Samsung, Ξεπερνά την Apple σε παραδόσεις κινητών παγκοσμίως

Οι παραδόσεις κινητών τηλεφώνων στον κόσμο από τον κατασκευαστή προς το σημείο πώλησης έχουν αυξηθεί κατά 41% φέτος, αγγίζοντας τον αριθμό των 145 εκατομμυρίων συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο για το πρώτο τρίμηνο του 2012. Η Samsung δείχνει τα δόντια της στην Apple καθώς το μερίδιό της στην αγορά έχει αυξηθεί από το 12.2% πέρυσι, στο εντυπωσιακό 30.6% του φετινού πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με την Strategy Analytics.

Η άνοδος της Apple δεν είναι αμελητέα, αφού είχε μερίδιο 18.1% πέρσι, ενώ φέτος κατέκτησε στο ίδιο τρίμηνο το 24.1% της αγοράς. Από την άλλη, για τη Samsung, το Galaxy brand αποδεικνύεται χρυσωρυχείο, καθώς η ζήτηση για τα Galaxy Note, Galaxy S II και Galaxy Y, έχει αυξήσει κατά 253% τις παραδόσεις συσκευών σε διάφορα εμπορικά δίκτυα στον κόσμο. Είναι γεγονός ότι η αγορά των smartphones έχει γίνει ένας αγώνας πάλης, όπου στο ρινγκ βρίσκονται με αμφίβολο τελικό αποτέλεσμα η Samsung και η Apple. Ο χαμένος της όλης υπόθεσης είναι η Nokia, είδε το μερίδιό της να πέφτει από το 23.5% στο 8.2% μέσα σε ένα χρόνο.

Μία άλλη πηγή μέτρησης της αγοράς, η iSuppli, βάζει την Apple στην πρώτη θέση της αγοράς smartphones, ενώ τοποθετεί την Samsung στην πρώτη θέση στην αγορά κινητών γενικώς.

, Samsung, Ξεπερνά την Apple σε παραδόσεις κινητών παγκοσμίως

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mariosk89

ωραία η ΝΟΚΙΑ… μου θέλανε WP

Θάνος

“…στο ρινγκ βρίσκονται με αμφίβολο τελικό αποτέλεσμα η Samsung και η Apple.”

Συγγνώμη, αλλά μιλάτε για οικονομικό ανταγωνισμό μεταξύ εταιριών και όχι για καμιά ένοπλη αντιπαράθεση με νεκρούς. Δηλαδή σαν τι “τελικό αποτέλεσμα” θα μπορούσε να προκύψει; να χρεοκοπήσει η Samsung ή να εξαγοράσει την Apple; Είναι 2 κολοσσοί σε μια ολιγοπωλιακή αγορά και συσσωρεύουν πλούτο ανταγωνιζόμενοι αλλά και συνεργαζόμενοι. Το ίδιο κάνει και η Mercedes με την BMW στην αγορά γερμανικών αυτοκινήτων εδώ και εκατό χρόνια. Τι τελικό αποτέλεσμα είχαμε δηλαδή;

Κώστας Βλαχάκης

Νεκρούς; Συγνώμη και από μέρους μου αλλά πήγε μακριά η φαντασία σου…

Με την διαπίστωση στο υπόλοιπο μισό σχόλιό σου συμφωνώ.

dimitris

Στα shipments και στο market share είναι καθαρά πρώτη η Samsung.Στο revenue share και στο profit share είναι καθαρά πρώτη η Apple.Πού οφείλεται το profit share?Στο ότι η Apple για κάθε Iphone πού πουλάει έχει περιθώριο κέρδους 47%!!!!! πού είναι 8 ολόκληρες φορές πάνω από το μέσο όρο των άλλων εταιριών(οι οποίες πουλάνε με περιθώριο κέρδους 6% μόλις)!!!!!!!Πού οφείλεται το revenue share?Στο ότι η Apple πουλάει κάθε Iphone 700 ευρώ..Γι’αυτό λέμε και ξαναλέμε ότι το Iphone είναι το καλύτερο αλλά και το πιο υπερεκτιμημένο κινητό πού υπάρχει κι αυτό το δείχνουν τα νούμερα από μόνα τους…

Θάνος

Καλά, σχήμα λόγου για να δείξω ότι σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν τελικά αποτελέσματα, ή τουλάχιστον σε προβλέψιμο χρονικό ορίζοντα (π.χ. η KODAK κατέρρευσε μετά από 100 χρόνια).

Γιώργος

ενα εχω να πω φετινω κερδοσ απλ 39 δισ. και 10δισ στα ταμεια της !! οποτε !!

Iwolf

“Μία άλλη πηγή μέτρησης της αγοράς, η iSuppli, βάζει την Apple στην πρώτη θέση της αγοράς smartphones, ενώ τοποθετεί την Samsung στην πρώτη θέση στην αγορά κινητών γενικώς.”

Πως την είπαμε την εταιρία που έκανε την έρευνα; 🙂

Topdim

Μπράβο Samsung, πάρε της τα βρακιά, για να σταματήσει τις χαζό δηλώσεις, “εμείς ξανά δημιουργήσαμε το κινητό” κτλ, που αν καιρούς λέει.

Dimitris

Καλή είναι η Samsung αλλα όπως και η htc θα πέσει σύντομα βλέπε πχ s3
Μεγάλη απογοήτευση …..και έλεγα ότι μπορει να το τσιμπαγα γιατί το ίδιο τηλέφωνο (4s)πάνω απο 6 μηνο δεν χωνευεται….αλλα μαπα το καρπουζι ….προς ολοταχώς στο 5αρακι για να δούμε …..😃😃😃😃

jit

Δεν έχει λόγο κάποιος να πανηγυρίζει για τα 40 δις δολάρια μετρητών της Apple ή της Samsung από την στιγμή που δεν είναι συνεταίρος στα κέρδη αυτά αλλά μάλλον το κορόιδο που τα δίνει, πόσο μάλλον αν είναι από την Ελλάδα του βασικού μισθού των 400 ευρώ.

tetra82

Eγω γελάω με κάτι τύπους σαν τον Δημήτρη και σχόλια όπως “η Samsung θα πέσει σύντομα”… και θα το τσίμπαγα το S3 αλλά τώρα οχι γιατι θα είναι σαν το 4S ιδιο με το S2.

Ρε μεγάλε χωμένε στην Samsung που εχεις δει το S3 χωρίς να το εχει δει κανείς στείλε μας ενα mail να το δούμε και μεις μην πουλάμε τσάμπα το S2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.