Samsung: Ετοιμάζει 4K οθόνη smartphone 800ppi & 7th-gen AMOLED

samsung 4K 800ppi display, Samsung: Ετοιμάζει 4K οθόνη smartphone 800ppi & 7th-gen AMOLED

Σύμφωνα με πληροφορίες η Samsung ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή των 7ης γενιάς AMOLED οθονών το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Μπορεί να μην μας εκπλήσσει η 7ης γενιάς OLED, παρόλο που οι άλλοι κατασκευαστές ακόμη ετοιμάζονται για την 6η, ή η αναδιπλούμενη OLED που περιμένουμε να την δούμε στο από καιρό φημολογούμενο Galaxy X, αλλά η αναφορά για 800ppi OLED αποκαλύπτει κάτι εντελώς νέο.

Μια οθόνη 5.5 ιντσών με ανάλυση 3840×2160 Ultra HD 4Κ θα είχε ακριβώς 801ppi. Από ότι φαίνεται η Samsung έχει ξεκινήσει για τα καλά την ανάπτυξη μιας 4K οθόνης για smartphones. Στο παρελθόν είχε ακουστεί ότι η Samsung ίσως έφερνε 4Κ οθόνες στο Samsung Galaxy S8, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε αφού επέλεξε την Infinity Display.

Η φήμη για 4Κ οθόνη έχει ακουστεί και για το Note 8, εφόσον όμως η Samsung θέλει να διατηρήσει το 18.6:9 ratio στην φημολογούμενη 6.4 ιντσών οθόνη του, το phablet θα πρέπει να έχει 4428×2160 ανάλυση. Αυτό θα σημαίνει 770 ppi, το οποίο είναι αρκετά κοντά στο 800.

Μέχρι στιγμής, η Sony είναι η μόνη εταιρεία που έχει 4Κ οθόνες στην «Premium» σειρά της, οπότε είναι λογικό η Samsung να θέλει να γίνει και αυτή μέλος του στενού μέχρι στιγμής κλαμπ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
iOSoTheos

Ότι και να κάνει.. Τώρα Retina δεν θα γίνει ποτέ!

anergos13

Να σε καλά ρε φίλε…καιρο είχα ν ακούσω τέτοιο χωρατο!!

Ioannis

λογικο γι αυτο η apple θελει να παει σε amoled επειδη η retina ειναι ανωτερης ποιοτητας 😀 (γελανε και οι πετρες). Οκ σε σχεση με μη ips ή ltps σιγουρα ειναι καλυτερη η retina αλλα διπλα σε ιδιας τεχνολογιας amoled δειχνει απλη βαλε μια εικονα υψηλης αναλυσης η ενα βιντεακι 4κ στη retina του iphone 7 plus και στου s8+ και θα καταλαβεις τη διαφορα της ποιοτητας χρωματων και αναλυσης αμεσως. Δεν λεω πως δεν ειναι καλη η retina αλλα διπλα στην οθονη του s8+ δεν εχει καμια τυχη

Ioannis

και μιλαω οχι για την 4κ οθονη αλλά για την τρεχουσα !

George L

παιδία προσωπικά πιστεύω ότι η micro-led είναι το μέλλον

Φώτης_Κ

Χαχαχα… Καλοοοο

piko

Aυτο με την 4K amoled το ακουμε καιρο τωρα…
Αντε να δουμε….

dark_master

τι να την κάνεις την ανάλυση σε τέτοιο μέγεθος?
μόνο μπαταρία θα καταναλώνει χωρίς να δει τη διαφορά.
η ανάλυση στα S8 είναι προεπιλεγμένο στα 1080p και όχι στα 1440p αν σας λέει κάτι.
Marketing και τπτ παραπάνω.

dark_master

@ioannis όσο δεν φτιάχνεται το πρόβλημα με τις οθόνες που γίνονται κόκκινες στα S8 η ρετινα και η κάθε ρετίνα θα είναι καλύτερη χρωματικά. (Για να μη παρεξηγηθώ, μια χαρά οθόνες φαίνονται οι Amoled των S8/S8+ απλά είναι απαράδεκτο σε αυτή τη κατηγορία τιμής να σε κάνουν beta tester).
Τουλάχιστον οι LCD δε κοκκινίζουν/κιτρινιζουν όσο οι Amoled και τα χρώματα είναι πιο φυσικά (αν Κ φαίνονται πιο ξεβαμμένα).

Φωτης

Κιτρινη θα ειναι;Αλλιως δεν..

Κώστας Ζ.

@dark_master, 4k ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ μόνο για VR. Δοκίμασα προχθές να δω VR σε ενα S7 και ζαλιστηκα στα 10 δευτερόλεπτα…
Κατα τ’αλλα συμφωνώ, full hd ο,τι καλύτερο σε τέτοια μεγέθη.

Ιωάννης jb

2018??
Η sony έχει 4k από το 2015!!!!!
Εδώ γελαμε! Η samsung που είναι πάντα μπροστά..

alelo

οι 4k οθονες θα βοηθήσουν τα 3d γυαλιά .

