Το Galaxy S8 ανέβασε την μέση τιμή πώλησης της Samsung στα 235 δολάρια

s8 rise samsung asp price, Το Galaxy S8 ανέβασε την μέση τιμή πώλησης της Samsung στα 235 δολάρια

Το Samsung Galaxy S8 με την Infinity Display, που καλύπτει το μπροστινό μέρος του κινητού από άκρη σε άκρη, αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία για την εταιρεία, κάνοντας μάλιστα 15% καλύτερες πωλήσεις από τον προκάτοχο, Galaxy S7.

Αυτό φυσικά επηρεάζει τα οικονομικά αποτελέσματα και τα κέρδη της εταιρείας. Σύμφωνα με την Strategy Analytics, η μέση τιμή πώλησης της Samsung (average selling price – ASP), για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, ήταν η μεγαλύτερη για τα τελευταία τρία χρόνια. Ανέβηκε στα 235 δολάρια και οι αναλυτές θεωρούν πως αυτό οφείλεται στα Samsung Galaxy S8 και Samsung Galaxy S8+.

Την περασμένη χρονιά, το ASP ήταν στα 232 δολάρια, όμως έπεσε στα 227 δολάρια στο δεύτερο μισό του 2016, λόγω της ατυχίας του Samsung Galaxy Note 7. Ωστόσο, το ιστορικό υψηλό σημειώθηκε το 2013 με 289 δολάρια, και τότε είχαμε τα Samsung Galaxy S4/ Galaxy Note 3.

Μέσα στο 2017, η Samsung εκτιμάται ότι πούλησε 93 εκατ. κινητά για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, τα 19.2 εκατ. ήταν Galaxy S8 ή S8+. Τα οικονομικά μοντέλα τα πήγαν επίσης πολύ καλά, επιτρέποντας στη Samsung να πάρει το 21% της αγοράς.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.