημέρες ανακοίνωσε πως είναι πλέον σε θέση να δώσει την λύση που έχει αναπτύξει σε όσες εταιρείες επιθυμούν να παρέχουν περισσότερη ασφάλεια προς τον τελικό τους χρήστη.

Η τεχνολογία με την ονομασία Safe Core που ανέπτυξε ουσιαστικά κλείνει τα προβληματικά στοιχεία της μπαταρίας λίγο πρίν αυτά πιάσουν φωτιά ή εκραγούν. Μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ζητήσει τα δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι τρείς λόγοι που μπορεί να πιάσει μία μπαταρία της συγκεκριμένης τεχνολογίας φωτιά είναι η υπερφόρτωση η οποία δεν υπάρχει πιά στα νέα κινητά τηλέφωνα και tablets το εσωτερικό βραχυκύκλωμα καθώς και η υπερθέρμανση εσωτερική ή εξωτερική.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε την σύγκριση δύο όμοιων μπαταριών η μία με την τεχνολογία Safe Core και η άλλη χωρίς οι οποίες φορτίζονται με τάση 12 volt μέχρι να πιάσουν φωτιά λόγω θερμοκρασίας. Στην δεύτερη βέβαια την λύση δίνει το σύστημα Safe Care και έτσι αποτρέπεται η έκρηξη.

Οι τεχνολογίες που υπάρχουν σήμερα έχουν βοηθήσει στην αύξηση της ασφάλειας χρήσης των μπαταριών αλλά όχι με τόσο καλά αποτελέσματα όπως είδαμε στην πρόσφατη περίπτωση της Samsung η οποία ανακάλεσε τα Galaxy Note 7 με τεράστιο πλήγμα τόσο οικονομικό αλλά και στο γόητρο της εταιρείας.

H ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας ξεκίνησε από τον αμερικάνικο στρατό ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει μπαταρίες οι οποίες ήταν ανθεκτικές και ασφαλείς για χρήση ακόμα και μετά απο πυροβολισμό.

Αυτή την στιγμή η εταιρεία έχει στο δυναμικό της μόλις 50 εργαζομένους ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν έχουν αναφέρει ακόμα το ποσό που έχουν συγκεντρώσει για την τελική ανάπτυξη της εταιρείας και της λύσης που προσφέρουν.

Χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η εταιρεία η οποία είναι κυρίαρχος στην τεχνολογία αποτροπής έκρηξης ή πυρκαγιάς από μπαταρίες τεχνολογίας Λιθίου-Ιόντων χωρίς μάλιστα να θυσιάζονται χωρητικότητα διαστάσεις και βάρος τα οποία αποτελούν τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά μίας σύγχρονης μπαταρίας για τις έξυπνες συσκευές μας.

Η Amionx είναι εταιρεία startup με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Μπαταρίες φωτιά Amionx, Safe Core: Μπαταρίες που δεν πιάνουν φωτιά. Γίνεται;

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris

Στο βίντεο που ακολουθεί και βίντεο δεν υπάρχει χαχαχαχα. Αυτό και αν ήταν τρολλαρισμα.

Κώστας Βλαχάκης

Thodoris, Υπάρχει κανονικά embed από video που έχει αναρτηθεί στο vimeo. Αν δεν σου εμφανίζεται στο Techblog (περίεργο!), μπορείς να το δεις εδώ https://vimeo.com/208371632

Επίσης για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για την συγκεκριμένη τεχνολογία το επίσημο site θα το βρείτε στην διεύθυνση https://amionx.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.