Samsung: Μετά την μήνυση οι Κινέζοι μπορούν να απεγκαταστήσουν το bloatware

Στις αρχές του μήνα είχε γίνει γνωστή η μήνυση που έκαναν Κινέζοι χρήστες και η Επιτροπή Προστασίας των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών κατά των Samsung και Oppo για τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές που βάζουν στα κινητά τους και δεν επιτρέπουν την διαγραφή τους.

Τελικά φαίνεται πως το δικαστήριο τους δικαίωσε και θα μπορούν να καταργήσουν το bloatware από τα smartphone των δυο εταιρειών. Το δικαστήριο έδωσε εντολή στην Samsung να επιλύσει το ζήτημα και μέσα στον Αύγουστο θα δώσει software patches που θα επιτρέψουν στους Κινέζους να ξεφορτωθούν ότι δεν θέλουν από το κινητό.

Δυστυχώς όμως αυτό ισχύει μόνο για την περιοχή της Κίνας και όχι για τον υπόλοιπο κόσμο. Συγκεκριμένα, από τις 44 προ-εγκατεστημένες εφαρμογές του Samsung Galaxy Note 3, μόνο οι 24 αποφασίστηκε ότι είναι απαραίτητες για την λειτουργία του κινητού.

Samsung: Μετά την μήνυση οι Κινέζοι μπορούν να απεγκαταστήσουν το bloatware, Samsung: Μετά την μήνυση οι Κινέζοι μπορούν να απεγκαταστήσουν το bloatware

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ekimolaos

44 λέει. Εμά bloat! Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό, πραγματικά…

billys the kid

@Ekimolaos : Προφανως καποιες εταιριες πληρωνουν στην Samsung ωστε τα apps τους να ειναι προεγκατεστημενα….

Techfan

custom rom = solution, αλλά σιγά το θέμα… εδώ ξεχνάτε ότι τα 2 gb ram στα κινητά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είναι αρκετά…. Τελικά apple iphone και ας δίνετε και κάτι παραπάνω, αξίζει.

h.ch

Ε οχι επειδή δε μπορώ να πειράξω 20 εφαρμογές,να πάω σε ενα σύστημα που δε μπορώ να πειράξω καμία!!!!

dark_master

Techfan κ εκεί, με μη πραγματικό multitasking, θα δεις να σου κλείνουν οι εφαρμογές επειδή δεν φτάνει η RAM…
Επίσης από υλοποίηση σε υλοποίηση διαφέρει… Μην τα ισοπεδώνουμε όλα…

tech21man

Εννοειται. Οκ το android ειναι αχταρμας (και καλως η samsung πρακτικα το παραλλασσει στην δικια της εκδοχη) και το ios ειναι αρκετα καλογραμμενο ωστε να μπορει και με λιγοτερη αλλα θαυματα δεν γινονται.

Παντως τωρα το πραγματικο multitasking ειδικα οταν μιλαμε για smartphones ειναι μια χαζομαρα και μιση οπως θες δες το.

Το να τρεχει η μουσικη πισω και να κατεβαινει ενα torrent δεν σε κανει power user. Στα tablets και note στυλ συσκευες αντε να δουλεψεις δυο εφαρμογες split screen? Ε και?

Θες να δεις τι τρεχει παραλληλα σε μερικα pc και mac? Και εκει εχεις και εκταση οθονης για να εισαι παραγωγικος.

Θελω να πω οτι στο βωμο του να “εχει τρελλες δυνατοτητες” (που δεν εχει) το android η οποιοδηποτε αλλο στη θεση του δεν γινεται να ισοπεδωνουμε την τελικη εμπειρια χρησης ξατα καποιο τροπο. Εκει που ειναι δυνατα τα smartphones και η κλαση τους (φορητοτητα, gadget, multimedia κτλ) δεν ποιανονται για αυτο που ειναι.

Αλλα μηχανες να βασιστεις επαγγελματικα και να κανεις μια σοβαρη δουλεια δεν ειναι και για δεν θα ειναι για αρκετο καιρο. Ακομη και λογω ασφαλειας στο τελος…

Ekimolaos

@billys the kid
Το ξέρω αυτό… Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί δεν σ’αφήνουν να τα σβήσεις εφόσον δυσαρεστεί την πελατεία τους (δηλαδή, έμμεσα, χάνουν κέρδος).

Βαγγελης

Το χειροτερο bloat της samsung ειναι το knox προσφατα αποδειχθηκε αχρηστο https://nakedsecurity.sophos.com/2015/06/17/samsung-keyboard-app-could-let-a-crook-crack-your-phone/ και ανα πασα στιγμη ακυρωνει την εγγυηση της συσκευης οταν εχει γινει εστω κσι μια γορς root μεσω odin.Ακομα και τα jaibroken iphone επανερχονται στην εργοστασιακη τους κατασταση μεσω του itunes με συνδεση στους servers της apple χωρις να σε κανει ban.Η samsung εχει ξεφυγει στο θεμα bloarware.

Ekimolaos

@Βαγγέλης
Η Samsung έχει ξεφύγει γενικώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.