Γιώργος Καπ

Ιωάννη τα έχουμε πει ξανά: η Sony εν μέρει έβαλε 4Κ στα κινητά της. Δεν έτρεχαν όλες οι εφαρμογές σε 4Κ αλλά ορισμένες και μάλιστα πολύ λίγες. Ήταν κι αυτό, όπως και το συγκεκριμένο , θέμα marketing και σκοπός ήταν να γυρίσουν κεφάλια. Επισης εδώ μιλάμε για 4Κ amoled κι όχι ips, με ότι αυτό συνεπάγεται

giorgaras

Οταν θα βαλει η apple Full hd οθονη η 2κ στην βασικη της συσκευη μεχρι τοτε θα εχουν ολα τα κινητα απο ολες τις εταιρειες 4κ οθονες γιαυτο σταματηστε να λετε μερικοι οθονη retina και βλακειες οι apple funs με 320 και κατι ppi οταν οι πιο πολλες οθονες της αγορας παιζουν στα 500 και βαλε ppi

Ιωάννης jb

Γιώργος Καπ.. Fhd έβαλαν μαζί το 2013 οι μεν με το xperia z κ οι δε με το galaxy s4… Οι πρώτες συσκευές είχαν θέματα σιγά σιγά κ με το πέρασμα των νεότερων συσκευών έγιναν καλές στα πάντα… Η sammy τα τελευταία 2 χρόνια το πήγε ένα βήμα παραπέρα κ σχεδόν έχει τελειοποιήσει την 2k… σε φωτεινότητα, αντίθεση, κατανάλωση κ πολλά άλλα…. Θα μου πεις γιατί τα λέω όλα αυτά! Τα λέω διότι η sony δουλεύει εδώ κ σχεδόν 2 χρόνια πάνω στο 4k κ ήδη έχει κάνει κάποια βήματα…. Έχει αφήσει πίσω τον ανταγωνισμό όπως τον είχε αφήσει πίσω εδώ κ αρκετά χρόνια στο θέμα ολοκληρωμένες συσκευές…. Πλέον στο τομέα οθόνη είναι πολύ μπροστά κ όταν οι άλλοι θα ξεκινήσουν να βάζουν στα smartphones τους 4k… Η sony θα έχει τελειοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το 4k πάνελ…. Δες για παράδειγμα εταιρίες όπως huawei άργησε πολύ να δώσει fhd στα κινητά της.. ενώ οι παραπάνω που ανέφερα έβαλαν fhd από το μαρτιο του 13, η huawei έβαλε καλοκαίρι του 14.. Μάλλον είχαν πάει διακοπές χαβαη.. Με αποτέλεσμα να έχει μείνει πίσω κ κάθε χρόνο οι οθόνες να μένουν σε fhd κ να είναι κ μέτριες.. Πολλά τα ανάλογα παραδείγματα ψάξου… Συνέχεια »

Γιώργος Καπ

Ναι έτσι όπως το θέτεις συμφωνώ εν μέρει

Γιάννος

Ο @dark_master είναι από τους σωστότερους σχολιαστές του techblog. Συμφωνώ 100% μαζί του.

Φωτης

Dark master@+ 1000

KostasB

Γι’ αυτούς που μιλάνε για τα προβλήματα με τα χρώματα της οθόνης του sgs8 για θυμηθείτε λίγο ένα παλιό άρθρο…
https://techblog.gr/mobile/iphone-7-yellow-tint-6784/

KostasB

Και συμπληρώνω ότι καμία εταιρεία δεν είναι τέλεια. Και καμία οθόνη. Όλες έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Το πρόβλημα είναι ότι οι εταιρείες δεν δείχνουν κανένα σεβασμό στους πελάτες τους με τέτοιες κινήσεις σε τόσο ακριβές συσκευές.
Το ένα παίρνει φωτιά, το άλλο λυγίζει, το άλλο έχει προβλήματα στην οθόνη, το άλλο δεν πιάνει καλό σήμα όταν το κρατάς με “λάθος” τρόπο, κοκ…
Για κορόιδα ψάχνουν και δυστυχώς τα βρίσκουν…

Πάνος

Θα φάω flame αλλά θα το πω.
Εγώ πάντως με τα 350 ppi του blackberry z10 είμαι μια χαρά. Δεν θα μπορέσω να καταλάβω ποτέ για πιο λόγο να χρειάζεται κάποιος 4Κ οθόνη. Ακόμα και μια 5αρα 1080 η 720 νομίζω είναι οκ για κινητό.
Από κει και πέρα όλα τα άλλα είναι υπερβολή.

@tito

Ρε παιδιά από πίσω υπάρχει το vr. Ναι οκ κάποιοι δεν το θέλουν η το θεωρούν εξωγήινο αλλά μην λέμε κάθε φορά τι τις θέλουν τις 4k αναλύσεις. Για εσάς θα υπάρχουν άλλες λύσεις. Σώνει και καλά αυτό με εξυπηρετεί εμένα αυτό να βγάλουν, δεν πάει έτσι όμως. Φιλικά 🙂

Vendeta

@Ιωάννης jb επειδή έχω προσέξει ότι η Sony μαμάει και δέρνει τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, ανάλογα το κάθε άρθρο του techblog, σε μία μεγάλη γκάμα χαρακτηριστικών κ καινοτομιών στα smartphones. Γιατί είναι πίσω απο την Apple και τη Samsung στις πωλήσεις, τα έσοδα και τα καθαρά κέρδη στα smartphones?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.